perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kokkaillaan Hamppareita Ja Testaillaan Erikoisia Juustoja!


Tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jukolan Juuston kanssa!

Lauantai 18.6

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Se olisi lauantai, eli hyvän ruoan päivä. Onko teilläkin sillä tavalla, että lauantaina syödään jotain spesiaalimpaa ruokaa? Meillä ainakin on ja siksipä me kokkaillaan tänään hampurilaisia. Tämän päivän suunnitelmana on siis hampurilaisten paistaminen, testaillaan aikasta erikoisia juustoja ja kerron vähän Jukolan Juustosta. 

Pieni hauska tarina tähän alkuun vielä. Minun piti käydä heittämässä myös talviturkki tässä blogissa, mutta tuolla on niin kylmä ja harmaa sää, että jänistin ja totesin, että ihan liian kylmää minulle. Minä vain olen nössö, sitä ei voi kiistää. Joka tapauksessa tässä blogissa kokkaillaan, tunaroidaan ja testaillaan erittäin erikoisia juustoja, tervetuloa mukaan seuraamaan minun kohelluksiani keittiössä, juustojen testailuja ja varmaankin vahvoja mielipiteitä ja nyt mennään!


Mikä on Jukolan Juusto?

Ennen kuin ruvetaan tositoimiin pari sanaa Jukolan Juustosta. Jukolan Juusto on täysin kotimainen ja tuottaa oman tilan maidosta cheddareita, jotka sopivat vaikka mihin, mutta puhutaan siitä tuonnempana. Minusta on hienoa, että he ovat saaneet joutsenlippu sertifikaatin. Olisi Samuel muuten varmaan järkevää kertoa mitä se sitten tarkoittaa? Totta muuten, hyvä kun huomautit, parempi puoliskoni minusta. Joutsenlippu sertifikaatti kertoo, että yritys on täysin suomalainen, kaikkien tuotteiden raaka-aineet ovat täysin kotimaisia, mitä arvostan toden teolla, koska se on ekologista.

Heidän ja minun toimintaani ohjaa itseasiassa samat arvot, nimittäin aitous. Miten se sitten näkyy heidän toiminnassaan? Jukolan Juusto pyrkii aitoon valmistusmenetelmään, haluun ja intohimoon tehdä todella hyvää cheddaria ja ennen kaikkea he haluavat tehdä tuotteensa oman tilan maidosta. Ainakin minun mielestäni aitous ja itseasiassa minä lisäisin myös vastuullisuuden arvoihin, jotka heidän toiminnastaan näkyy. 

Mietin pitkään, että kerronko vielä tästä, mutta ajattelen, että teidän pitää tietää tämä. He eivät ehkä haluaisi edes kertoa tai korostaa tätä, mutta minä ehdottomasti haluan. Kun puhuimme sähköpostilla yhteistyöstä, heidän ensimmäinen vaatimuksensa oli, että sisältö on on täysin aitoa ja omannäköistäni eikä mitään valemielipiteitä. Minusta tuo jo kertoo, että he todella haluavat olla aitoja.

Linkki heidän sivuilleen löytyy alhaalta ja näitä juustoja löytyy S- ja K-kaupoista.


Minkälaisia cheddareita he tekevät?

Kuten jo tuossa äsken mainitsin, heidän myyntiartikkelinsa ovat cheddarit, mutta ne eivät olekaan mitään maailman tavallisimpia. Heidän myyntivalttinsa ovat se, että jokaisessa cheddarissa on jonkinlainen erikoinen sivumaku. Heidän makuja ovat mm. nuo mitä kuvassa näkyvät eli valkosipuli, chili, kuusenkerkkä, punaviini, viski ja gini! Heiltä löytyy myös totta kai ihan perus cheddar, joka on minusta paljon täyteläisempää, kermaisempaa ja jytkympää, kuin muut samankaltaiset, mutta tänään keskitymme pelkästään erikoismakuihin.

Huom! Alkoholin makuisia juustoja saa syödä myös lapset ja alaikäiset, muuten en missään nimessä ottaisi niitä blogissa esille. Nyt on kuitenkin päivän suunnitelma selvillä, juustot esillä eli enää hampurilainen puuttuu, jonka teko me aloitetaan nyt!

 
Hampurilaisen tekoon!

Ai niin! Arvasin, että unohdin kuitenkin mainita jotain. Menemme nyt näissä hampurilaisissa kyllä siitä mistä aita on matalin, sillä ostimme valmiit pihvit ja sämpylät. Tosin, juuri tuttuni sanoikin, että jos minä niitä olisin alkanut tekemään niin hän ei maistaisi...joten ehkä hyvä näin. 

Minulle ei ole tapahtunut ihmepidennystä, joten vieläkin käytän tuolia apuna paistamisessa, mutta se ei haittaa mitään. Nyt on pihvi pannulla, ainoa mikä on ongelma niin minulla ei ole mitään hajua kuinka kauan tätä pitäisi paistaa ennen kääntöä, mutta eiköhän se kohta selviä.

