perjantai 9. heinäkuuta 2021

TOP 5 MUN LEMPIPUHELIMET


 

Tervetuloa blogiputken viimeisen kirjoituksen pariin! Täytyy sanoa, että kaikki ne palautteet ja kommentit mitä olen saanut tätä blogia koskien vetää kyllä aivan sanattomaksi. Melkein 35 lukijaa, yli 3000 näyttökertaa ja 99 kommenttia. En tiedä mitä sanoa. Ette tule ikinä arvaamaan kuinka onnelliseksi teettekään yhden 14 vuotiaan pojan, joka haluaa pitää blogia. Haluaisin sanoa muutakin, mutta en voi joten KIITOS ihan jokaiselle! Olette mahtavimpia lukijoita mitä voi ikinä saada. Toivottavasti sain edes jotenkin välitettyä kiitollisuuttani! Ps. liity ihmeessä luijaksi, jos et vielä ole ja seuraa ig:ssä (samuelin_blogi)

Tässä ohje miten liittyä lukijaksi, joka tukee minua ja on ilmaista:)



Tänään on siis vuorossa mun top 5 lempipuhelimet. Ajattelin, että tällä olisi hauska päättää blogiputki. 

Muistakaa, että en ole mikään puhelin expertti joten älä lue tätä sillä silmällä, että minä osaisin neuvoa mikä puhelin kannattaa ostaa. Oikeastaan katso tätä vain viihde mielessä. Nämä ovat siis vain minun mielipiteitäni ja jotkut asiat mitkä kerron ovat ehkä vääriä. Ai niin! En siis omista kyseisiä puhelimia vaan nämä perustuvat vaan tietoihin jotka löysin netistä. Eli en ole ikinä käyttänyt näitä. Jos esim. puhun kameroista, tarkoitan niitä kuvia joita arvostelijat ovat laittaneet artikkeleihinsa. Ja vielä kerran, en tiedä puhelimista paljoakaan.

Hintaluokat ovat: 0-200e, 200-500e, 500-750e, 750-1000e ja 1000 ylöspäin.

Ottakaa hyvä asento ja toivottavasti nautitte!

 

5. Xiaomi Redmi Note 10 (199e)

Alimmassa hintaluokassa valitsin Xiaomi Redmi Note 10. Kun katsoin tätä puhelinta, yllätyin jopa tämän spekseistä. Tästä löytyy siis Full Hd+ (1080x 2400) näyttö. Minusta tuo resoluutio on jo todella hyväuossa hintaluokassa. Valitettavasti näyttö kuitenkin on IPS LCD eikä Amoled. Tarkoittaa sitä, että värientoisto ei ehkä ole parasta eikä mustat ole niin mustia. Laitteessa on myös iso 5000 mAh akku, joka tukee 18w langallista latausta. Pääkamera vaikuttaa speksien valossa hyvältä, koska 48 megapikseliä, f/1.79 aukolla. Muista kameroista en oikein tiedä kuinka hyödyllisiä ne ovat. Ehkä paras asia tässä puhelimessa on 90Hz näyttö. Toki tässä on MIUI eli Androidin päällä on Xiaomin oma käyttöjärjestelmä ja toiset ei tykkää siitä ja toiset tykkää. Tässä on muuten jopa 5G, jota ei minusta kauheasti näe tämän hintaluokan laitteessa. Eli miksi valitsin tämän?

- Tarkka näyttö
- 18w lataus
- 5000 mAh akku
- 90 Hz näyttö.
- 5G


4. Oneplus 8T (449e)

Minä olen aina toivonut, että OnePlus julkaisisi halvempia puhelimia ja nyt se on toteutunut. Esimerkiksi OnePlus Nord oli jättimenestys, mutta kuitenkin tällä hetkellä OnePlus 8T on minusta ehkä lempipuhelimeni tässä hintaluokassa. En ole ikinä päässyt OnePlussan puhelimia käyttämään, mutta OnePlussan lataus ja softa ovat kuulemma kärkiluokkaa. Siis 65W lataus, eikö se ole jo aika hyvin.
Lisäksi 120Hz Full Hd+ (1080x 2400) näyttö, joka on tässä hintaluokassa minusta erittäin hyvä. Kameroista minusta laajakulma ja pääkamera vaikuttaa hyvältä, mutta muut ovat mielestäni aika turhia.
Miksi siis pidän tätä hyvänä puhelimena?
- 120Hz näyttö
- Käyttöjärjestelmä (Oxygen OS)
- 65 W lataus!
- Pää- ja laajakulma kamera



