maanantai 11. heinäkuuta 2022

TOP 5 ASIAA JOITA ARVOSTAN SUOMESSA


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Maanantai, 11. heinäkuuta ja teltassa nukkuminen on ihanaa. Jep, niin se on! Miten teillä meni viikonloppu? Meillä oli yökylävieraita, sitten tuli lisää vieraita ja minä aloin nukkumaan teltassa yöt. Olen nyt nukkunut kolme yötä putkeen teltassa ja olen tullut seuraavanlaiseen johtopäätökseen, että teltassa on ihanan viileä ja siellä saa paremmin, helpommin ja laadukkaammat unet kuin sisällä. Aion nukkua tämänkin yön teltassa. Eiköhän mennä jo kuitenkin itse asiaan, let's go!

TOP 5 - BLOGIPUTKI 2022!

Lämpimästi ja ilolla toivotan sinut tervetulleeksi vuoden ensimmäiseen aihe blogiputken pariin! Ennen kuin mennään yhtään sen pidemmälle, kerron tähän väliin yhden tarinan. Katsoin kesäkuussa, että kappas. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla tulee täyteen tasan vuosi ensimmäisestä blogiputkesta. Ajattelisin, että olisi kiva tehdä tänäkin vuonna se ikään kuin juhlistaakseen ensimmäistä blogiputkea, mutta kuinkas kävikään?

Se vain jotenkin meni. Tuo ei kyllä nyt Samuel auttanut oikeastaan mitään, pikemminkin hämmensi entisestään. Tarkoitan, että havahduin vasta tämän viikon keskiviikkona ja tajusin, että "Kääk, nythän on käynnissä heinäkuun ensimmäinen viikko." Oletteko huomanneet, että minulla kestää aina vähän niin kuin prosessoida kaikki asiat, joka sitten lopulta johtaa siihen, että kaikki tulee aina myöhässä.

Kuitenkin! Tästä starttaa viiden päivän blogiputki eli maanantaista perjantaihin klo 12 tulee uusi blogi! Homma menee samalla tavalla kuin vuosi sitten eli jostain asiasta tehdään aina Top 5-lista, mutta erilaista verrattuna viime vuoteen on se, että aiheet ovat paljon syvällisempiä ja ns. hyödyllisempiä kuin viime vuonna. Pitemmittä puheitta eiköhän mennä ensimmäisen Top 5-listauksen pariin, tervetuloa mukaan lukemaan, seikkailemaan ja katsomaan, kun Samuel säheltää!

TOP 5 ASIAA JOITA ARVOSTAN SUOMESSA 

Näen todella usein somessa ja uutisissa sitä, että Suomea, meidän säädöksiä ja lakeja kritisoidaan todella paljon, enkä minä voi ymmärtää sitä. Aina kun näen sellaisia, suorastaan vihastun ja viimeksi mietin, että mitenköhän minä voisin levittää vähän positiivisempaa mielipidettä Suomesta ja silloin keksin. Voisin tehdä blogin, jossa kertoisin mitä asioita minä arvostan Suomessa ja tässä sitä nyt ollaan. Tänään siis asioita, jotka ovat mielestäni Suomessa hyvin ja joita arvostan, aloitetaan sijasta viisi!


5. Kela

Olemme jutelleet äitini kanssa, että Kelasta on tullut niin tavallinen ja perusasia, melkeinpä itsestäänselvyys, että sitä ei osata arvostaa oikeastaan ollenkaan. Kela on meille sellainen etuoikeus, josta voidaan monen monissa maissa vain haaveilla, joka on kyllä todella surullista. Olit sitten lapsi, nuori, aikuinen, iäkäs tai minkä ikäinen tahansa, Kela on aina turvaamassa ja auttamassa sinua niin tukien, rahan ja ihan keskustelu tuenkin avulla. Se on meille todellinen etuoikeus, joten sitä pitää ehdottomasti osata arvostaa.


