maanantai 12. kesäkuuta 2023

Kesä on lähtenyt käyntiin! -Instagram sisältöjä tulee kesällä eniten.


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Hehhei! Yli viikko jo lomaa takana, ihan uskomatonta. Tosin, olemme jo kesäkuussakin pitkällä. Noh, ei mietitä kuitenkin tuollaista. Miten sinun ensimmäinen lomaviikkosi on mennyt? Ihanaa, kun lämpö ja aurinkokin löysi tiensä tänne. Nyt niitä on kyllä piisannutkin, mutta tämän koko blogin idea on aika alkutekstien kaltainen, joten hypätään suoraan asiaan. Tervetuloa mukaan!Kesä on lähtenyt käyntiin!

Käydään ihan nopeasti kesäkuulumiset läpi, jutellaan muuten vain ja sitten mennään otsikon toiseen osioon. Olen ollut tosiaan heti viime viikon maanantaista lähtien kesätöissä, vastaamassa Oriveden Värin ja HoiDogkin viestinnästä ja markkinoinnista eli heidän sisällöntuotannostaan. Tästä onkin tullut jo paljon sisältöjä Instagramiin, mutta käsitellään nyt, millainen oli aikalailla ensimmäinen työviikkoni. 

Maanantaisin suunnittelen tulevan viikon sisällöt, ideat ja teemat, mainostettavat tuotteet ja muun oheisen. Jokaisena päivänä teen kuitenkin tarkan sisältösuunnitelman sen päivän aiheesta ja tuotteesta. Pääpaino sisällöissä on tietysti tuotteiden mainostus, mutta on paljon muutakin. Vinkkejä, tietoiskuja, kaupan arkea ja mm. myymälän esittelyä.


Sitten on kuvauksen aika, joka alkaa tuotteiden esillepanolla ja sommittelulla kunnes voi ottaa kuvia. Tähän mennessä on kuvailtu Värillä kiukaita ja takkoja & HoiDogkilla koirien kesätuotteita ja puruluita. Ensi (eli siis tällä) viikolla alkaa Ig reelsien teko, joilla halutaan lisätä näkyvyyttä. 

Nämä perustuvat aikalailla vinkkeihin. Kuvien ottamisen jälkeen alan kirjoittamaan sisältöjen tekstiä, muokkaamaan kuvia ja hahmottelemaan tekstikokonaisuutta.Lopuksi postausten ja tarinoiden julkaisu Instagramiin ja Facebookiin. Lopuksi vielä kommentteihin vastaamista ja näyttökertojen seuraamista. Tällä kuviolla molemmissa työpaikoissa vierähtää nopeasti kaksi tuntia. 

Parasta tässä kuitenkin on, että lyhyyteni ei haittaa tai vaikuta tässä mitenkään. Ei ole tullut yhtäkään asiaa tai hetkeä, jolloin lyhyyteni olisi vaikuttanut työtä. Tiedän, että eihän tämä mitään fyysisesti raskasta tai kuormittavaa työtä ole, mutta yritykselle sisältöjen teko ja niistä vastaaminen on tärkeää ja hyödyllistä, etenkin nykymaailmassa.


Muita kesätunnelmia?

Muuten kesä on mennyt todella leppoisasti. Kesäilyä niin sanotusti. Auringosta nauttimista, ystävien kanssa ajan viettoa ja vuodesta palautumista. Olemme myös suunnitelleet retkeä saareen, kyllä, veden äärelle. Orivedellä on todella kivoja saarikohteita, johon haluaisimme mennä retkeilemään. 

Ensi perjantaista sunnuntaihin olen todella kivassa ja tärkeässä yhteisötapahtumassa, joten silloin olen täältä pois. Mutta tällaisilla tunnelmilla kesä on alkanut ja mennyt eteenpäin. Eiköhän siirrytä toiseen pääkohtaan!

Instagram sisältöjä tulee kesällä eniten. 

Blogien suunnitteleminen, kirjoittaminen ja muokkaus vie todella paljon aikaa. Ja siksi se onkin minusta todella kivaa ja oikeastaan parasta. Blogien kirjoittaminen on aina yksi päivän kohokohdista. Se vain näin kesällä on todella vaikeaa. Etenkin syvällisten blogien tekeminen on hankalaa, koska joutuu olemaan monta tuntia päivässä, ruudun äärellä.

Haluaisin nimittäin tehdä kesällä kaikkea muuta kuin olla koneen äärellä. Sen takia, mietin, että tänä kesänä tekisin vain Instagram-sisältöjä. Blogeja voisi tulla aina silloin tällöin, mutta aktiivisesti päivittäisin vain Instagramia. Blogeja alkaisi tulemaan kunnolla vasta syksyllä, kun arki alkaa. Joten, nyt näin blogien muodossa haluan todeta, että kiitos ihan kaikesta ja palataan asiaan syksyllä.

Ihanaa ja omannäköistä kesää sinulle! 


1 kommentti:

  1. Sinulla on oikein mukavasti alkaneet kesätyöt :) Hyvää kesänjatkoa edelleen.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...