perjantai 6. toukokuuta 2022

Kokkaillaan Amerikkalaiset Pannukakut!



Tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Carrot Kitchenin kanssa!

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Se olisi toukokuun ensimmäinen viikko ohitse ja viikonloppu luvassa. Kyllä se aika vaan menee yhtä nopeasti kuin raketti, ei siitä pääse mihinkään. Toivottavasti teidän toukokuu on lähtenyt hyvin ja aurinkoisesti käyntiin, minun ainakin on. Nyt kuin tämä viikko on ohitse, on enää neljä kouluviikkoa jäljellä. Aivan hullua. No mutta kuitenkin, eiköhän alku selostukset ollut siinä ja siirrytä pitemmittä puheitta itse blogin pariin, tänään siis luvassa:

 K O K K A I L L A A N   A M E R I K K A L A I S E T   P A N N U K A K U T

 Nyt on lauantai, päivää alle viikko tämän blogin julkaisuun ja tulin juuri uimarannalta. Isäni kävi ihan avannossa, mutta minä olin vain kaverina ottamassa Instagram kuvia. Minuahan ei järveen saa ennen kuin vesi on ehkä siinä +20'C paikkeilla. Nyt meille tuli kuitenkin tuttuja kylään viettämään lauantai iltaa ja tällä kertaa minä vastaan yhdessä Carrot Kitchenin kanssa tarjoiluista, mutta mitä me oikein kokataan ja mikä sovellus Carrot Kitchen edes on? Näihin tulee vastaukset ainakin tässä blogissa!


(video ja osa kappaleen tekstistä kirjoitettu toukokuussa) Viime kerralla me teimme yhdessä Carrot Kitchenin kanssa lämpimiä kananmunatoasteja, jotka olivat aivan uskomattoman hyviä ja monipuolisia. Ehdottomasti herkullisin toast mitä olen ikinä maistanut, piste. Tänään teemme jälkiruokaa, koska viime kerralla teimme kunnon ruokaa ja meidän vieraatkin ovat syöneet jo. Mitä me sitten teemme? Se selviää ihan hetken kuluttua, mutta pari sanaa ennen sitä. Lupaan, ei kestä kauaa, että päästään itse asiaan eli kokkauspuuhiin!

Carrot Kitchen on lapsille tai edelleenkin minun mielestäni kaiken ikäisille suunnattu kokkailusovellus,  jossa on yli 130 reseptiä ja ohjeet ovat minusta tehty todella monipuolisesti ja hauskasti. Reseptejä on ihan laidasta laitaan, mutta kuten viime blogissa jo totesin niin reseptit on kategorioitu todella hyvin, selkeästi ja ymmärrettävästi. Sovelluksesta löytyy oikeastaan jokaiseen tilanteeseen reseptejä, oli sitten juhlat, aamupala, iltapala, jälkiruoka tai oikeastaan ihan mikä tahansa tilanne kyseessä.

Toinen nosto, ekologisuus. Minulle ympäristöystävällisyys ja ekologisuus on tärkeitä arvoja ja siksi olen todella iloinen siitä, että Carrot Kitchenin pohjalla on aina ekologisuus ja vastuullisuus, mutta ne vähän niin kuin piilotetaan reseptin sekaan eikä siitä tehdä mitään luentoa. Eli lyhyesti sanottuna he kertovat ja opettavat siitä hyvin, mutta sulautuvasti ja hauskasti. 

Vielä pari nostoa, ei mene enää kauan. Lupaan sen, yritän olla nopea myös siitä syystä, koska en malta odottaa leipomista... Sovellukseen tuli tässä pari viikkoa sitten uusi päivitys, joka ei ole ehkä enää minun ikäisille tarkoitettu, mutta todella ihana päivitys. Nimittäin vinkki videot! Mitä ne sitten ovat? Ne ovat videoita, joissa opetetaan joku hauska nippeli vinkki, kuten vaikka miten tehdä piknik teline tai kuoria kiivi lusikalla. Nuo kyllä soveltuvat minullekin...