4. Koulutusjärjestelmä

Kyllä, näit ihan oikein. Samuel pistää koulun neljänneksi. Oli vaikeita päätöksiä, mutta seuraavat ovat minusta vaan vielä tärkeämpiä, kuin koulu. Suomen koulutusjärjestelmä on kuitenkin maailman eliittiä, mutta sekin on meille niin itsestäänselvyys, että osaammekohan arvostaa sitä tavalla, jonka se ansaitsee. Suomen kouluissa ensinnäkin tilojen, oppimisympäristön ja opetuksen taso ovat huippuluokkaa, mutta ennen kaikkea täällä jokainen oppilas kohdataan yksilönä ja tuetaan juuri siten miten lapselle olisi parasta.

Minä olen ikuisesti kiitollinen siitä, kuinka paljon koulun henkilökunta on käyttänyt minuun aikaa ja vaivaa. En ehkä ole sen arvoinen, mutta haluan osoittaa, että he eivät ole tukeneet minua turhaan. Kaikki tuo on meille ilmaista, joka on ihan absurdia monessa paikassa, mutta meille se on arkipäivää. Arvostakaamme ja kunnioittakaamme sitä todella paljon. Kiitos kaikesta, koulu.


3. Puhdas juomavesi

Haluan vielä teroittaa tuota sanaa puhdas. Vettä ei edes ole kaikkialla ja jos onkin, se voi olla saastunutta tai kaikki eivät sitä saa. Onneksi suurella osalla ihmisistä on siihen mahdollisuus, mutta niin surullista kuin se onkin, miljoonat lapset saavat vettä niukasti ja sekin vesi on kaikkea muuta kuin puhdasta. Se voi olla likavettä, viemärivettä tai ihan vain lätäkkövettä. Se on minusta järkyttävää ja niin surullista. 

Me saamme kuitenkin aina puhdasta, jopa kylmää ja suoraan kraanasta tullutta vettä. Minulla olisi yksi toive tähän väliin, nimittäin, että kun seuraavan kerran otat vettä, ole kiitollinen ja arvosta, että tuollainen vesijohtojärjestelmä on Suomessa, pyydän.


2. Suomen luonto

Ei tainnut olla kovin vaikea arvata, että luonto tulee jossain kohtaa mukaan, kun minusta on kyse. Suomi on harvaanasuttu maa ja olen iloinen siitä, sillä se mahdollistaa näin runsaat metsät ja ennen kaikkea rauhan tyyssijan eli Lapin. Suomessa on myös todella upea ja harvinainen jokamiehenoikeus! Kun lähtee miettimään, että mitä kaikkea metsä on minulle antanut niin lista on loputon. Liikkumisen iloa ja motivaatiota, ystäviä, rauhaa, iloa, nautintoa, rauhaa, ajatusten purkamista, stressittömyyttä, helpotusta, auttaa jaksamaan, unohtaa sairauden. Kuten sanoin, lista on loputon.

Monissa maissa ei ole tällaisia unelma metsiä kuten meillä joten tässäkin pyyntö. Kun seuraavan kerran käyt metsässä, ole kiitollinen, että meillä on aina metsää minne mennä.


1. Vakaa yhteiskunta

Tämä oikeastaan kiteyttää koko paketin. Suomessa on todella vakaa, turvallinen, rehellinen yhteiskunta ja täällä kaikkia halutaan tukea. Me maksamme ehkä paljon veroja, mutta vastapainoksi pitää miettiä mitä kaikkea sillä saamme ja etenkin arvostaa sitä. Minä en voi tarpeeksi kiittää siitä kaikesta kuinka paljon Suomi on minuun rahaa käyttänyt, mutta lupaan arvostaa sitä nyt ja aina.

No niin! Se olisi ensimmäinen osa blogiputkea takana ja kylläpä tuli nostalginen fiilis. Ihana palata siihen mistä on lähtenytkin. Kiitos paljon kun luit, jos haluat niin kerro ihmeessä, että mitä mieltä olit ensimmäisestä osasta? Nähdään taas huomenna, kiitos jaa mooikka moiii!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...