keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

TOP 5 VINKKIÄ KOULUKIUSAAMISEN KÄSITTELEMISEEN

 



Hei kaikille! Blogi putken kolmas kirjoitus on täällä, ja tänään aiheena koulukiusaaminen. Tähän alkuun haluan vielä sanoa, että kiitos tuhannesti kolmestakymmenestä lukijasta. Kiitos niin paljon, että luette näitä. Olen aivan sanaton, mutta toivottavasti pystyn tekemään yhtä hyvää sisältöä mitä te ansaitsette. Olette huippuja! Nyt mennään askeleisiin! Muistakaa, että nämä ovat minun vinkkejäni, eikä ne ehkä toimi sinulle, mutta toivon, että saisitte kaikki koulukiusaamisen loppumaan jollakin keinolla!


5. Älä syytä itseäsi

Muista, että jos sinua kiusataan niin älä syytä itseäsi tapahtuneesta. Muista, että mikään asia ei oikeuta kiusaamiseen. Älä ajattele, että sinussa on vikaa ja muilla on oikeus kiusata sinua. Minä itse ajattelin näin, mutta nyt olen tajunnut, että lyhyydestä en voi syyttää itseäni.

4. Tee jotain mistä pidät

Kun olet kiusattuna, mietit varmasti miten korjata asia, mutta älä mieti sitä liikaa vaan tee jotain sellaista mikä tuottaa sinulle iloa. Hakeudu myös sellaisten ihmisten seuraan, jotka oikeasti välittävät sinusta. Pitäkää vaikka elokuva ilta, että unohtaisit kiusaamisen kokonaan.

3. Älä anna muiden käyttää sinua hyväksi

Jos sinua kiusataan, voit alkaa tekemään mitä vaan, että olisitte taas kavereita. Ole kuitenkin tarkkana, koska kiusaajasi voi alkaa nöyryyttämään, nolaamaan tai käyttämään sinua rahallisesti hyväkseen. Älä hanki hyväksyntää sellaisilta ihmisiltä, jotka kiusaavat sinua.

2. Sano itsellesi, että olet arvokas

Muista sanoa itsellesi, että olet arvokas. Jos sinua kiusataan, alat pitämään ehkä itseäsi huonona, mutta muista että olet huippu ja arvokas juuri sellaisena kuin olet. Pyri löytämään vahvuutesi ja asiat missä olet hyvä. Älä edes mieti syytä miksi muut kiusaavat sinua, koska se saa ajattelemaan, että olet viallinen. Se ei auta, jos sinäkin pidät itseäsi nollana kiusaajien lisäksi. Muista, että sinä olet juuri täydellinen oma itsesi.

1. Puhu kiusaamisesta

Tärkein on, että et jää tunteidesi kanssa yksin. Puhu niistä jollekin. Puhu opettajalle, vanhemmillesi tai mene puhumaan vaikka jonnekin netissä olevaan chattiin! Pääasia, että et jää kiusaamisen kanssa yksin. Voin sanoa, että valittaminen on oikeasti rohkeutta eikä päinvastoin. Itse tein tässä ongelman, koska yritin olla vain hiljaa ja huomaamaton.

Kiitos paljon, kun luit. Toivottavasti nämä oli sinusta hyviä vinkkejä ja anteeksi, että tästä tuli vähän lyhyt blogi. Toivottavasti ketään teitä ei kiusata, koska tiedän, että se on hirveätä. 

Nähdään taas huomenna klo 11!

1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus ja hyviä vinkkejä, välitän näitä eteenpäin!

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...