maanantai 13. kesäkuuta 2022

YÖ METSÄSSÄ!//Reissu Kirvesjärvelle


Tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Burner Finlandin kanssa!

Perjantai 20.5 Klo 17.05

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Vihdoinkin on perjantai ja viikonloppu alkaa. Tätä viikonloppua olen odottanut siitä asti, kun retkestä päätettiin. Tänään lähdemme takaisin metsään yöksi, joka tuntuu tähän hetkeen aivan täydelliseltä. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että sää suosii meitä ja paljon, koska tuolla on aivan selkeä, aurinkoinen ja puhdas sää. 

Retkelle lähtee minä, isä, naapuri ja kaksi meidän muuta tuttuamme. Ai niin! Mukaamme lähtee myös Burner Finlandin tuotteita, mutta niistä lisää myöhemmin. Nyt ei muuta kuin pakkaamaan, kauppaan ja eiköhän lähdetä! Tervetuloa mukaan seuraamaan meidän reissua Suomen parhaaseen paikkaan eli metsään! Mukana ainakin sähellystä, kohellusta ja ennennäkemättömiä juonenkäänteitä! 

Klo 18.18

Nyt vihdoista viimein ollaan autossa ja matkalla kohti laavun parkkipaikkaa. Meidän piti lähteä siinä puoli kuuden aikoihin, että olemme aika pahasti myöhässä aikataulustamme, mutta sitten taas toisaalta. Jos retkelle lähdetään, silloin ei ole aikataulua tai kiirettä. Se on hyvä muistaa aina. Kävimme kaupassa, esittelen sitten laavulla, että mitä ostin, mutta nyt yritin ostaa niin vähän kuin mahdollista, koska viime retkillä olen ostanut ihan liikaa ja sitten on jäänyt yli.

Kiinnostava fakta tuosta laavusta on se, että minä en ole ikinä käynyt tai edes kuullut siitä. Senkin takia olen todella innoissani tästä. Ai niin! Sanoin aluksi, että luvassa on juonenkäänteitä ja sellainen tuli jo nyt, sillä toisen tuttumme vaimokin tuli mukaan, se oli todellinen yllätys. Asiat mitä odotan tältä reissulta ovat järvi, laavu, aurinko, luonto ja yhdessä oleminen. Nyt kuitenkin löpinät sikseen ja kohti parkkipaikkaa!


Klo 18.35

Täällä sitä ollaan, vihdoista viimein! Tervetuloa metsään, Kirvesjärvelle! Täältä parkkipaikalta ei ole kuin sata metriä itse laavulle, mutta sen takia aiotaankin tehdä iltalenkki ja kierretään koko järvi. Heti kun astuin ulos autosta, tuli kyllä jotenkin niin levollinen ja rauhallinen olo. Täällä mieli lepää ja stressi häviää. Ja tämä ilma, ei mitään saasteita vaan pelkästään täysin puhdasta hengitysilmaa. Tänään rentoudutaan ja paljon! Nyt kuitenkin tavarat kantoon ja pitkospuita pitkin itse laavulle. Ai niin! Vielä yksi asia, nimittäin tuo opastuskyltti on kyllä todella upean ja puumaisen näköinen. Toisaalta se on puuta joten olisin jopa vähän huolissani, jos se ei näyttäisi puumaiselta...


No siinä patikoinnissa ei kauaa kestänyt. Tänään minulla siis testissä ensimmäistä kertaa Kirvesjärven laavu. Ainakin ensivaikutelma on erittäinkin positiivinen, tilava ja hyvä laavu, paljon puita, kirkas järvi, ainoastaan läheisestä suosta tulee miinusta, mutta muuten vaikuttaa ihan loistavalta paikalta.

Meidän suunnitelmana on, että puramme vain tavaramme tähän, lähdemme iltalenkille kiertämään järven ja sitten vasta asettaudumme kunnolla ja teemme nuotion, jossa itseasiassa vahvasti ovat läsnä Burner Finlandin tuotteet, mutta siitä lisää vasta nuotion äärellä.


Klo 19.00

Tavarat purettu, suunnitelmat tehty ja retkiryhmä on valmiina vastaanottamaan Vuorijärven retkeilyreitin haasteekseen. Täällä on muuten niin ihana keli kuin voi vaan olla, aurinko paistaa, lämmintä ja taivas on sininen. Minä itseasiassa taidan mennä ihan T-paidalla, koska täällä tosiaan on lämmin. Pitemmittä puheitta eiköhän lähdetä seikkailemaan ja tutkimaan minkälainen reitti on kyseessä.

