maanantai 6. maaliskuuta 2023

Nyt on kevät! - Luonnon herääminen


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Maanantai, uusi viikko ja loma ohi. Tälläisillä specseillä olisi tämä päivä varustettuna. Loma oli todella kiva, Kouvola oli ihan kiva paikka, mutta loppujen lopuksi ei kyllä eronnut paljoa Orivedestä. Paitsi Veturi, siellä olin ihan kuin innokas turisti Espanjassa. Instagramiin tuli hullumpaakin hullummat kauppakeskuksessa storyt. Nyt kuitenkin, itse blogiin!

J o h d a n t o! 

Tiedätkö mitä! Tai no, kyllä sinä tiedät. Nyt on nimittäin maaliskuu! Eikä siinä vielä kaikki, kevät on ihan virallisesti alkanut. Ainakin toiveajattelussani, ilmojen puolestahan elämme vielä keskitalvea. Pitää kuitenkin ajatella positiivisesti, nyt on oikeasti kevät. Minussa se herättää tosi paljon ajatuksia ja tunteita, jopa mielialan vaihtelua. Toivoa myös. 

Tänään käsittelemme lyhykäisyydessään kevättä ja siitä johtuvia muutoksia. Loppupuolella kiinnitämme myös huomiota luontoon ja mitä siellä tapahtuu kevään aikana. Tervetuloa mukaan keväilemään, höpöttämään ja pohtimaan!


Nyt on kevät! - Luonnon herääminen

Taidan olla ihan tärähtänyt, mutta kevät, pelkästään sanana kuulostaa jo todella kivalta. Kuulostaako se sinustakin? Ihanaa, ollaan yhdessä tärähtäneitä. No ei vaiskaan, olemme vain kevätintoilijoita. Olipas kiva sana, alan käyttämään tuota ihan virallisesti. Samueel, itse blogiin... Minusta talviaika ollaan kuvaannollisesti jäässä, toki myös ihan kirjaimellisestikin.

Mitä tarkoitan? Minulla tapahtuu ainakin sellainen totaalinen pysähdys kaikessa talvella. Ikäänkuin kaikki toiminta, into ja yms. pysähtyy. Samalla tavalla kuin jää pysäyttää järven. Talvi pysäyttää minut. Siinä on kuitenkin yksi outo piirre. Miksi se pysäyttää? Koska se on kuvaannollisessa mielessä, kyse on vain omista ajatuksista.

Tässä asiassa en ole vielä saanut käännettyä kelkkaani. Miksi en ajattelisi talvesta positiivisesti ja pitää sitä mahdollisuutena? Koska lähden tuollaisella negatiivisella ajattelutavalla talveen, totta kai se on minusta tylsää. Lupaan, että ensi talvena yritän korjata tätä asennetta. 

Mitä keväällä minulle sitten tapahtuu?

Nyt mentiin kyllä ihan ulos virallisesta aiheesta, mutta ei kyllä haittaa. Tuokin oli tärkeä asia. Asenteella on väliä. Kevät on minulle aina uudistumisen, touhun ja iloisuuden aikaa. Jotenkin kaikki vain herää eloon. Projektit käynnistyvät, ideoita syntyy ja jopa kylällä huomaa, että ilmapiiri on erilainen kevään ansiosta.

Tämä on ihan oikeasti totta, maaliskuun aikana, olen keksinyt jo ihan hurjasti lyhytkasvuisuuteen liittyviä sisältöideoita. Ja hei, en malta odottaa, että pääsee olemaan T-paidalla, crocseilla ja ilman sukkia ulkona. Sitä päivää joutuu ehkä aaika kauan vielä odottamaan. Ehkäpä huhtikuussa jo. Haluatko ajatella positiivisia? Ihan tällainen pieni fakta, mutta enää kolme viikkoa huhtikuuhun.

Jiihaa! Tässähän ihan innostuu, pelkästään kirjoittaessa keväästä. Kunnes katson ikkunasta pihalle. No mutta, kohta on myös ilmojen puolesta kevät.


Luonnon herääminen - tärkeä osa!

Kevät vaikuttaa minuun siis suoraa todella paljon henkisesti, mutta entäs mihin muuhun? Luonto. Itselle niin tärkeä paikka. Talvella ei niin tärkeä. On talviretkeilykin omalla tavallaan todella kivaa, mutta oikeastaan aika hirveää. Lumi, pimeys ja kylmuyys. Siinä asiat, miksi en pidä talvella retkeilystä.

Sen sijaan keväällä retkeily on ihan parasta! Se tunne, kun pääsee pitkän tauon jälkeen yön yli retkelle, mmm! Ihana tunne. On myöskin todella iloista ja piristävää nähdä kuinka luonto on jälleen selvinnyt talvesta ja alkanut heräilemään. Kevätretkeily, silloin luonto on parhaimmillaan, sillä se selviytyminen talvesta ja kaiken herääminen on kaunista ja piristävää.

Loppusanat!

Johan oli kevättä kerrassaan. Jos vain haluat, olisi tosi kiva kuulla, että mitä sä oot mieltä keväästä? Mitä se sinulle merkitsee? Kiitos paljon, kun luit ja nähdään taas!! Moooikkka mooiii!

2 kommenttia:

  1. Kevät on hienoa aikaa. Ja tosiaan, moni reagoi myös itsensä ja oman mielensä kanssa vuodenaikojen kiertoon. Riemullista maaliskuuta sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiva teksti, tuli kunnon kevätfiilis! :D Keväällä on niin ihana katsella puita, kun niissä on tuoreet ja tosi kirkkaanvirheät lehdet. Talvella on kylmä retkeillä, mutta silloin luonnon saa kivasti ikkunan taakse, jos on mahdollisuus lintujen talviruokintaan.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...