perjantai 7. heinäkuuta 2023

Mitä kuumuus tekee lyhytasvuiselle? -Ilmastointilaite viilentää!


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Mitä kuumuus tekee lyhytasvuiselle? -Ilmastointilaite viilentää!

Kuumuus, helle ja lämpö? Aina talvisin odottaa lämpöä ja kuumia kelejä niin paljon, koska pystyy olemaan vain T-paidoissa. Nyt niitä sitten on. On sanonta, että ikinä suomalaiset eivät ole tyytyväisiä keliin ja olen tuuminut, että se kyllä pitää paikkaansa. 

Talvella vihaan liikapukeutumista ja ennen kaikkea kylmyyttä. Nyt en voi sietää tätä kuumuutta. Tosin, siihen liittyy lyhytkasvuisuuskin vahvasti miksi hellekeli voi olla minulle jopa vaarallista. Tarkastellaan ensin sitä ja sitten keinoa, että miten elämää voi helpottaa ja viilentää kesällä.

Kyllä, kuulit oikein. Lyhytkasvuisuus vaikuttaa jopa siihen, että en kestä hellettä. Kukaan ei tiedä, että miksi se vaikuttaa, mutta se tiedetään, että miten. Minulla on huono sähkönjohtavuuskyky, joka vaikuttaa kosteuden ja kuumuuden siirtymiseen pois iholta. Eli kuumuus ei siirry hyvin iholtani pois, joten viilenen heikommin. Tämän takia kuumuus ikään kuin varastoituu sisälleni.

Etenkin, kun olin pieni niin hellepäivät oli todella vaarallisia silloiselle pienelle Samuelille. Oi niitä aikoja. No ei vaan, nytkin minun pitää olla varuillaan. Mutta miten sitten torjun kuumuutta ja yritän viilentyä? Veden juominen säännöllisesti on todella tärkeää. Oikein jääkylmä vesi virkistää ja viilentää suorastaan hyvin. Minulla on ollut monta kesää haave. 

Mikä se sitten on ollut? Haaveena on ollut saada ilmastointilaite, jolla saisi oman huoneen oikein kylmäksi nukkumista varten. Tänä kesänä tämä suunnitelma toteutui ja tässä kohtaa otetaan mukaan myös Hobbyhall.fi-verkkokauppa. Ensimmäiseksi ihan muutamalla sanalla, että mikä yritys se oikein on ja sitten itse ilmastointilaitteen esittelyyn!


Linkit blogin tekstiin upotettuna!

Mikä on hobbyhall.fi-verkkokauppa?

Sehän on tavaratalo, josta saa oikeastaan kaikkea mahdollista, kaikkiin tarpeisiin. Verkkokaupasta löydät aina tarvitsemasi todella selkeiden ja kattavien suodattimien sekä hakukoneiden ansiosta. Sivusta näkee kaikki pääkategoriat, jotka ovat järjestelty loogisesti allekkain. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupan pääkategorioita on mm. huonekalut ja sisustus, urheilu ja vapaa-aika, lapset, kodinelektroniikka sekä kodin remontointi. Tuossakin on vain osa niistä! Etitpä siis pyörää, sohvaa tai vaikka kahvinkeitintä, kaikki löytyy yhdestä kaupasta. Jos liityt ilmaiseksi klubjäseneksi, saat melkein viikoittain alennuksia. Ainakin itselle tulee joka viikko joku alennuskoodi.

Jos minun pitäisi henkilökohtaisesti sanoa, että mikä Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on parasta, niin yksi asia tulee heti mieleen. Sieltä löytyy jokaisen budjetille ja makuun kymmeniä vaihtoehtoja kyseisestä tuotteesta sekä, jos sinulla on joku tietty ominaisuus mitä tarvitset, löydät sen sieltä varmasti. Ei ole vain yksi tuote per kategoria vaan jokaiselle se oma vaihtoehto. 

 

Ilmastointilaite Mesko MS 7854

Kuten sanoin, haaveeni toteutui. Pistin suodattimet ja vaihtoehtoetsimen oikein koetukselle, sillä etsin ilmastointilaitetta juuri tietyillä ominaisuuksilla. Noh, heti löytyi kolme vaihtoehtoa ja päädyin valitsemaan Meskon MS 7854 -mallin. Minun piti tehdä tästä unboxing, mutta arvaa mitä.

Tässä ei ollut edes mitään koottavaa, kaikki oli heti valmiina uunituoreena. Esitellään ihan käytännössä ilmastointilaitetta hetken päästä, mutta tässä on ensin laitteen viralliset specsit:

  • Jäähdytysteho: 2600 W  Syöttöteho: 950 W
  • Jäähdytysalue: 25m²  Ilmavirta: 270m³/tunti
  • Jäähdytys, tuuletin ja kuivauslämpötila Vaihteluväli: 16'C-31'C
Nyt sitten käytännön esittelyyn! Tämä löysi tiensä vasempaan nurkkaan huoneessani ja sopii jopa yllättävän hyvin, eikä ole mikään tönkkö. Esimerkiksi, tällaiseen huoneeseen tai toimistotilaan tämä sopii vallan mainiosti jäähdytysalueen ansiosta. Entäs viilennys?

 


Oi, ihanaa! Eilen laite tuli tänne, eikä ole muuten ollut enää yhtäkään kuumaa hetkeä. Tällä ilmastointilaitteella saa jopa huoneen +16 asteiseksi. Itse pidän sitä kahdessakymmenessä, koska se tuo jo ihanaa viileyttä ja suorastaan kylmyyttä kuumuuden keskelle.

Tähän ei tarvitse kaataa vettä, vaan yhden putken kautta kuuma ilma menee sinne minne haluat. Eli suuntaat vain putken esim. ikkunasta ulos, niin kuuma ilma menee sinne ja kylmä sisälle. Mesko siis muuntaa kuumasta kylmää! Todella näppärä. Muutenkin ohjauspaneeli on kattava ja laaja, mutta yksinkertainen. 


Voit valita lämpötilan, puhallusnopeuden sekä millä asetuksella kone on. Kyllä on tehnyt kesästä paljon nautittavamman, etenkin näin helteiden avulla. Pelkästään 30 minuuttia riittää, että huone on täysin viilentynyt. Kuten aiemmin jo totesin, jos tämä ei sovi sinulle, Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät kymmeniä muita vaihtoehtoja - juuri sinun ehdoillasi ja tarpeillasi!

Johan oli lämpöä ja ilmastointia kerrakseen! Miten sinä olet pärjännyt näillä keleillä? Miten sinä viilennät oloasi? Ja hei, jos ilmastointilaite on hankinnassa, katso edes Hobbyhall.fi-verkkokaupan vaihtoehto. Kiitos paljon, jos luit ja nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...