perjantai 10. maaliskuuta 2023

Nyt on aika MUUTTAA! - "Tätä pitää rempata ympäri kevään."


Blogissa näkyvä kirjoituspöytä on saatu ilmaiseksi hobby hallilta! + Arvonta!

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Maaliskuu, ensimmäinen kouluviikko loman jälkeen takana ja aurinko paistaa. Sellaisilla eväillä tähän perjantaihin. Miten teidän maaliskuu on edennyt? Onko sinullakin sellainen fiilis, että on jotenkin paljon pirteämpi olo, kun eletään ihan "virallista" kevätkuukautta. Minulla on ainakin sellainen tuntuma. Nyt kuitenkin tehdään lyhyet alkutekstit, sukelletaan blogiin!                

J o h d a n t o a

Oma huone. Mitä se sinulle merkitsee? Minulle se merkitsee lyhykäisyydessään omaa tilaa, jossa opiskelee itsenäiseen elämään, vastuun kantamiseen ja omista asioista huolehtimiseen. Toisin sanoen pidän sitä pienenä yksiönä, josta minä itse olen vastuussa. Pitää muuten muistuttaa, että oma huone ei ole mikään itsestäänselvyys. 

Sitä ei jokaisella ole. Olen ollut 14,5-vuotta samassa huoneessa. Alakerrassa, idässä ja entisessä makuuhuoneessa. Siinähän speksiä kerrakseen. Kuitenkin! Tämä on ollut aina hyvä huone, mutta hienoisilla ongelmilla. Saman huoneen yhteydessä on nimittäin perheen vaatehuone ja tuo jättimäinen kaappi. Toisinsanoen, täällä on rampannut ihan koko ajan väkeä. 

Etenkin viime vuosina se on alkanut haittaamaan ja aika paljon. Eihän se mikään iso ongelma ole loppujen lopuksi. Kuitenkin! Isoveljeni muutti pois kotoa viime syksynä, jonka takia yläkerrasta vapautui iso ja yksityinen huone. Aivoissani alkoi raksuttaa, että minähän voisin muuttaa sinne. Ja kyllä, tänään siitä tulee totta. Lämpimästi tervetuloa seikkailemaan tänne muuton keskelle, sillä tänään kaikki tärkeät tavarat ja minä muutamme yläkertaan!

Nyt on aika MUUTTAA! 

Suunnitelma on, että kaikki tärkeät tavarat siirtyvät yläkertaan. Tämä huone on jäävä tänään historiaan. Olipa historiallinen fraasi, Samuel olet nykyajan nuori! Meillä on ollut hyviäkin aikoja yhdessä, mutta enemmän ehkä huonoja. Jatkuvan ramppaamisen vuoksi... Hetkinen! Eihän me sinne vielä voida muuttaa, on hypättävä ajassa taaksepäin.

Blogin rakenne:

1. Hobby Hall esittely 

2. Pöydän kasaus

3. Tavaroiden muutto

4. Room tour

Mikä on Hobby Hall? 

Minua on palvellut vuosien ajan aika iso, tilaa vievä, mutta ei kuitenkaan kauhean toimiva pöytä. Tässä ei esim. ole yhtäkään lipastoa, kaappia tai edes mitään säilytystilaa. Toisekseen, herran jestas kuinka paljon tilaa tämä vie tässä huoneessa.  Tässä kohtaa Hobby Hall tuli mukaan kuvioihin. Ai siis mikä?


Otetaanpa pieni tietoisku Hobby Hallista. 0100100 palvelusta sanotaan, että sieltä löytyy kaikki. Voisin käyttää samaa ilmaisua Hobby Hallista. Lyhykäisyydessään se on tavaratalo, josta saa laidasta laitaan kirjaimellisesti kaikkea mahdollista. Olitpa hakemassa huonekaluja, vaatteita, elektroniikkaa, lemmikkitarpeita tai hetkonen, miten olisi näin kevään kunniaksi remontti?

Joka tapauksessa, kaikki tuollaiset tavarat ja paljon muuta löytyvät Hobby Hallilta. Verkkosivut ovat hyvin kategorioitu ja hinta-laatusuhde on todella hyvä, jopa 55-vuotiaan isäni mielestä. Miten Hobby Hall liittyy tähän blogiin? He olivat todella ystävällisiä, sillä halusivat antaa minulle työpöydän, joka sopii tarpeisiini, on kompakti ja etenkin, säilytystilaa ja runsaasti!