Musta on jotenkin tosi ihanaa kävellä tällaisia reittejä ja pidän aina niitä seikkailuina, joissa tutkitaan ympäristöä ja kohdataan vaikka mitä jännää. Seikkailu siis odottaa!

Nyt täytyy kyllä jo sanoa, että olen jo aivan myyty. Uudet pitkospuut, järvi, joka heijastaa auringonvaloa, pienet joet ja ennen kaikkea metsän oma salaperäisyys ja ääni. Tätä tunnetta ei voita mikään, olisi todella kiinnostavaa tietää, mitä salaisuuksia metsä pitää sisällään.
Kappas! Täältähän löytyi jo mustikanlehtiäkin. Tai ainakin oletan, että nuo ovat mustikan lehtiä. En ainakaan tiedä, että mitä muutakaan ne voisi olla. Puolukanlehtiä? Ei mutta nehän on vasta syksyn marjoja, ei kun olikohan se niin, että mustikat ovat syksyn marjoja? Voi herran jestas tämä on noloa, mutta nolosta viis ja katsokaa tätä järvi maisemaa!Nyt oltaisiin puolet kierroksesta menty ja voihan maisemat sentään! Aurinko alkaa pikkuhiljaa laskea, laskeutuva valo osuu puiden latvoihin ja siitä tulee todella rauhoittava fiilis. Löydettiin myös tuollainen kiva puro, jonka puut ja muut kasvit meinasivat peittää. Nyt kuitenkin takaisin leiriin ja nuotion tekoon!


Klo 20.37

Leiriin palattu, nuotio saatu sytytettyä ja nyt pari sanaa Burner Finlandista. Burner Finland (sytysapu) valmistaa nimensä mukaisesti tarvikkeita ja apukeinoja nuotion sytytykseen. Sieltä löytyy mm. sytyspaloja, takkalasinpesunestettä ja kaasusytyttimiä. Heidän pääarvoja ovat:
 • Laatu
 • Turvallisuus
 • Ympäristöystävällisyys
Ainakin minun mielestäni nuo kaikki kohdat näkyvät ja ovat tunnistettavissa heidän toiminnassaan ja tuotteissaan erittäin selvästi. Ainoa mistä pitää antaa moitetta on se, että kaasusytyttimen ohjeet ovat englanniksi ja te kyllä tiedätte minun englannin taidon...

Minun ehdoton lempituote heiltä ovat sytytyspalat, jotka todella auttavat sytytyksessä. Kaiken lisäksi tähän riittää pelkkä maalaisjärki, että tuotetta osaa käyttää. Pitää ottaa sytytyspussi pöntöstä, laittaa puun päälle tai väliin ja sytyttää, ei muuta. Minusta parasta tässä kuitenkin on se, että aivan saman tien kuin tuli pääsee koskettamaan pussia se suorastaan leimahtaa tuleen ja sitten pitää vielä tehdä yksi vaihe. Nimittäin nauttia leimuavasta tulesta!


Jos muuten mukana ei satu olemaan tulitikkuja, niin Burner Finlandin kaasusytyttimellä saa sytytettyä pussit todella helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Minun mielestäni todella vahvoja vaihtoehtoja, jos tarvitsee sytyttämiseen tuotteita. Nopeaa, helppoa ja tehokasta. Nuo olisivat adjektiivejä, joilla kuvaisin tuotteita. Jos haluat tutustua Burner Finlandin tuotteisiin ja nettisivuun, ne löytyvät tästä: https://www.burnerfinland.fi/ Lisään linkin myös tuonne alas, jos joku haluaa käydä katsomassa myöhemmin, mutta nyt eteenpäin!

Nautitaan ihanasta ilta-auringosta ja räiskyvästä tulesta! Itseasiassa nyt voisi jopa ottaa jotain syötävää ja juotavaakin, ai niin! Pitää muuten esitellä evääni, odottakaas ihan hetki.