3. OnePlus 8 pro (599e)

Jatketaan siis OnePlus linjalla, mutta hinta ja malli on vaihtunut. Jotkut voi ajatella, että tämähän oli jo viimevuoden malli, joten se ei voi olla hyvä. Minusta puhelimia ei tarvitse vaihtaa todellakaan vuosittain, koska vanhempiin esim. tähän tulee käyttöjärjestelmän päivityksiä ja sekä tietoturvapäivityksiä. Tähän hintaan tämä laite on minusta erinomainen, mutta miksi? Ensinnäkin tuo näyttö. Speksien puolesta ainakin se näyttää olevan aivan super hyvä. QHD+ (3168x 1440p), 120hz ja yltää jopa 1300 nitiin. Kaiken lisäksi näyttö on Fluid Amoled, joka on todella hyvä. Lataus on todella nopeaa vaikka ei pärjää enää uusille OnePlussan malleille. Tässä on Snapdragon 865, joka kyllä minusta on huippuluokkaa vaikka vuoden vanha onkin. Kameratkin ovat pääosin hyviä, mutta mielipiteeni perustuu oikeiden arvostelijoiden ottamiin kuviin. Eli miksi tämä on lempipuhelimeni tässä hintaluokassa?

- NÄYTTÖ!
-Suorituskyky
-lataus
- käyttöjärjestelmä
- Hyvät kamerat





2. Xiaomi mi 11 (849e)

Toinen Xiaomin puhelin tässä listassa. Ajattelin ensimmäiseksi laittaa tähän Samsung Galaxy S21, mutta ei se yllä mitenkään tämän rinnalle. Ensinnäkin suorituskyky on parhainta mitä voi saada mielestäni. Mitä olen artikkeleita ja testejä nähnyt niin Snapdragon vie voiton. Tässä on siis uusin Snapdragon 888. Toiseksi kamerat ovat uskomattomat. Pääkamera jopa 108 megapikseliä f/1.9 aukolla. Sitten sieltä löytyy myös laajakulma, jonka kuvat näytti myös todella hyviltä ainakin arvosteluissa. Näyttö myös aivan huippuluokkaa, sillä sieltä löytyy WQHD+ (3200x 1440p) ja 120hz näyttö. Näyttö on myös kestävämmästä lasista tehty. Akku on iso ja laturi tukee 55W langallista latausta! Eli miksi pidän tästä?

- Kamerat huippuluokkaa
- Näyttö
- Akku ja lataaminen
- Prosessori ja muutenkin suorituskyky


1. Samsung Galaxy S21 Ultra (1249e)

Täytyy sanoa, että pitää olla aika rikas kun laittaa puhelimeen näin paljon rahaa. Toki tämä onkin ehkä paras älypuhelin mielestäni tällä hetkellä. Näyttö sama kuin Xiaomi mi 11, mutta tässä on Dynamic Amoled, joka on parempi. Kamerat ovat parhaimmistoa, sillä tässä on 108 megapikselinen pääkamera, 100x zoomi, 2x tele ja hyvä laajakulma. Ramia löytyy jopa 12GB ja muutenkin Exynos 2100 vaikuttaa todella hyvältä yhdistelmä. Tässä on myös iso 5 000 mAh akku, mutta ainakin mitä tuossa katselin niin latausnopeus voisi olla parempi. Tässä hintaluokassa valitsisin tämän, mutta en vain oikein näe järkeä ostaa näin kallista puhelinta, koska halvemmissakin malleissa speksit ovat hyvää tasoa. Mutta miksi pidän tästä?
- Näyttö
- Suorituskyky ja ram
- kamerat
- akku?

Huh huh. Blogiputken viimeinen kirjoitus alkaa olla paketissa, ja haluan sanoa, että tykkään kirjoittaa todella paljon näitä blogeja, mutta on tämä kyllä raskastakin. Vielä kerran, kiitos kaikille, että olette mukana näissä kirjoituksesta toiseen. Oli kyllä kiva viikko, mutta nyt taidan kyllä olla viikonlopun kirjoittamatta mitään ja jatketaan ensi viikolla!
 Toivottavasti tykkäsit kirjoituksista ja nähdään taas! 











6 kommenttia:

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...