Sen minä ainakin tiedän, että ennen kuin se muuttuu mustaksi pitää kääntää. Voihan herran jestas, minulla ei ole muuten mitään hajua, jonka takia aion kääntää sen jo nyt. Hoopplaa! Kääntö onnistui, pihvi näyttää hyvältä ja nyt laitoimme vielä sämpylätkin hetkeksi aikaa pannulle, että ne saisivat vähän rapeutta pintaan.

Enää olisi viimeinen silaus, eli juusto paikoilleen! Minun lempi cheddar heiltä on valkosipuli, kerron ihan kohta, että miksi, mutta hoidetaan tämä ensin loppuun. Jos muuten käytätte näitä juustoja, suosittelemme käyttämän niitä ensin mikrossa ennen kuin pistää pannulle, koska nämä ovat niin jytyä tavaraa, että pelkkä pannulla paistaminen ei riitä juustojen sulattamiseksi. 



Testattava juusto: valkosipuli

Äitini sanoi, että "minä sitten koristelen tuon, koska jos sinä sen kokoaisit, ei sitä voisi blogiin näyttää." Oletteko yhtään huomanneet, että minua on jo roustailtu aika pahasti tänään...Tosin, totta turisevat. Teimme siis vain yhden hampurilaisen, joista kaikki saavat maistella ja muita makuja testaamme patongissa ja suolakekseissä.

Cheddarit sopivat oikeastaan todella moniin tuotteisiin päällisiksi, mutta valkosipuli ansaitsee paikkansa hampurilaisessa, koska se vain on niin herkullista. Ihana yksityiskohta on muuten se, että pakkauksissakin lukee heidän pääarvonsa eli aitous, mutta nyt testiin!

Arvosana: Meitä oli tässä kuusi syöjää ja silti täysin yhtenäinen mielipide, nimittäin, että onhan tämä nyt hyvää! Pelkkä cheddarin maku maistuu laadukkaalta ja täyteläiseltä, mutta siihen kaveriksi vielä raikas, tarpeeksi vahva ja muutenkin täydellinen pari cheddarille eli valkosipuli, joten ehdottoman suora 5/5!


Testattava juusto: viski

Pitää muuten vielä mainita tuosta valkosipulista se, että olen syönyt sitä aiemminkin ja tiesin jo valmiiksi, että se oli todella hyvää eli ei ollut sattumaa, että heti ensimmäinen juusto oli noin hyvää, mutta nyt mennään täysin tuntemattomaan makumaailmaan nimittäin viskiin!

Luonnollisesti minä en ole ikinä juonut sitä, mutta ei myöskään isänikään, koska hän on todella tarkka alkoholista, joka on todella hieno juttu. Tätä me testataan suolakeksin ja patongin päällä, joten pitemmittä puheitta mennään itse asiaan!

Muiden arvosana: Todella hyvä siinä mielessä, että viski todella siellä maistuu ja aika vahvastikin, eli cheddar jää vähän taka-alalle, mutta se ei ole mikään huono asia. Jälkimaku on myös jotenkin hedelmäinen, antaisimme 4/5.

Minun arvosana: En yhtään kyllä tiedä, miltä viski maistuu, mutta joku erikoismaku sieltä vahvasti puskee, joka on ihanan erikoinen, ihan hyvä, ei kuitenkaan mikään makuelämys, joten sanoisin, että tasavahva kokonaisuus, 3+/5!


 Testattava juusto: gini

Alkoholilinjalla jatketaan, mutta muistakaa, että nämä ovat täysin turvallisia. Nyt lähtee testiin siis gini, jonka mausta minulla ei ole myöskään mitään tietoa. Jukolan Juuston cheddareissa on myös se hyvä puoli, että pystyy itse leikkaamaan juuri sen kokoisen palan kuin haluaa, siitä iso plussa! Testiin!

Yhteinen arvosana: Gini ei kyllä ihan lähtenyt, itse maku oli kyllä hyvä ja gini maistui vahvasti, mutta jotenkin se kolaroi vähän cheddarin kanssa, 2/5.


Testattava juusto: Amarillo (punaviini)

Vielä olisi yksi alkoholi makujuusto testattavana nimittäin punaviini! Tämän juuston logo on kyllä minusta todella hieno, mutta entäs maku? Se selviää nyt, muistakaa muuten aina cheddareiden kanssa, että ne sopivat paljon muuhunkin kuin hamppareiden väliin kuten patonkeihin ja suolakekseihin. Kappas, pikkusiskonikin pääsi vilahtamaan, mutta nyt testiin!

Yhteinen arvosana: Voihan nam, sanon minä! Aivan äärettömän hyvä suorastaan makuharmonia, todella vahvasti punaviini maistuu ja jälkimaku on tämän juuston paras ominaisuus ehdottomasti. 5+/5!