Iltapalana toimii siis nuotiossa grillattu kanakolmioleipä, karkkia ja Freeway orange juoma. Ei hullumpi iltapala täytyy myöntää. Mitkä olisi teidän unelmien retkieväät? Minun olisi aikalailla nämä. Nyt kuitenkin kuulumisten vaihtoa, juttelemista ja fiilistelyä.Klo 0.09

Monta tuntia ja monta ihanaa keskustelua myöhemmin. Kello on jo yli puolenyön ja kaikki ovat jo asettuneet nukkumaan. Minä nukun tälläkin kertaa laavussa, koska se on niin helppoa. 

Ollut kyllä ihana ilta yhdessä, etenkin se järven kierros oli todella hauska ja upea. Sanotaanko, että tällä retkellä olen jopa ehkä liikaa keskittynyt tähän blogin tekoon, mutta olen kyllä silti pystynyt nauttimaan täysin siemauksin luonnosta ja sen puhtaasta ilmasta. Hyvää yötä ja nähdään taas aamulla!

Klo 8.02

Oiikein..huonoa huomenta. Miksi huonoa? Antakaa, kun selitän. Heräsin tuossa puolituntia sitten hirveään vessahätään ja samanaikaisesti minua väsytti ihan hirveästi. Pääsin kuitenkin hirveän työn ja tuskan jälkeen kömmittyä pois makuupussista, puin ja lähdin kohti huussia, joka on parkkipaikalla sadan metrin päässä. Vasta siellä muistan, että paperi unohtui...

Jouduin kävelemään takaisin, kunnes huomasin, että isäni rinkka on aivan liian korkealla ja jouduin herättämään hänetkin, että saan otettua rinkan. Tähän koko prosessiin meni se puolituntia, enkä kyllä nyt enää saa varmasti unta. Palataan, kun muutkin ovat heränneet, tässä tällainen aamutarina vain.Klo 10.26

Hyyvää huomenta! En saanut kyllä enää unenpäästä kiinni, mutta kun metsässä herää niin ei voi olla kuin hyvä fiilis. Alkuyö meni hyvin, mutta siinä kolmen jälkeen heräilin jotenkin kokoajan enkä saanut kunnolla unta, mutta silti ihan pirteä olo. Nyt makkaraa, kahvia ja appelsiini limsaa. Juttelua unohtamatta tietysti!


Hei! Sain idean, että otanpa videon siitä kuinka nopeasti tuo sytytyspussi syttyy, mutta tuli yksi pieni ongelma. Se syttyi niin nopeasti, että en edes kerennyt ottamaan sellaista syttymisen vaiheista videota. Otin silti kuitenkin tuollaisen hidastus videon siitä, kun se sytyttää myös tuon puun palamaan. Se olisi muuten jo tavaroiden pakkaaminen, roskien siivoaminen ja kotiin lähtö, mutta ennen sitä kuitenkin nautitaan vielä ja palataan täällä blogin puolella vasta kotona asiaan.¨

K O T O N A !

Metsästä palattu ja olo on super! Olipa niin ihana reissu, Kirvesjärvi nousi kyllä yhdeksi suosikkipaikoistani ja seura oli myös aivan huippua. Luulen, että tämä tulee vasta kesäkuussa, koska tämän editoimisessa menee varmaan vuosi joten minä haastan sinut käymään vähintään yhden kerran metsässä tänä kesänä. Muistakaa, että tämä on leikkimielinen haaste... Kiitos paljon kuitenkin, kun luit ja, jos haluat niin pistä ihmeessä palautetta, että mitä pidit tällaisesta retkiblogista? Nähdään taas ja mooikka mooii!

Burner Finlandin tiedot:

Burner Finlandin tuotteet ja nettisivut: https://www.burnerfinland.fi/

Heidän Instagraminsa: Sytysapu

Heidän tuotteita löytyy monista eri kaupoista, heidän omasta verkkokaupastaan tai ihan kun kirjottaa googleen Burner Finland tuotteet.

 


2 kommenttia:

 1. Olipa kiinnostavaa ja kiehtovaa lukea retkenne vaiheista! Teillä vaikuttaa olleen onnistunut reissu. Jään seuraamaan blogiasi. Kuka tietää, jospa itsekin innostun retkeilemään metsiin noin laajalla skaalalla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihana kuulla, jos blogia oli kiva lukea ja siitä sai jopa jotain irti.😊 Kiitos paljon ihanasta kommentista, piristi kyllä päivää.❤️

   Poista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...