Terveisiä toukokuulta! Halusin vielä tulla tähän väliin kertomaan myös siitä, että Carrot Kitcheniin tulee joka kuukausi uusi teema ja sen myötä uusia reseptejä! Tämän kuukauden teemana on perhebrunssi, joka on minusta todella hyvä valinta, koska parhaimmassa tapauksessa se voisi jopa yhdistää ja antaa perheille yhteistä tekemistä, koska tämän kuukauden uutuusreseptit ovat tarkoitettu koko perheelle. Nyt kuitenkin pulinat pois ja lähdetään vihdoinkin katsomaan, että mitä me tänään kokataan.


Amerikkalaiset Pannukakut

Tänään me teemme Amerikkalaisia pannukakkuja. Jos muistatte, viime blogissahan sanoin, että haluaisin tehdä näitä ja tässä sitä ollaan. Olen niin iloinen, että pääsen nyt vihdoinkin tekemään näitä.  En ole näitä ikinä tehnyt, mutta toive näille on, että ulkonäkö olisi sama kuin elokuvissa. Tai ehkä jopa parempi, maku tulee sitten siinä sivussa. Minusta on todella hienoa, että Carrot Kitchen tuo myös ulkomaalaisia reseptejä, koska joillain (kuten vaikka minulla) voi olla jonkinlaisia ennakkoluuloja ulkomaalaisia ruokia ja eri ruokakulttuureja kohtaan ja tämä sovellus auttaa kyllä pääsemään niistä eroon, mutta kuitenkin hauskalla ja kivalla tavalla. 

Katsotaanpa aluksi reseptin speksit, että nähdään millainen leipomus on oikein tulossa. Aikaa menee noin 45 minuuttia, experiencea saa 250, jonka myötä itseasiassa saan tason 6 auki! Tämä level systeemi tuo kyllä todella mukavaa pelimäisyyttä tähän, tosin koukuttava ominaisuus... Keskitaso eli ei vaikea, mutta ei helppokaan. Kasvisruoka ja pähkinätön. Siinä ne oheistiedot, mutta mitä sitten itse pannukakkuihin tarvitaan? Jauhoja, leivinjauhetta, suolaa, sokeria, maitoa, iso kananmuna, rypsiöljyä ja tarjoiluun meiltä löytyy vielä vaahterasiirappia, mutta nyt vihdoista viimein aloitetaan kokkaaminen!



Vaihe 1: Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe

Ensimmäisenä olisi vuorossa vehnäjauhojen & leivinjauheen sekoitus. Asia mistä tykkään myös, on se, että voi valita video- tai ihan normaali ohjeistuksen, minä olen kyllä niin kaavoihin kangistunut, että tykkään lukea ohjeet. Mittaamista ja punnitsemista tässä tarvitaan, mutta ainakin sen pitäisi olla jo hallussa. Tarkkaa työtä, että ei laita liikaa jauhoja tai liian vähän. Leivinjauhe vielä ja sitten alkusekoitus. Tulee muuten aika paljon leivinjauhetta, mutta sehän on sen takia, että niistä tulisi sellaisia paksuja ja ilmavia pannukakkuja. Eiköhän tämä sekoitus ala jo riittämään ja voida siirtyä vaiheeseen kaksi!



Vaihe 2: Riko kananmuna kulhoon ja lisää aineet joukkoon

Nyt piti kaataa jauhoseos eri kulhoon, koska meidän toinen leivontakulho oli  sipsikulhona eilen ja sitä ei luonnollisesti voi käyttää, mutta ei se onneksi haittaa. Kananmuna onnistui aivan täydellisesti ja nyt vuorossa maito. Maitoa tuli siis kaksi desiä ja sehän täytyy muuten mitata aluksi ihan omaan astiaan, hyvä huomio! Öljy sinne sekaan myös.

