perjantai 1. huhtikuuta 2022

LYHYTKASVUINEN KEITTIÖSSÄ//Carrot Kitchen


Tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Carrot Kitchenin kanssa!

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia! 

Se olisi vihdoinkin perjantai ja raskas sairaalareissu takana. Toivottavasti se meni hyvin, kun en  kirjoitushetkellä ole vielä siellä käynyt, mutta hei! Tänä viikonloppuna itseasiassa ei ole edes teatteriesityksiä niin ihan vapaa viikonloppu tiedossa. Tuo lumen määrä ei vain ole mikään kauhean kiva, mutta ehkä joku päivä nekin siitä sulaa. Ai niin! Hyvää huhtikuuta kaikille! Se olisi jo toinen ja samalla toiseksi viimeinen kevätkuukausi... Eiköhän jo olla höpötelty tarpeeksi joten mennään suoraan asiaan!

 Olen halunnut tehdä jo pitkään kokkausblogia, jossa näyttäisin mun olemattomat kokkaustaidot, mutta myös sen, miten lyhytkasvuinen pärjää keittiössä ja mitä haasteita minulla siellä on? Näytän myöskin, miten olen vastannut haasteisiin. Suomen kielellä siis näytän, miten selviän noista haasteista. Musta on todella ihana päästä tekemään tätä blogia, koska tässä yhdistyy syvällisyys, rentous sekä hauskuus, koska tulette varmasti nauramaan tunaroinnilleni. Eiköhän tämä pohjustus jo riitä ja aloitetaan itse blogi! Tervetuloa vielä kerran mukaan ja tänään siis aiheena:

L Y H Y T K A S V U I N E N   K E I T T I Ö S S Ä

Nyt eletään 23.3 keskiviikkoa eli puolitoista viikkoa tämän blogin julkaisuun. Kello on nyt vartin yli neljä ja olen juuri tullut kerhoa ohjaamasta ja täytyy sanoa, että väsyttää ja onhan tässä nälkäkin. Kuten alussa jo heti lukeekin, tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Carrot Kitchenin kanssa. Tänään kokkaillaan jotain tuosta sovelluksesta, mutta mitä ja miksi? Se selviää kohta, koska sitä ennen haluan kertoa kuinka näppärä tämä sovellus on. Ja hei! Lupaan, että olen ihan oikeasti tätä mieltä. Carrot  Kitchen on lapsille suunnattu sovellus, joka auttaa, innostaa ja helpottaa kokkaamista. Toki minusta tuo lapsille suunnattu ei pidä ollenkaan paikkaansa! Minä täytän kesällä 15 ja olen tykästynyt tähän sovellukseen. 

 


Toivottavasti pystyt katsomaan tuota videota samalla kun luet, koska yritän tässä selostaa vähän videolla näkyviä asioita. Sovelluksessa on siis yli 130 reseptiä ja musta on tosi ihanaa, että ne on jaoteltu tuollaisiin kategorioihin. Minulla ainakin vaikeuttaa lukemista, jos tekstejä ei ole jaoteltu hyvin ja tässä ne on! Ekana tuolla on maaliskuun uutuudet, eli reseptit mitkä ovat tulleet tässä kuussa, tai no teille viime kuussa. Hei muuten! Tänään, kun tämä tulee, on tullut uudet reseptit! Mun lemppari tämän kuun uutuus on ihan ehdottomasti nuo amerikkalaiset pannukakut. Täytyy testata niitä ainakin. Seuraavassa kategoriassa on haasteet, jotka saa auki kokkaamalla joku tietty ruoka. 

Täältä saa myös todella hyviä aamu- ja iltapala vinkkejä koulu aamuihin esimerkiksi. Tuo smoothiebowl näyttää kyllä suorastaan liian hyvältä! Leivontaan ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin löytyy ties vaikka kuinka paljon reseptejä, mutta mitä me sitten kokataan nyt? Minulla on vähän välipala sekä oikean ruoan nälkä, joten tehdään niiden sekoitusta! Yhdessä kategoriassa on urheilijalle sopivia reseptejä, tosin en ole nyt urheillut, mutta tuo lämmin kananmunatoast näyttää juuri sopivalta minulle, joten pitemmittä puheitta lähdetään kokkailemaan.


Lämmin Kananmunatoast

Raaka-aineiden yläpuolella lukee aina perustiedot ja välillä joku nippelitietokin. Tässä kestää vain 15 minuuttia eli sopii todella hyvin välipalaksi, mutta mun taidoilla uskon, että menee tunti... Jiihaa! Tästä saa myös 250 experiencea eli pääsen melkein jo viidennelle tasolle. Pakko vielä sanoa, että tämä level systeemi tuo musta tosi kivaa efektiä tähän, tosin se kyllä lisää vaan entistä enemmän riippuvuutta tähän... 

Keskitaso eli ei helpoin, mutta ei vaikeinkaan. Siinä perustiedot, siirrytään raaka-aineisiin. Kävin kerhonohjauksesta tullessani myös kaupassa, koska tarvitsin paria juttua. Toastiin tarvitaan kananmuna, itseasiassa otin vahingossa kaksi munaa esille. Paahtoleipää, se piti ostaa, ostin vain pienen paketin, että ei varmastikaan tule hävikkiä.

