keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Kohti jatko-opintoja! Osa 2

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Keskiviikko, eli keskellä viikkoa mennään jo. Aika loogista tosin, jos elämme keskiviikkoa niin enää puolet jäljellä. Olen aina pitänyt keskiviikosta. Se kuulostaa ja on vain jotenkin kiva päivä. On minulla ihan faktaperusteitakin tähän, tai siis omaa perustelua. Tiistaina ollaan vielä jotenkin kohmeessa ja jotenkin on vain tylsä ja "lähtöpisteessä ollaan" fiilis.

Kun taas torstaina ollaan jo odotuksen vallassa tulevasta viikonlopusta, joten päivä menee niin hitaasti.  Joten ja loogisesti keskviikkona fiilis on neutraali ja silloin saa eniten aikaiseksi. Mikä on sinun lempi päiväsi? Ja miksi juuri se? Heetkonen Samuel, nämä olivat alkutekstit, ei virallinen blogi. Argh! Miten nämä voi aina venähtää, nyt kuitenkin, eteenpäin!

J o h d a n t o 

Vuosi 2023 on nyt käynnistynyt toden teolla ja yksi ehkä vuoden isoimmista asoista alkaa olla todella lähellä, nimittäin yhteishaku ja sitä kautta jatko-opinnot. Viime vuoden puolella tämä sarja sai jo alun, mutta nyt on aika jatkaa sitä. Mitä tässä osassa sitten käsitellään? 

Viime ja ensimmäinen osa käsitteli lähinnä toiveita ja haaveita koskien jatko-opintoja, mutta tänään meillä on uutta tietoa, faktoja ja virallisia suunnitelmia koskien syksyä 2023, eli toisin sanoen, nyt tiedän missä olen tuolloin. Tervetuloa puhumaan jatko-opinnoista rennon tekstin ja sähläämisen muodossa, eeiköhän aloiteta!


Kohti jatko-opintoja! Osa 2

Eikö niin sanota, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa? No, tässä tapauksessa ainakin. Tuossa olisi nimittäin kaikki hakukohteeni tulevassa yhteishaussa. Perataan, pohditaan ja höpötetään kuitenkin jokaista hakukohdetta. Tuo on muuten näyttökuva Opintopolun sivulta ja on yhteishaun harjoittelulomake, eli aika virallista!

Sarjan ensimmäisessä osassahan osasin jo kertoa, että jään Orivedelle. Täällä on hyvä, tuttu ja laadukas lukio. Ei ole vain mitään järkeä lähteä muualle. Säästän aikaa ja rahaa ihan hirveästi. Hyppytunneilla pääsen tekemään läksyjä kotiin, koulupäivän jälkeen minulla menee kotimatkaan n. 10min, joka tarkoittaa vapaa-aikaakin kokeisiin lukemisen jälkeen.

Se on minulle tärkein ja isoin etu. Toinen etu, herran jestas, näin pienessä kyläpahaisessa on Suomen ainoa (ja paras) kirjoittajalukio. Tämä ei varmaan tule enää kenellekään yllätyksenä, mutta minä rakastan kirjoittamista. Se on minulle elämäni yksi monista tukipilareista. Kiitos, että jaksat tukea minun kirjoittamistani. Kiitos, nyt, huomenna ja aina.

Kuitenkin! Se jos mikä on minulle unelmieni lukio ja antaa todella hyvät eväät tulevaisuutta varten, koska kirjoittamista tulen tekemään läpi elämäni, myös työelämässä.

Tutut tilat ja opettajat, mitä apua siitä on?

Kolmas etu on, että Oriveden lukio sijaitsee Yhteiskoulua vastapäätä. Toisin sanoen, ympäristö, tilat, luokat ja opettajat ovat täysin tuttuja. Minun ei tarvitse opetella uusia tiloja ja tajuta elokuussa ekana päivänä uudessa koulussa, että kääk, eihän täällä ole hissiä. Nyt tiedän minkälainen lukio on tilojen puolesta ja, että minkälaisia esteettömiä asioita siellä on.

Tosin, tähän pitää huomauttaa, että koko lukio on oikeastaan yhdessä kerroksessa. Pari luokkaa on C-rakennuksen toisessa kerroksessa. Lukion opettajat ja apulaisrehtori tuntee ja tietää minut, joten haasteeni ja avuntarpeeni ei tule yllätyksenä. Ja uskokaa tai älkää, mutta olen päässyt ajatuksesta "He ovat jo kestäneet minua tarpeeksi kauan, eikö olisi parempi lähteä pois" kokonaan. Tiedostan, että tämä ei pidä paikkaansa.


Miksi toisena varavaihtoehtona on Ylöjärven Lukion -yrittäjyyslinja?

Tiedättekö mikä oli sitten vaikeaa? Kyllä, juuri se. Nimittäin toisen varavaihtoehdon keksiminen. Olen 90% varma, että tulen pääsemään kirjoittajalinjalle, mutta 100% varma, että ainakin yleislinjalle. Keskiarvo on nimittäin täällä 7,2 ja hakijoita ei ole tungokseksi asti.

Silti oli ja on pakko keksiä toinen varavaihtoehto vielä. Mietin pitkään, että minkä ihmeen sitä sitten laittaisi, kunnes keksin. Olen todella kiinnostunut yrittämisestä, yrittäjyydestä ja siihen liittyvistä taidoista, joten päätin laittaa Ylöjärven lukion -yrittäjyyslinjan. Se on mielenkiintoinen, mutta silti en todellakaan halua sinne. Oriveden kirjoittajalinja, täältä tullaan!


Mitä keväällä tapahtuu?

Tämä jo todistaa sen, että opettajia ei haittaa, vaikka jään tänne. Meidän yläkoulun- ja lukion yhteinen rehtori lähestyi äitiäni Wilma viestillä. Ei, en syytä itseäni siitä, että rehtorilla meni tähän aikaa. Sen sijaan olen kiitollinen, että minulle halutaan antaa mahdollisuus tasa-arvoiseen lukio-opiskeluun. Tässä Orivesi on kyllä onnistunut niin hyvin, kiitos Orivesi ja Oriveden opettajat!

Rehtori haluaa, että kokoonnumme keväällä miettimään juuri avuntarpeitani, muutostöitä koskien lukiota ja miten kaikki järjestetään. Minun toiveeni ja ajatukseni vain on, että mahdollisimman itsenäisesti saisin toimia, mutta apua tarvitsen esim. ruokailussa, enkä ala sitä tietenkään kieltämään. Noh, siitä lisää myöhemmin. Halusin vain näyttää tuon, koska koko meidän perheelle tuli tuosta niin välittävä ja hyvä fiilis. 

L o p p u  s a n a t

Kas noin! Eiköhän siinä ollut taas päivitystä koskien jatko-opintoja. Innolla odotan kyllä lukiota, mutta ennen sitä, vielä yhteishaun tekoa. Osa 3 tulee keväämmällä, kun yhteishaku on tehty ja hommat etenee. Olisi tosi kiva kuulla, että haetko sinä tänä keväänä jonnekin? Millä fiiliksillä olet? Ei tarvitse tietenkään kertoa, jos et halua.

Kiitos paljon, jos luit ja nähdään taas!! Moooikka moiii!1 kommentti:

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...