Testattava juusto: kuusenkerkkä

Tällä kertaa mennään makumatkalle Suomen metsiin, nimittäin nyt olisi tiedossa kuusenkerkkä. Hienoa, että ovat muuten laittaneet logon vihreäksi, koska se kuvastaa tätä hyvin. Veikkaan jotenkin, että tämä ei tule olemaan minulle mikään makuelämys, mutta äitini ja naapurini ovat aivan innoissaan odottamassa, eiköhän testailla!

Minun ja tuttuni arvosana: Tässä ainakin makua piisaa, sillä kuusenkerkkä maistuu todella vahvasti ja ainakin minulle tulee fiilis, että olisimme Suomen metsissä. Ei ollut kuitenkaan ihan meidän juttumme, joten meiltä 2/5.

Äitini ja naapurini arvosana: Tämä oli kyllä ehdottomasti lempijuustojani tänään, maku oli todella tunnistettavissa ja sopi juuston kanssa todella hyvin, antaisimme 4/5. 

Hauska fakta vielä vähän väliin, naapurini antoi äidillensä, joka on 86-vuotias niin testiin kuusenkerkkä juustoa, hän tunnisti sen heti ja piti kovasti.

Viimeinen juusto: chili

Sanotaanko, että minä ihan pelkään tätä, koska noh, minulle kaikki vain on liian tulista, mutta testataas!

Muiden arvosana: Johan oli potkua, mutta se sopi siihen kyllä todella hyvin, 4,5/5!

Minun arvosana: POLTTAA! 1/5.

Loppusanat

No johan oli testailut ja juustot. Ehdottomasti valkosipuli ja punaviini ovat lempparini. Heiltä saa siis myös original juustoa, joka on minusta yksinkertaisuudessaan paljon laadukkaampaa, kermaisempaa ja täyteläisempää, kuin muut samankaltaiset. Jos minun pitäisi sanoa kolme parasta asiaa Jukolan Juustossa, ne olisivat aitous, joutsenlippu sertifikaatti, juustojen laatu ja rakenne ja makujen erikoisuus. Hetkonen, siinähän oli jo neljä, tosin en kyllä tuosta voi ottaa mitään pois.

Juustoja löytyy S- ja K-kaupoista 160-gramman paketeissa ja itse en voi muuta kuin suositella, jos haluat kunnon cheddaria arkeesi. Heidän sivuiltaan löytyy myös erilaisia käyttötarkoituksia cheddareille ja reseptit ovat täysin ilmaisia, joka minusta on taas todella iso plussa! Linkit heidän sivuilleen löytyy alhaalta.

Kiitos paljon, kun luit, vaikka tämä oli todella pitkä blogi ja jos haluat, kerro ihmeessä, että mitä mieltä olet näistä juustoista ja mitä ominaisuuksia arvostat cheddareissa. Kiitos paljon ja nähdään taaas! Mooikka mooii!

Heidän tiedot:

Jukolan Juuston nettisivut: https://jukolanjuusto.fi/

Jukolan Juuston Instagram: jukolanjuusto


6 kommenttia:

  1. Moi. Oli hauskasti kirjoitettu teidän arviot ;-) Valkosipuli cheddar on myös oma suosikkini! Joskus heidän myymälästä tai joulumarkkinoilta löytyy sahticheddaria, se on noista "alkoholi"mauista kaikkein paras :) T Tea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Voi kiitos paljon ja onpa ihana kuulla, jos kirjoitustyyli oli hauska!😊 Heidän valkosipulinsa on kyllä ihan uskomaton.😋 Oho! Sepä on sitten harvinainen, koska en ole edes ikinä kuullutkaan kyseisestö mausta.😊 Kiva kuulla, että se maistui sitten ja vieläpä pääsit sitä ylipäätänsä maistamaan!😊 Kiitos paljon kommentistasi ❤️

      Poista
  2. Täytyypä laittaa testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana bloggaus! Sä osaat. Mä oon sua 50 vuotta vanhempi, mutta juustoistahan tykkää kaikki. Kivasti ja rehellisesti arvioit näitä juustoja. Mä en ole huomannut niitä kaupassa, mutta täytyy tiirailla tarkemmin. Toi viskiversio voisi olla mun.

      Poista
    2. Kiitos paljon ja ihana kuulla, jos löysit jotain testaamisen arvoisia makuja!😊

      Poista
    3. @Lasiaz
      Voi kiitos niin paljon!❤️ Ihana kuulla, että mun rento ja turha sisältö miellyttää myös suakin.😊 Juustot on kyllä todella hyviä ja tuo ruokaan niin hyvää makua, mutta ainakin minun mielestäni myös jotenkin tunnelmaa.😊 Olipa kiva, jos blogista sai sellaisen kuvan, että arviot olivat rehellisiä, koska siihen pyrinkin! Joo, se ainakin on heidän täysin oma keksintönsä ja ihanan erilainen.😊 Kiitls vielä kerran ihanista sanoistasi!❤️

      Poista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...