lauantai 29. toukokuuta 2021

ORIVEDEN ESTTELY

 Hei kaikille! Halusin toteuttaa tälläisen pienimuotoisen kotikaupunkini esittelyn, joten kuvailtiin tänään kaikista eri paikoista kuvia, jotka Orivedellä on tärkeimpiä paikkoja. Tämä ei ole mikään paras esittely, mutta toivon että tykkäätte. Ja vielä tuhannesti kiitos kaikesta palautteesta mitä olette laittaneet discordissa tai täällä. Ne on ollut ihana lukea ja suorastaan ihmettelen miten huippuja olette! 

Ensimmäisenä mitä haluan esitellä koulun missä käyn, joka Oriveden yhteiskoulu, jossa on luokat 7-9 ja siellä on noin 280 oppilasta. 

 Koulun piha on aika tylsähkö pelkkää asfalttia, mutta koulun yhteydessä on myös Oriveden lukio, jossa voi valita perus-, kirjoittaja-, urheilu- tai lentopallolinjan.


Koululta vähän matkan päässä on ehkä Oriveden paras teknologia kauppa, koska Orivesi on pieni ja asiakkaita on vähän. Siellä ei ole mikään paras valikoima, mutta kyllä niillä pärjää. Nimi on KT-honkava.


Orivedellä on vähän ravintoloita, koska Orivesi on pieni paikkakunta, mutta paras on ehdottomasti Cantina Fiesta. Siellä on laaja valikoima ja halvat hinnat.


Oriveden keskipiste on Orivarsa, joka on hieno patsas, joka kuvaa mm. nimeä ja vaakunaa. Patsaan on rakentanut Aimo Tukiainen vuonna 1990. 

Oriveden isoin, suosituin ja lempi kauppani on S-market, koska siellä on laajin valikoima. Henkilökunta on myös todella ystävällistä!

 
 S-marketin yhteydessä on myös Alko, apteekki, posti ja kampaamo.

Tässä välissä käytiin syömässä ja oli muuten hyvvää! Tähän väliin kysymys, jos te käytte syömässä jossain mitä te tilaatte aina?

Orivedellä kaupungintalo ja kirjasto on samassa talossa. Kirjasto on yleensä hiljainen, ja siellä on mukavia penkkejä missä lukea. 


Orivesi on myös valittu villasukkapääkaupungiksi, koska Orivedellä mm. järjestetään villasukkajuoksun mm kisoja, jossa mukana oli Juha Mieto vuonna 2019. Orivedellä on siihen liittyen logo, joka näkyy esim. lipuissa 


Orivedellä on myös liikuntahalli, jossa voi harrastaa vaikka ja mitä! sulkapallosta yleisurheiluun löytyy tilat. 

 Piha on myös todella kiva, koska siellä on pieni lampi ja suihkulähde.


 Kiitos todella paljon, kun olit lukemassa ensimmäistä osaa, ja toinen osa tulee joko huomenna tai maanantaina. Olette oikeasti niin ihania ja kannustavia!
Ps. muista "lue" nappi!










9 kommenttia:

  1. Jos käyn syömässä, niin yleensä meen ihan perus salaatti tai hamppari linjalla. Onko Orivesi hyvä kaupunki asua susta? Kauanko olet asunut täällä? Ainiin pidä huippu viikonloppu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hamppari on kyllä ihan parasta, joten minäkin sillä linjalla olen. Musta Orivesi on todella hyvä kaupunki asua, koska tuntee toiset sekä ei ole sellaista ns. ison kaupungin hälyä. Mä olen asunut noin 12,5 vuotta täällä. Kiitos, ja todellakin pidän, kun saan kirjoitella koko viikonlopun blogia! Hyvää loppu viikonloppua!

      Poista
  2. Äijä. Sitku tuun sinne orivedelle nii mennää syömää tonne mestaa. Sillee gängil. E oo käyny siel jote juu.😂 tai siis ideoin vaa. Iha vaa koska mks ei. 🤷‍♂️

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...