Kaikenlaiset linkit löytyvät blogin lopusta.

Valitsin heidän valikoimistaan Nore B20 -työpöydän, koska tämä on juuri sopiva. Jopa värimaailma on todella hyvä, valkoista ja harmaata. Pitemmittä puheitta kuitenkin, eiköhän lähdetä kokoomishommiin! Minähän en ole, eikä minusta tule huonekalun kokoajaa joten osaava isäni ja tuttuni ovat auttamassa minua. 

Oikeastaan, isäni kiteytti aika hyvin. "Autat parhaiten sillä, että pysyt poissa jaloista." Tämä oli hyvin ja totuudenmukaisesti sanottu. Tosin, ainoa mitä osaan ja teenkin, kuvaan sisältöjä. Kiitos vielä iskälle ja tutulle! Nyt kuitenkin, kokoamaan!

 
Operaatio työpöytä- Nore B20 kasaaminen

Tervetuloa tänne kaaoksen keskelle, kasaamaan työpöytää. Koko pöytä mahtui kahteen pahvilaatikkoon, joten niiden yläkertaan tuominen ei ollut vaikeaa. Täältä paljastuu paljon osia, joten tuttuni sanoi heti, että tavaroiden järjesteleminen on tärkeää. Samaa mieltä olen minäkin. Täytyy muuten sanoa, että tuntuu niin väärältä kuvata sisältöjä omasta pöydästä, kun muut tekee töitä.

Isältä muuten taas terveisiä, ohjeet ovat todella johdonmukaiset ja selkeät, kun niitä ymmärtää. Minähän en niistä ymmärrä mitään, mutta iskä tykkää. Kohta näette, että miksi tämä pöytä on niin toimiva. En kerro vielä, sillä ei ole vielä mitään millä todistaa väitteeni. Jatketaan!

 
Tässä ei muuten kauaa mene, yksi kahvitauko ja vartti kasausta takana, runko jo valmiina. (puhutaan 1. kuvasta) Ei tämä ihan vielä pöytää muistuta, mutta kyllä se siitä. Tällainen yhdessä kasaaminen on kyllä todella kivaa. Puhutaan ja jauhetaan kaikkea turhaa, mutta silti homma etenee. Lyhytkasvuisuus tulee kyllä tässä hyvin esille, sillä pienien käsien ja voimien takia minusta ei ole oikeastaan mitään hyötyä.

Eli tällaista lyhytkasvuinen ei todella pysty tekemään. Onneksi on auttavia tuttuja, jotka ovat heti valmiina auttamaan. Isältä muuten taas hyvä huomio, pöydässä on todella hyvät kiinnitysosat, jotka sitovat yhteen isoja osia kuten pöydänlevyjä. Ja hei, nyt kun tämän sai käännettyä: johan alkoi näyttämään pöydältä. 


Ei apua kuinka tunari voi joku olla. Ette ikinä arvaa. Sanoin isälle, että olisiko jotain mitä voisin vaikka lyödä vasaralla kuten nauloja. Ei ole, sillä tässä on ruuvikiinnitys, joka on hyvä. Otin kuitenkin vasaran käteen ja yritin etsiä jotain tehtävää sillä. Noh, pidin sitä väärinpäin. Uskomatonta Samuel. Hauskuuttipahan tekemistä. 

Tiedättekö muuten mitä, pöytä on valmis. Uskokaa tai älkää. Noin tunti siinä meni ja voila! En pysty edes kirjoittanmaan, kun olen niin hämilläni. Kävin hetken alakerrassa ja nyt se on sitten valmis. Hobby Hallin pöytä ei ole kyllä vaikean kasattava tai monimutkainen, kun alle tunnissa saa valmiiksi. Tästäkin tulee kyllä kehuja ja iloista palautetta. Meiltä kaikilta. Nyt, pöydän esittelyn pariin.

