keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

MITÄ MEIDÄN KOULUN HANKKEELLE KUULUU?

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Tulipas tuosta otsikosta pitkä, sitä pitää ehkä muuttaa. Voisi olla vain meidän koulun eikä mainita sitä kansainvälisyys sanaa, mutta mietitään sitä myöhemmin. Hei!! Se olisi keskiviikko, aurinkoista, kevättä ilmassa ja jäätä ja sen mukana liukkautta josta en ihan pidä. Ties kuinka monta kertaa olen jo kaatunut tuolla. Sellainen keskiviikko tällä kertaa. Tai, luultavasti on. Keskiviikko on nykyään mun ihan lempi päivä, kun kerhonohjaus ja teatteri! Itseasiassa tällä hetkellä, kun tämä tulee ulos niin olen taas kerhoa ohjaamassa. Jee!! Mikä on sun lempi viikonpäivä? Itseasiassa en ole vieläkään puhunut kerhonohjauksesta täällä, mutta teen sen lauantaina tulevassa My Day blogissa, koska muuten venähtäisi taas alkutekstit. Muuta minulla ei ole joten voidaan siirtyä jo itse blogin pariin!

Aiheena siis: Mitä meidän koulun hankkeelle kuuluu?

Katsoin, että viimeksi kun kunnolla olen puhunut koulumme HyvinvointiAgentti hankkeesta niin se oli lokakuun 15. ja silloinkin esittelin sen. Sen jälkeen en ole ollenkaan kertonut kuulumisiamme vaikka tässä on tapahtunut ihan hurjasti kaikkea. Tässä ei voi muuta sanoa kuin tyhmä minä ja onneksi sen sanoin. Joten tänään kerron mitä lokakuun jälkeen olemme tehneet hankkeessamme ja mitä suunnitelmia meillä on keväälle. Ja hei! Muista, että jos et halua sinun ei ole pakko lukea mitään blogia ikinä minulta! Nyt kuitenkin aloitetaan joten tervetuloa mukaan!

Aloitetaan marraskuusta. Marraskuussa ei tapahtunut oikeastaan mitään muuta kuin se, että Ympäristötiimimme alkoi toimimaan ja esim. lisäsi kierrätysastioita luokkiin ja käytäville. Puhuin varmaan jo siinä viime blogissa pullonpalautusastiastamme "pullosulosta", että meillä on sellainen. No on se vieläkin, mutta valitettavasti ei sinne pulloja tule. Pullot ja tölkit löytyvät aina jostain lattialta rytättyinä. Miksi? Se on ympäristölle erittäin haitallista, mutta myös jos sen palauttaa siitä saa rahaa..? Noh, ehkä sitä aletaan vielä joku päivä käyttämään. Toinen asia mihin kiinnitin marraskuussa huomiota on se paljonko oikein ihmiset käyttävät muovia. Muovi on helppoa, miltei tuhoutumatonta ja halpaa, mutta siinä se ongelma onkin. Se kun ei häviä täältä tuhansissakaan vuosissa minnekään. Toisaalta ilman muoviakaan emme voisi elää. Tuolissa missä istun on muovia, pöydässä on muovia, tässä tietokoneessa on muovia ja minun vaatteissani on muovia. On ongelmia, mutta minulla ei niihin vastauksia. Ehkä joku päivä tähänkin pulmaan keksitään ratkaisu.


Marraskuussa oli myös liikunnallisia välkkä kisoja sekä tunnille tulivat tauot, mitkä lisäsivät kyllä koululaisten hyvinvointia ja liikettä välitunneilla.

Joulukuu. Joulukuu oli vajaa kuukausi, kun oli loma, mutta ehdimme kuitenkin tekemään edes jotain. Meillä oli kaikkien hanke maiden kanssa videokokous ei kun siis videopuhelu. Te tiedätte minun englannin taidon, noh. Minun piti esitellä itseni ja puhua paljon, kun he kysyivät minulta kaikenlaista. Siihen mukaan minun englannin taito niin tiedätte varmaan miten se meni.. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin. Rakastan olla videopuheluissa ja puhua heidän kanssaan vaikka en englantia osaakaan. Lomaa edeltävänä maanantaina meillä oli Green Day päivä, jossa jokaisella oppitunnilla oli jotain kestävään kehitykseen liittyvää. Minulla oli sinä päivänä matikkaa, äidinkieltä ja kotitaloutta. Matikassa teimme aiheeseen liittyvän Forms kyselyn, joka oli vähän niin kuin visa, jossa oli kysymyksiä tähän liittyen. Äidinkielessä keksimme jonkin ongelman esim. muovia merissä, mietimme miksi se on ongelma ja lopuksi teimme siitä hyvän uutisen, jossa kerroimme miten siitä päästiin eroon. Eli siis leikisti. Kotitaloudessa kävimme katsomassa, että mitä kaikkia meidän S-marketissa kierrätetään ja täytyy sanoa, että suorastaan yllätyin. Siellähän kierrätetään kaikkea mahdollista.