 Taidan olla ainut, mutta minusta maidon kaataminen on todella rentouttavaa ellei jopa terapeuttista, tiedän, olen vähän outo. Nyt olisi vuorossa sokeri ja minusta on hienoa, että Carrot kitchen panostaa terveellisyyteen ja siksi sokeria tulee vain ruokalusikallinen, mutta me laitetaan kuitenkin kaksi, koska yksi on minun korvaani aika vähän, mutta toki terveellisempää. Se ehkä tässä onkin parasta, että ohje toimii vähän niin kuin pohjana ja sitä voi muokata oman maun mukaan. Yksi ruokalusikallinen riittäisi siis varmasti, mutta me nyt laitamme ihan vain makeuden vuoksi kaksi. 


Sitten vielä vähän sekoitellaan, että kaikki aineet sulautuvat keskenään. Tässä samalla voisin vähän puhua yhdestä pienestä haitasta minkä lyhytkasvuisuus teettää. Joudun siis sekoittamaan aina seisoen tuolilla, koska jos istuisin niin joutuisin kurottamaan, että ylettäisin juuri ja juuri sekoittamaan enkä saisi myös yhtään voimaa sekoittamiseen. Ei se kyllä minua yhtään haittaa, että joudun sekoittamaan seisten, mitä se oikeastaan voisi edes haitata. No niin, eiköhän nämä ala olla jo sekaisin ja voidaan siirtyä kolmanteen vaiheeseen. 

                                                   
                         
      

Vaihe 3: Siivilöi seokseen leivinjauhejauhoseos

Huh huh! Nyt sitä oltaisi jo kolmannessa vaiheessa ja pitäisi laittaa seokset yhdeksi taikinaksi siivilän avulla. Ei muuta kuin, että aletaan suorittamaan! Tässä vaiheessa tarvitsen vähän apua, koska motoriikkani ja tasapainoni on vähän mitä on joten äitini auttaa vähän minua siivilöimään ja pitämään kulhosta kiinni. Ohjeessa ei sanottu mitään sekoittamisesta, mutta luulisin, että pitää joten siivilä kauniiseen käteen ja sekoitukset tulille! Tästähän tuli ihanan kullan ja vaalean ruskean sekoituksen väristä, eli ihan kuin normaali lettutaikina. Poiketen lettutaikinasta, tämä on todella kiinteää ja paksua. Sekoittaminen on jopa yllättävän vaikeaa, mutta luulen että paksua taikinaa tähän haetaankin. Siirrytään kohtaan neljä sitten!

 

Vaihe 4: Paista taikina pannukakuiksi

Ei kestänyt kyllä kauaa tehdä taikina, sillä nyt olemme jo paistamisessa. Tärkein, mutta vaikein osuus siis jäljellä. Nyt joudun ottamaan tuolin, koska luonnollisesti en ihan yletä hellalle ilman tuolia. Näiden paistaminen ei kuulosta kauhean vaikealta, mutta käytännössä voi olla ihan toista. Kokeilemallahan se selviää joten eiköhän kaadeta ensimmäiset taikinat pannulle. No niin, heti mokasin. Nyt on saatu pannukakut paistumaan, mutta tein niistä ihan liian isoja. Näette varmaan kuvassakin, että ei tullut ihan pieniä ja söpöjä pannukakkuja. Nyt ei muuta kuin odotellaan sitä kaikista vaikeinta vaihetta, eli pannukakkujen kääntämistä.

Nyt mennään ja hopplaa! Paremminkin olisi voinut mennä, mutta kun Samuel on kyseessä niin pitää tyytyä tähän. Sain sen kyllä käännettyä, mutta se otti vähän osumaa muualta. Eiköhän paisteta nämä loputkin nyt nopeasti, että päästään maistamaan! Kääk, otin taikinaa ja nyt sitä valui joka paikkaan. Tunari mikä tunari, mutta sitähän varten minä täällä olen, että opin virheistä. Pitää siis olla tarkempi taikinaa ottaessa. Yllättävän hyvin kaikkien pannukakkujen paisto ja kääntö on sujunut, toki aina olisi parannettavaa. 





Vaihe 5: Maista!!