 
 
Tadaa! Ensinnäkin tämä pöytä vie hyvin vähän tilaa. Se on kompakti, mutta silti siihen mahtuu varmasti kaikki tarvittava. Toiseksi, tämä on tällainen loivasti kulmapöytä. Hienoinen kulma tekee kivaa efektia ja tuo myös hyötyjäkin. Kolmanneksi ja tärkein. Tässä on ihan hurjan paljon säilytystilaa. Tämän kanssa voit unohtaa kaikki lipastot, laatikot ja kaapit, jotka vievät ihan hurjasti tilaa.

 
Pöydässä on kolme vetolaatikkoa, yksi pystykaappi ja yksi avonainen kaappi. Pikkuveljeni sanoi niin kivasti, "tässähän on salalokeroita". Värimaailma on myös todella kiva ja yksinkertainen, valkoista ja tumman harmaata. Sopii niin hyvin yhteen. 

Hobby Hall kiteytettynä:
Samat linkit löytyvät myös alhaalta. Nyt, kun pöytä on kasassa on kirjaimellisesti aika muuttaa. Kaikki tavarat tuodaan nyt tänne. Tai no, kaikki mitä tarvitsen. Oikeastaan mietin, että voisin jättää kaiken muun jälkeeni paitsi läppärin, koulujutut ja kalenterit. En tarvitse oikeasti muuta. Nyt itse muutto ja lopuksi pikainen room tour!

 
Aloitetaan tämä pieni, mutta itselle suuri muutto tärkeimmästä asiasta. Eli läppäristä. Kuinkas muutenkaan. Parasta tässä muutossa on, että ei tarvitse muuttolaatikoita ja matkakin on vain parisen metriä ylemmäs. Tämä huoneen sijainti on muuten ihan paras. Koko talon pohjoisimmassa nurkassa, toisessa kerroksessa.

Portaat eivät ole lyhytkasvuiselle mitenkään kauhean kivat, mutta tuleepahan aika monta rappustreeniä päivässä. Läppäri löysi hyvin paikkansa pöydän keskeltä, luonnollisesti. Tuohon kulmaukseen voi muuten hyvin laittaa esim. erinäisiä papereita, joita ei ihan aina tarvitse. Eivät ole tiellä, mutta heti saatavilla.

 

Seuraavana koulujutut ja muut. Palataan ihan hetken kuluttua asiaan. Vedin nyt kaksi kierrosta ja toin kaikki tärkeimmät tavarat. Koulukirjat ja -vihot, kalenterit ja kameroidenjalat. Läppärin laturi ja kuulokkeet tietysti myös. Tiedättekö mitä eilen sovimme. Aiomme rempata tätä huonetta koko kevään. Kyllä, tämä tulee kokemaan vielä isomman muodonmuutoksen.

Kiitos jo etukäteen naapurilleni ja vanhemmille! Seinät aiotaan maalata ja huoneeseen tulee paaljon kasveja. Sen olen jo päättänyt. Pelituolin lahjoitan vanhemmilleni, sillä heillä on rikkinäinen tuoli. Pitää itseasiassa varmaan tilata Hobbyhallilta toimistotuoli.

Pitää kuitenkin muistaa, tällainen mahdollisuus ei ole itsestäänselvyys. Tai tämä Hobby Hallin pöytä ei ole itsestäänselvyys, kiitos vielä kerran siitä heille. Suosittelen kyllä heitä lämpimästi, jos haluatte kompaktin ja paljon säilytystilaa sisältävän pöydän.


Room Tour!

Ai moi, olitkin tulossa kylään. Tämä on vielä sanotaanko, tyhjä kuin mikä. Jopa niin tyhjä, että täällä ihan kaikuu. Tähän heti oven viereen on tulossa tällainen hengailutila. Säkkituoli ja tuollainen niin mukava ja rento pehmokuutio löyytkin jo. Mitä sinä olisit mieltä? Mitä tämä vaatisi? Ehkä joku taso, niin voisi laittaa puhelimen siihen ja kuvata todella rentoja Ig-sisältöjä. Pitää miettiä tässä kevään aikana. 

Nämä muuten seinät tullaan uusimaan. Ihan super naapurini on luvannut auttaa tapettien irroittamisessa ja maalaamisessa. Mietin, että maalaisin nämä ehkä harmaa-turkoosi yhdistelmällä. Mitä sinä olisit mieltä? Millainen väriyhdistelmä sun huoneessa on?


