tiistai 28. helmikuuta 2023

Loma merkitse jokaiselle eri asiaa - "Molemmat lomanviettotavat ovat oikein!"


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Terveisiä täältä betonin kesk... siis Kouvolasta! Saavuin naapurini kanssa tänne sunnuntaina. Ehkä isoin asia täällä on ollut, että pääsee unohtamaan Oriveden ja oikeastaan sitä myöten kaikki arkeen liittyvät asiat. Instagramin puolelle päivittelen aktiivismmin reissusta, mutta matkablogia tulossa loppuviikosta. Siinä ehkä tämän hetken fiilikset, eiköhän mennään itse blogin pariin!

J o h d a n t o a 

Loma. Pidätkö sinä arjesta? Minä ainakin pidän. Kuvitellaan, että pidät ihan tavallisesta arjesta, käyt sitten töissä tai koulussa. Eikö totta, loma on kuitenkin todella tärkeä osa arkea tai oikeastaan tärkeä osa työssäkäymistä ja elämää. Ilman lomaa, ei jaksaisi olla töissä ja ihan tavalliseen elämään kuuluu työ. Joten voisi sanoa, että loma on kaiken perusta - ilman sitä ihminen ei selviydy!

Toisaalta, vastainenkin tilanne olisi huono. Nimittäin, jos koko elämä olisi pelkkää lomaa. Kukaan ei kävisi koulussa tai töissä, olisimme vain lomalla. Ei, sekä työ että loma kuuluvat elämään. Niillä pitää olla sopusuhtainen asema toisiinsa nähden. Mutta, nyt tulee oikeastaan varsinainen johdanto tähän blogiin.

Loma on tärkeää jokaiselle. Sen takia jokaisella on oikeus tehdä ja käyttää se miten haluaa ja kokee parhaaksi. Tästä jutellaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan!

Loma merkitsee jokaiselle eri asioita

Otetaan taas some esille. Tiedän, on aika ristiriitaista, että moitin sosiaalista mediaa ja sen tuomia seurauksia vaikka itse teen sitä parhaillaan ja nautin todella paljon sen tekemisestä. Toisaalta, ainakin yritän juuri viedä eteenpäin omalla sisältöjen tekotavallani minkälainen some ei olisi niin tavoitteellista, ihannoitavaa ja muuta vastaavaa. Palataanko kuitenkin aiheeseen Samuel!


Some luo paljon mielikuvia oikeastaan kaikesta mahdollisesta. Minkälainen ulkonäön pitäisi olla, minkälaiset vaatteet ja oikeastaan miten lomakin pitäisi viettää. Tästä ongelmasta puhutaan nyt. Monesti lomaa kuvaillaan somessa sellaisena hetkenä, jolloin ollaan tehokkaita, matkustellaan ja tehdään kaikkea. Eli tehokkuutta ja tekemisen paljoutta ihannoidaan. 

Tämä on tavallaan ihan oikein. Jotkut meistä pitävät tehokkaasta ja paljosta tekemisestä. Minä olen oikeastaan todella iloinen, kun monet saavat siitä iloa ja rentouduttua, kun tekevät mahdollisimman paljon lomalla. Ongelma ei niinkään ole siinä. En vain pidä ollenkaan, että sitä neutralisoidaan tai pidetään itsestäänselvyytenä. 

Rento loma ihan yhtä oikein

Jokaisella meistä on oikeus viettää juuri sellainen loma kuin haluaa. Pääasia, että sinä saat ladattua akkuja ja palaudut, kyse ei ole, että miten saisit lomallasi eniten somessa hyväksyntää. Jos haluat viettää loman sohvalla, se on ihan yhtä oikein, kun tehokas ja täyteläinen loma. Se, että sinun lomatyyliäsi ei kehuta tai ihannoida somessa, ei kerro mistään mitään.

Blogin oikeastaan pääsanoma oli, että lopetetaan some-ihailun ja hyväksynnän hakeminen ja vietetään omannäköinen loma. Siinä se. Tässä oli tällainen pikainen blogi, mutta itselle tärkeä aihe ja kysymys. Kiitos paljon, jos luit ja ihanaa, omannäköistäsi loman jatkoa sinne! Nähdään taas, mooikka mooiiii!


1 kommentti:

  1. Maiseman vaihtaminen tekee aina hyvää. Toivottavasti vietit hyvä loman ja virkistyneenä jatkat arkea. Arki on minustakin sitä parasta aikaa elämässä. Ja on merkittävää että itse viihtyy siinä omassa arjessaan.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...