Ostin nyt ihan pizzajuustoa, kun on sen verran spesiaali kokkaus kyseessä. Ketsuppia, voita ja ohjeessa lukee, että kinkkua, mutta minä korvaan sen tonnikalalla, koska se on musta niin hyvää. Sovellus on myös siitä tosi kiva, että pystyy käyttämään reseptiä runkona ja muokkaamaan aineita oman maun mukaan. Alhaalla myös näkyy allergiat, eli tämä ei sisällä pähkinää ja kyseessä on kasvisruoka, jos ei käytä kinkkua tai tonnikalaa. Nyt on kuitenkin jo ihan tarpeeksi pälpätetty joten siirrytään tekemään!

 
 

Vaihe 1 & 2: Riko kananmuna lasiin ja voitele kaksi leipää

Musta on tosi ihanaa kuinka paljon näihin tekovaiheisiin on panostettu, sillä on sekä kirjoitettu vaihtoehto, että video. Eli voi katsoa ja kuunnella ihan videolta jokaisen vaiheen tai voi lukea  perinteisesti ohjeesta. Minä tykkään lukea kuitenkin pelkästään tekstiä, ilman ääniä tai videota. Ensimmäinen vaihe oli oikeasti käsien pesu, mutta ajattelin, että ei siitä tänne tarvitse laittaa mitään. 

Joka tapauksessa ensimmäiseksi piti rikkoa kananmuna lasiin, ja tässä heti näette kuinka oudon hirveästi otan lasin. Ensimmäiseksi kiipeän tuolille ja siitä tiskipöydälle, että yletän astiakaappiin. Tiedän, jonkun mielestä on vaarallista, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei ole, koska haluan toimia yksin. Avun pyytämisessä ei ole mitään pahaa, päinvastoin, mutta pelkkä lasin ottaminen itse piristää minua. 

Ihana myös, kun tässä muistutetaan kananmunan kuorien laittamisesta bioroskikseen. Yksi itseasiassa lempiasiani tässä sovelluksessa on juuri vastuullisuus ja ekologisuudesta kertominen, mutta kuitenkin hauskalla tavalla. Vaiheessa kaksi piti voidella vain kaksi leipää joten sen tein tuosta pois alta ja samassa kuvassa myös näkyy kananmuna lasissa rakenne rikottuna. Voidaan siis siirtyä kolmanteen vaiheeseen! Kyllä tämä tästä etenee!

 
 
Vaihe 3: Kananmunan ja leivän paisto paistinpannulla

Voi hyvää päivää, ihanan edustava kuva taas... Seuraavaksi piti paistaa kananmuna pannulla ja laittaa leipä kananmunan päälle. Oikeastaan paistinpannulla toimimiseen en tarvitse mitään muita apuja kuin tuolin, koska pystyn ihan normaali lastaa käyttämään. No mitä sitten voi leivän paistamisessa käydä, että tulee tuollainen ilme? Antakaas, kun satusetä Samuel kertoo tai no, jos ette anna lupaa niin sori! Paistelin kuitenkin ihan rauhassa leipää, kunnes sanon naapurilleni, että milloin tämä on muuten valmis? Herrann jestas, sitten hätäännyin, että kääk! Luulin, että se oli jo palanut, mutta ei sinne päinkään. Kuva siis on hetkeltä, kun mietin, että otanko leivän oikein pois vai enkö. Ei justus muuten, tuollahan näkyy meidän kaikki rojut. Hyvä minä... Leivistä tuli kuitenkin ihanan kullanruskeita ja eiköhän siirrytä mitä luultavimmin täytteiden laitto vaiheeseen, mutta katsotaan!

 

Vaihe 4: Täytteiden laittaminen

Oho! Se on se täytteiden laittaminen. Tähän voisi siis käyttää oikeastaan mitä tahansa juustoa, mutta minä nyt ostin ihan kunnon pizzajuustoraastetta. Lorautetaas vähän ketsuppia, Heinzia tietysti. Kinkun sijasta käytän siis tonnikalaa, koska se on iiihan parasta! Yritin muuten etsiä tonnikalaa missä olisi MSI-serfitikaatti, mutta en löytänyt yhtäkään. Menin myös tunaroimaan, että ostin tonnikalaa vedessä enkä öljyssä... Noh, kyllä se silti varmaan maistuu hyvältä. Nyt sitten vain kootaan leipä kerrosleiväksi ja tehdään makutesti!


Vaihe 5: Maista!

Siis mitä ihmettä. Tämä näyttää niin herkulliselta, että en kestä. Ihanan rapean, kullanruskean ja täytteisen näköinen! Jotkut ei tykkää, että täytteet pursuaa vähän ulos, mutta minusta se vaan parantaa sitä entisestään! Nyt se hetki mitä minä olen odottanut eli itse maku! Lupaan muuten ihan oikeasti, että annan 100% oman mielipiteen ja yhteistyö ei vaikuta siihen millään lailla. Arvostelijoinani myös mukana vanhempani. Eiköhän testata, jännittäää....