Tätä vastapäätä, on tavaranurkkaus. Jota en edes uskalla näyttää, mutta siellä se on. Tavaraa on. Mietimme, että mitä niille voisi tehdä. Sitten on ehdottomasti huoneen lempi- ja tärkein osa. Eli työnurkkaus, jonka sydän on tämä pöytä. Täällä syntyy sisällöt ja muut hommat. Tämän pöydän ääressä on jopa vähän luova olo, tai no, ainakin on kiva ja helppo tehdä hommia.


Vielä, kun pääsisi tuosta pelituolista eroon ja joku valkoinen toimistotuoli tilalle. Näin vanhempanikin saisivat uuden tuolin. Hei muuten! Tuohon seinälle pitää ehdottomasti keksiä jotain, ehkä joku taulu tai koristeita. Tätäkin pitää miettiä. Sitten on vielä yksi nurkka, jossa ei ole mitään erikoista vielä, yksi poismenevä kaappi ja tuoli.

ARVONTA!

Huh huh! Johan on ollut blogi. Mutta tässä blogissa on tapahtunut ja paljon. Alotimme tyhjästä, nyt olen muuttanut sänkyä lukuunottamatta uuteen huoneeseen yläkertaan. Jos sinä haluaisit näin keväällä sisustaa, hankkia uusia huonekaluja tai piristää muuten vain kotiasi, tähän tarkoitukseen löytyy tosi laaja valikoima tarvikkeita Hobby Hallista.

Mutta nyt kaikista kivoin osuus! Olen itsekin odottanut tätä niin paljon. Haluaisitko ostaa jotain Hobby Hallilta? Onko sinulla joku tietty tuote, jonka haluaisit? Jos on, nyt sinulla on mahdollisuus saada siihen 100€ alennus. Hobby Hall arpoo 100€ lahjakortin. Ohjeet ja osallistuminen tapahtuu mun Instagramissani. (samuelin_blogi

Toivottavasti saamme tällä ilahdutettua jotakuta! Tämähän huone on vielä kaikkea muuta kuin valmis, nyt remppaaminen vasta alkaa. Remppa-osia on tulossa kevään aikana. Kiitos paljon vielä Hobby Hallille, kaikille ihanille ja auttavaisille tutuilleni, perheelleni ja sinulle. 

Kaikki on auttanut minua, kiitos. Nyt, mooikka mooiii ja nähdään taas!!


Hobby Hallin Nore B20 työpöytä (sama kuin minun): Työpöytä NORE B20, oikea, harmaa/valkoinen hinta | hobbyhall.fi
4 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta huoneesta!
  Ehkä et fyysisesti pystynyt paljoa osallistumaan pöydän kasaamiseen, mutta toit varmasti seurallasi hommaan hyvää henkeä. Lisäksi on ihan oikeasti kivaa tehdä palvelus jollekulle, joka aidosti ilahtuu siitä ja osaa arvostaa sitä, ja sinä selvästi osaat!

  Yhdessä kuvassa muuten vilahti pleikka nelosen ohjain, niin että kysynpä, tiedätkö sellaista peliä kuin Overcooked 2? Sitä pelataan yhden tai useamman kaverin kanssa, ja siinä tehdään tiiminä ruokaa älyttömissä keittiöissä. Siinä on tosi hauskaa säheltää yhdessä ja yrittää saada täydet pisteet keittiössä, joka sijaitsee vaikka kahdella eri puolella jokea niin, että ranskalaisia pitää heitellä puolelta toiselle, tai keittiö voi olla varustettuna järjettömillä liukuhihnoilla tai sijaita kaivoskuilussa pohjattomien pudotusten äärellä. Voit vaikka vilkaista Youtubesta, miltä peli näyttää, ja katsoa, kiinnostaisiko. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Se on totta, palveluksen tekeminen toiselle tuo hänelle paljon iloa ja hyötyä, mutta siitä saa myös itse hyvän mielen. Ystävällisyys on todella tärkeää! Kuulostaapa hauskalta ja kivalta peliltä, täytyypä tutustua. :)

   Poista
 2. Onnea uudelle huoneelle :) On tärkeää saada ihan omaa tilaa jossa voi keskittyä omiin juttuihin rauhassa.

  VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...