Se olisi sitten siinä. Olipa jotenkin todella helppo ja nopea tehdä, vaikka kuulosti jotenkin hienolta ja monimutkaiselta reseptiltä. Jos jotain pitää sanoa niin se, että näistä tuli aivan kuin elokuvissa. Nämä ovat juuri sopivan rapean näköisiä, mutta kuitenkin aivan pehmoisia. Ulkonäkö on kyllä aivan täyttä kultaa. Nyt vähän vaahterasiirappia päälle ja pistetään testiin, tätä olen odottanut!

!TESTAUS!

Samuelin arvosana: Nämä ovat juuri sitä mitä toivoin eli ihanan kuohkeita tai siis fluffy! Sitä sanaa hain. Pinta on rapea, mutta sisältö todella ilmava, pehmoinen ja etenkin fluffy. Näistä tuli kyllä liian makeita, eli se yksi ruokalusikallinen sokeria olisi riittänyt. Tuo oli kyllä meidän virheemme, koska laitoimme kaksi. Ainoa miinus reseptille tulee siitä, että tämä ei maistu oikein miltään muulta kuin makealta. Toisaalta, miltä sen sitten pitäisi maistua. En tiedä, mutta siitä kyllä miinusta. Rakenne kyllä kuitenkin kruunaa tämän kuohkeudensa ansiosta joten ehdottomasti 4+/5! Rakenne oli ehdottomasti parasta tässä, sanoisin tätä fluffyksi, jos yhteen sanaan pitäisi kiteyttää.

Tutun arvosana: Erinomaisen kuohkea rakenne, maku hitusen liian makea, mutta johtuu kokin omista sooloiluista, antaisin 8/10.

Toisen tutun arvosana: Pidän tästä Amerikkalaisesta vohvelityyppisestä räiskäleestä ja kuten aikaisemmin tuli jo ilmi, olen samaa mieltä, että rakenne on todella miellyttävä, kuohkea ja täyteläinen suutuntuma. Antaisin 8+/10.

Huh huh! Nyt on jäljet siivottu ja kokkailut kokkailtu. Oli kyllä todella hauskaa ja rakenne kyllä yllätti aivan totaalisesti kuohkeudellaan. Jos sinä haluat kokeilla Carrot Kitcheniä, mutta et ole varma, että haluatko kuitenkaan ostaa sitä niin: https://carrotkitchen.com/fi/plans/eur/ tuosta pääsee ottamaan sovelluksesta 14 päivän täysin ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen voi itse päättää, että haluaako ostaa sovelluksen.

 Halvimmillaan yhden kuukauden hinnaksi tulee vain 3,33e joka ei kuitenkaan ole kovin paha hinta, kun miettii, että kuinka paljon saa reseptejä, mutta etenkin kivaa tekemistä itselleen, mutta myös koko perheen yhteiseksi tekemiseksi. Laitan vielä tuohon alas linkin sovelluksen ilmaiseen kokeilujaksoon. Jos pitäisi taas sanoa kolme lempi ominaisuuttani tässä sovelluksessa, niin vieläkin ne olisi selkeys/kategoriointi, ekologisuus/vastuullisuus ja ohjeiden selkeys.

Kiitos paljon, kun luit, kerro ihmeessä, jos vain haluat, että mitä mieltä oikein olit ja onko jotain kehitysideoita kokkausblogeihin? Ihanaa viikonloppua kaikille ja nähdään taas moikkaa moii!

14 päivän ilmainen kokeilujakso Carrot Kitcheniin: https://carrotkitchen.com/fi/plans/eur/ 


 


 






 







 




 


 




 


                  

 






6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!❤️ Ihana kuulla, jos pidät näistä.😊

      Poista
  2. Hyviä blogeja teet, kivaa luettavaa vapaa-ajalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!❤️ Ihana kuulla, jos näistä saa jopa kiva tekemistä.😊

      Poista
  3. Varmasti maistuivat hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin maistuivat, mutta rakenne kruunasi kyllä kaiken!🤩 Kiitos paljon kommentista 😊

      Poista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...