Samuelin arvosana: Ei voi olla totta! Niin herkullinen leipä? Tiedän, että joku voi luulla, että valehtelen ja ymmärrän sen hyvin, mutta oikeasti tämä on yksi parhaista leivistäni ikinä. Jotenkin kaikki aineet sopivat tuohon täydellisesti, jokainen maistuu sieltä ja täydentää toisiaan. Ketsuppi ja rapeus tuovat jotenkin ihanan lämppäri fiiliksen tähän ja kaikki jotenkin vain kuuluvat tähän. Mitään ei voisi jättää pois, varsinkaan kananmunia. Tonnikalan vesimäisyydestä oikeastaan ainoa miinus ja siksi 4,5/5. Pakko tehdä näitä useammin! Ja vielä, anteeksi, jos kuulostaa, että valehtelisin, mutta sitä en tee vain tämä on juuri sitä mitä sanon!

Samuelin äiti: Ulkonäkö on houkutteleva, rapean ja mehukkaan yhdistelmä. Tuoksu on mieto, kuten usein suomalaisissa ruuissa. Heti ensihaukkauksen jälkeen voin todeta: nyt on minun makuuni. Ja maku vastaa ulkonäköä: rapea ja mehukas. Kananmuna ja paahtoleipä ovat miellyttävän purtavia ja paahtuneita ja täytteet tuovat mehevyyttä. Minua vedessä oleva tonnikala ei haittaa ja mieli kehitteleekin jo lisäversioita toastista. Suosittelen maun, toteutettavuuden ja muunneltavuuden puolesta.

Samuelin isä: Leipä oli monipuolinen ja täyteläinen. Antaisin 4/5.

--------------------------------------------------------------------

No siinähän oli kokkailua kerrakseen ja ei voi muuta sanoa kuin, että olipahan herkullinen leipä. Jos minun pitäisi sanoa kolme lempi ominaisuuttani Carrot Kitchen sovelluksesta niin ne olisivat ihan heittämällä selkeys, eli juuri se, että reseptit ovat jaettu kategorioihin, toiseksi vastuullisuus eli ekologisuuteen kannustaminen ja siitä opettaminen ja vielä kolmanneksi monipuolisuus, eli reseptejä on ihan jokaiseen ruokailuun, makuun sekä allergiaan.

Jos haluat käydä katsomassa tai edes tutustumassa Carrot Kitcheniin niin tästä: https://carrotkitchen.com/fi/plans/eur/ pääsee suoraan heidän nettisivuille, josta pääsee ottamaan ensiksi 14 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, joka ei tietenkään sido sinua mihinkään. Sen jälkeen voi itse päättää, että jatkaako tilausta vai ei. Itsekin aloitin tuolla ilmaiskokeilulla ja nyt olen aivan koukussa tähän. Hinta vaihtelee riippuen tilauksesta, mutta halvimmillaan se on 3,33e/kk. Iso peukku myös siitä, että sovellusta ei voi ostaa ilman huoltajien kuittausta, niin ei tule ainakaan ostettua ilman vanhemmilta kysymättä. 

Kiitos paljon, kun luit ja, jos vain haluat niin kerro ihmeessä mitä mieltä olit tästä! Jatkossa on kyllä varmasti tulossa lisää kokkailublogeja, jos vain niitä haluatte. Kiitos vielä ja oikein hyvää viikonloppua kaikille! Moooikka moii!



Instagram: Samuelin blogi

Whattsap: 0403779896

Haluatko tukea blogia ilmaiseksi? Liity ihmeessä oikeasta sivupalkista sinistä nappia painamalla lukijaksi.






 







 









 



7 kommenttia:

  1. Hyvää luettavaa! Noi amerikan pannarit alkoi kiinnostaa! Koitahan keitellä pannareita niin tulen maistelemaan. Sisällökästä palautetta tarjolla Poksu, sä tiedät :) ter. Pipo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama täällä, ainakin kuvassa nuo pannarit vaikuttavat niin herkullisilta. Kiitos, Pipo! Eiköhän joku kerta täällä ole vielä noita tarjolla!:)

      Poista
  2. Valmistamaan toast näyttää ja kuulostaa hyvältä! Vanhempana kiinnostaa kannustetaanko tässä siivoamaan jäljet.. Hauskoja ja opettavaisia kuvia, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Aina ohjeen viimeisen vaiheen nimi onkin siivoustauko, eli kyllä kannustetaan siivoomaan. Ihana, kun kysyit ja ihana kuulla, jos oli hyvä!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Herkullinen toast siitä tuli :) Täytyy poimia ohjetta muistiin ja tehdä myös itse joku päivä.
    Itse tekeminen on kyllä palkitsevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kyllä tuli! Joo, ei tarvitse edes ladata sovellusta kun tuosta voi poimia :) Kerro ihmeessä, että mitä itse pidit. Itse tekeminen on kyllä, minulle jotenkin positiivisuuden lähde on osittain itse tekeminen. Kiitos paljon kivasta kommentista!

      Poista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...