tiistai 23. toukokuuta 2023

Yli kaksi vuotta blogia!

 


" Hei, olen kohta 14vuotias poika Orivedeltä, joka näin perjantai illan ratoksi päätti perustaa blogin. En ole koskaan tälläistä tehnyt joten opettelemista löytyy. Blogini käsittelee aika lailla elämääni."

Tuollaisilla sanoilla 21.5.2021, perjantai-iltana alkoi blogini tarina. Tarina, josta en tiennyt mitään mitä tuleman pitäisi. Nyt kaksi vuotta myöhemmin, tiedän. Tiedän mikä blogini tarkoitus, suunta ja mikä tarinan opetus on. Ylläoleva teksti oli kaikista ensimmäisin blogini, joka kyllä herättää miljoona kysymystä, mutta nolla vastausta.

Olen monesti miettinyt, että mitä jos tuota postausta en olisi ikinä tehnyt. Ilman tuota järkyttävää kirjoitusta, koko blogia ei olisi tullut, sitä ei olisi ollut ikinä olemassakaan ja minä en olisi para-aikaa kirjoittamassa tätä, etkä sinä liioin lukemassa. Moni asia olisi aivan toisin, moni asia olisi siis todella huonosti.


Ilman tätä blogia, en tiedä, että kuka olisin, mitä tekisin ja miten ajattelisin. Mutta tiedätkö mitä, onneksi ei edes tarvitse ajatella tuollaista. Koska olen tässä ja nyt. Tiedän, että olen sanonut tämän miljoona kertaa, mutta sanon nytkin: ilman tätä, ilman sinua, ei olisi nykyistä minua ja arvojani. Ei niinkään blogin, vaan, että olet siinä, sen ansiosta olen se kuka olen. 

Tässä kahden vuoden aikana olen kasvanut henkisesti, ajatus- ja arvomaailmaltani niin paljon, että en edes muista entistä minua. Joka ikinen päivä, varma ilon lähde on ollut tämä blogi, Instagram ja etenkin sinä. Muistoja on kertynyt kymmeniä, ikimuistoisia tilaisuuksia on satoja. Joka ikinen päivä, saan tehdä asiaa mistä nautin. Sinun ansiostasi. 

Olen saanut kokea ikimuistoisia ja hullujakin juttuja, jotka ovat olleet vain tämän myötä mahdollisia. Unelmani oli seiskalla, että voisin elää ilman, että kärsisin erilaisuudesta ja lyhytkasvuisuudesta. Tämä, tämän ansiosta olen kääntänyt lyhyyden voimavarakseni ja erilaisuuden rikkaudeksi. Blogillani on monta pääsanomaa, mutta kaksi, jotka kiteyttävät nämä kaksi vuotta: Erilaisuus on rikkaus ja unelmien saavuttaminen ei riipu mistään ulkoisista seikoista.

Isoin asia mitä olen tällä blogilla saavuttanut, on, että olen saanut vietyä lyhytkasvuisten ja muiden erilaisten sanomaa eteenpäin. Turhat ennakkoluulot eivät kuulu yhteiskuntaan!

Miten tästä eteenpäin?

Miten sitten tästä eteenpäin? Ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Olen panostanut nyt aika lailla Instagramiin, mutta blogi jatkuu heti kesällä täysillä. Lupaan, että tasan niin kauan jatkan blogia, kun se tulee täydestä sydämestä, en ajattele näyttökertoja tai "seuraajia." Niin kauan kuin se tulee sydämestä ja halusta kertoa rehellisesti millainen lyhytkasvuinen on, niin kauan tätä jatkan. Rahalla eikä suosiolla ole mitään merkitystä.

Kiitos, kaikesta.

Samuel Pulkkinen

7 kommenttia:

 1. Kiitos myös sinulle. Olet avannut monen ihmisen silmiä "erilaisuuden" suhteen ja varmasti myös saanut ajattelemaan asioita uusista näkökulmista. Erilaisuus heittomerkeissä, koska kukapa on määrittämään sitä, mikä olisi ei-erilaista, yksilöitä kun tässä kaikki ollaan.

  Oot loistava esimerkki niin lapsille, nuorille kun aikuisillekkin. Parasta on se, kun susta huokuu aito innostus sisältöjentuottamiseen ja että nautit sen mahdollistamista kohtaamisista.

  Peruskoulun jälkeen avautuu uus ovi ja paljon uusia ihania juttuja. Tiedä mitä kaikkee tuut vielä saavuttamaan, kunhan muistat uskoa ittees 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Erilaisuuden tuominen esiin ja uusien näkökulmien löytäminen on ainakin itselle ollut juuri tärkeitä asioita tuoda julki. Tämä on kyllä intohimoni, kunhan arvoni ja tavoitteeni pysyvät aina samoina. Ihanaa kesää sinulle ja kiitos päivän piristyksestä!

   Poista
 2. Kylläpä aika menee nopeasti. On ollut mukava lukea blogiasi. Kirjoittaminen palvelee niin monella tavalla. Auttaa itseä jäsentämään asioita ja avaa toisille maailman josta eivät ehkä ole tienneet paljonkaan aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla. <3 Kirjoittamisesta on kyllä niin paljon hyötyä, sitä ei edes itse osaa hahmottaa!

   Poista
 3. Kiitos myös sinulle. Tämä on ollut mielenkiintoista ja tärkeää luettavaa varmasti kaikille. Muistan niin sen hetken kun huomasin sun tiedon tästä blogista siellä petteri mikkosen eli pmc cruella ja aloin sillon lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos tätä voi sanoa jopa tärkeäksi. Siitä on kyllä jo aikaa, kiitos sinulle, että olet jopa jaksanut pysyä blogin mukana! <3

   Poista
 4. Olet kyllä päässyt ihailtavan ja erittäin kunnioitettavan pitkälle. Voin sanoa, että iso osa ihmisistä ei koskaan saavuta sitä elämänviisautta, mitä sinun jokainen blogipostauksesti huokuu.

  VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...