Vuosi alkoi, eli siis tammikuu. Tammikuu oli todella hidas kuukausi. Ei tapahtunut oikein mitään, koska loman jälkeen oltiin vähän kohmeessa niin käynnistelimme toimintaamme hiljalleen. Tammikuussa taisi olla vain pari tapaamista, missä puhuimme tästä vuodesta ja mitä tekisimme. Harmittaa muuten, kun en löytänyt yhtään kuvia näistä kaikista asioista. Haluaisin niin näyttää kaikkia mitä olemme tehneet, mutta enpä tietenkään ole kuvan kuvaa ottanut.


Vuodessa päästy alkuun joten se olisi helmikuu. Helmikuussa tapahtui vaikka ja mitä. Joidenkin agenttien piti lähteä helmikuun alussa hanke matkalle Saksaan, mutta rakkaan ystävämme kor. takia emme (tai siis minä en olisi muutenkaan mennyt) päässeetkään matkalle. Helmikuussa meillä oli myös Italia viikot kouluissa, koska oikeasti. Teemaviikot on muutenkin ihan parhaita, mutta vielä kun ne liittyy kansainvälisyyteen niin ai että! Ne ovat ihan parhaita. Ylhäällä onkin pari kuvaa teksteistä mitä teimme. Vasemmanpuolimmaisen kuvan tekstit minä olen tehnyt, tai no. Kyllä te olisitte huomannut muutenkin huonosta kirjoitusasusta. Meillä piti olla myös Italialainen kahvila, mutta sekin peruuntui kor. takia. Ärsytti ihan hirveästi, kun olimme suunnitelleet siitä niin hyvän. Helmikuussa Ympäristötiimi kokousti, jossa teimme pari isoa päätöstä, mutta jutellaan siitä kohta. Tein myös meistä jutun Oriveden Sanomiin, mutta siitä tuli niin hirveä, että ei sitä uskalla teille näyttää. Eipä kai oikein muuta joten maaliskuuhun!!


Kuukausi jota nyt eletään eli maaliskuu.
Tässä kuukaudessa ei ole vielä oikein mitään tapahtunut, mutta juuri tällä viikolla meidän koulussamme vietetään ruokahävikki viikkoa. Hävikkiä syntyy ihan liian paljon ja usein sillä, että otetaan enemmän mitä jaksaa. Se on erittäin epäegolokista ja turhaa ruoan tuhlausta. Siksi meidän koulussamme on tällä viikolla hävikkiruoka viikko eli yritetään saada mahdollisimman vähän hävikkiä aikaan ja se kuka ruokailuvuoro tuottaa vähiten hävikkiruokaa niin voittaa. Siitä tulikin mieleen, että mun täytyy mennä valvomaan sitä perjantaina. Kiitos, kun muistutitte itseni välityksellä. Itsellä ainakin hyvä periaate on se, että ottaa tahallaan liian vähän ruokaa ja hakee lisää, jos jaksaa, koska siten tulee ainakin mahdollisimman vähän hävikkiä. Toivottavasti teidän koulussanne tuotetaan mahdollisimman vähän hävikkiä ja hyödynnetään sitä vaikka tulevissa ruoissa. Meillä tehdään myös niin. Musta hävikkiruoka on aika hyvää jopa, kun vielä tietää, että se on ympäristöystävällistä. Tuossa ylhäällä muuten näette, että miten tämän päivän ruokailussa tuli biojätettä.. Meidän luokka oli kuitenkin tuossa toisessa ruokailuvuorossa ja täytyy sanoa, että vau! 

Mitä suunnitelmia meillä on sitten keväälle? Ainakin Vihreälippu toimintaa pitää edistää, sillä haemme sitä toukokuun lopussa OKKA säätiöltä. Sen alla haemme lisää kierrätysastioita luokkiin ja käytäville. Toukokuussa pitäisi myös lähteä Saksaan ja Kroatiaan. Alusta asti olen vastustanut ajatusta, että minä lähtisin reissuun ja painavin syy sille on se, että minusta on jo täälläkin niin paljon vaivaa ja ulkomailla minusta olisi 10 kertaa enemmän ja 24/7 vaivaa, mutta kaksi ihmistä ovat ainakin yrittäneet tehdä minulle selväksi, että minusta ei ole vaivaa ja minua halutaan matkalle. Näillä näkymin olen siis matkaamassa toukokuussa Kroatiaan hankematkalle ja siis olen todella iloinen siitä, että pääsen näkemään ja kokemaan Kroatiaa, mutta pelkään vain kuinka paljon työllistän aikuisia.

No niin! Taas kerran olisi blogi lopussa ja loppusanojen aika. Tässä oli meidän hankekuulumiset, toivottavasti kaikki etenee ja saataisiin kansainvälisyyttä, ekologisuutta ja hyvinvointia lisättyä kouluumme. Onko teidän koulussa jonkinlainen kansainvälisyyshanke? Miltä tämä sinusta kuulosti? Jos haluat, niin kerro ihmeessä mielipiteesi ja joo. Kiitos paljon taas lukemisesta ja lauantaina onkin sitten My Day blogin aika. Moikka moiiii!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!
 

Instagram: Samuelin blogi

Whattsap: 0403779896

Haluatko tukea blogia ilmaiseksi? Liity ihmeessä oikeasta sivupalkista lukijaksi.


1 kommentti:

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...