perjantai 12. elokuuta 2022

EKA KOULUPÄIVÄ// My Day


 Keskiviikko 10.8 klo 7.03

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Hyyvää ja oikein jännittynyttä huomenta! Tänään se sitten alkaa, nimittäin koulu ja peruskoulun viimeinen luokka. Herran jestas sentään, kun tuntuu oudolta sanoa se. Jutellaan kuitenkin ysiluokasta enemmän vasta seuraavassa blogissa, mutta nyt vaatteet päälle ja sen semmoista! Täytyy muuten vielä sanoa, että nukuin todella huonosti. Hyvä, jos sain edes kuuttakaan tuntia unta. Minua jännittää jotenkin ihan hirveästi. Jopa enemmän mitä silloin, kun menin kasille.

Olen siis todella innoissani ja iloinen, että pääsee taas kouluun, mutta jostain syystä minua jännittää ihan hirveästi. Se voi ehkä johtua siitä, koska tulee taas uudet seiskaluokat ja pelkään, että mitenköhän he suhtautuvat minuun. Tai siis, että osoittelevatko, nauravatko yms. Noh, nämä on näitä, mutta eiköhän pakata kimpsut ja kampsut ja lähdetä kouluun! Täästä se lähtee!


Klo 13.17

Tuotaa... Koulupäivä tuli, mutta se myös meni. Ja kovaa. En pystynyt kirjoittamaan missään välissä tunnelmiani, mutta kerrataan tässä koko päivä kaikessa rauhassa. Päivä alkoi niin kuin ennenkin eli avustajani oli minua pihassa vastassa, koska meidän koulussa on edelleenkin ne raskaat puuovet. 

Ensimmäinen tunti oli pelkästään luokanohjaajan tunti, jossa oli kaksi isoa uutista. Ensinnäkin, meidän luokalle tuli jopa kolme uutta oppilasta. Se on jo paljon! Aloin heti jännittämään ja pelkäämään, että mitenköhän he suhtautuvat minuun, mutta eivät ainakaan vielä mitenkään. Tosin, en minäkään uskaltanut puhua heille. 

Meidän koululla on uusi kännykkäkäyäntö!

Vihdoista ja viimein meidänkin koulu on ottanut tiukan kännykkäkäytännön käyttöön. Laitamme heti luokkaan tullessa puhelimen laatikkoon ja saamme sen tunnin jälkeen. Yksinkertaista, mutta loistava uudistus. Viime vuonna minua suorastaan ärsytti nähdä kuinka opettajat olisivat halunneet tehdä työnsä kunnolla, mutta eivät pystyneet, koska monet olivat vain puhelimella.

Puhelin haittaa kaikkien keskittymistä ja haittaa opiskelua. Sanokaa minun sanoneen, mutta kaikki tulevat vielä arvostamaan uutta käytäntöä. Se on kaikkien parhaaksi. Opettajan työ helpottuu, mutta ennen kaikkea meidän oppiminen parantuu, kun kukaan ei räplää puhelinta. Kävin myös hakemassa lokerikon avaimen, lähdimme avustajan kanssa vähän aikaisemmin kuin muut, että pystymme katsomaan mikä olisi paras vaihtoehto. Tarkoittaen korkeus, millaisessa paikassa se on ja syntyykö siinä ruuhkatilanteita.  



Mitä tapahtui loppupäivänä?

Luokanohjaaja tuntien jälkeen oli ruoka, hei muuten! Tein silloin keväällä tarkan koulupäivä my dayn, jossa kerroin kaikista avuntarpeistani, joita tarvitsin sinä päivänä, mutta haluaisitteko uuden sellaisen? Kertokaa ihmeessä, että mitä mieltä olette. Ruokailun jälkeen muut lähtivät kirkkoon, mutta minä en kuulu siihen joten menimme sellaiseen nuortentilaan muiden ET-oppilaiden kanssa.

Vanha oponi oli valvomassa meitä ja hän tuli puhumaan kanssani. Aluksi minua jännitti, mutta keskustelu oli todella antoisa. Juttelimme ysiluokasta ja etenkin jatko-opiskelu mahdollisuuksista ja kaikkea mitä pitää ottaa huomioon. Eli lyhytkasvuisuudesta lähinnä, mutta todella kiva ja hyödyllinen jutustelu.


Klo 17.28

Heippaa! Nyt olisi menty pari tuntia päivässä eteenpäin, koska ei ole ollut oikeastaan mitään kirjoitettavaa. Vastasin viesteihin Discordin puolella, tein vähän eteenpäin ensi viikon blogeja ja kuvasin ensimmäinen koulupäivä Instagram storyt. Kuvasin ne itseasiassa ulkona, koska minusta se vain piristää kummasti niitä. Tuo kolmijalka on kyllä ihan huippu keksintö tähän. 

Ai niin! Söin myös lihakastiketta ja perunoita, mutta vasta kun lautanen oli tyhjä, muistin, että ai niin! Blogiin olisi pitänyt ottaa kuvaa. Nyt minä ajattelin, että voitaisiin lähteä yhdessä käymään Oriveden K-supermarketissa, koska haluan testata tässä blogissa yhtä juomaa. Pitemmittä puheitta, eiköhän lähdetä! 

 


Klo 18.00

Tervetuloa Oriveden K-supermarkettiin! En käy yleensä täällä hintojen takia, mutta täällä on yksi todella erikoinen juoma, jota haluan testata tässä blogissa. Yritin ottaa heidän kyltistä kuvaa, mutta se oli, sanotaanko, että iihan vähän korkealla. Kävellään porteista sisään nääin, itseasiassa minun on pakko kertoa tähän väliin yksi tarina. 

Ainahan kun kauppaan tullaan sisälle on nämä liiketunnistimilla toimivat portit. Yksi kesä sitten olin jostain syystä todella myöhään liikkeellä ja kävin S-marketissa vain viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa. Juoksin sen takia äkkiä vaan sisään ja kohti portteja, mutta liiketunnistimet eivät tietenkään tunnistaneet minua ja juoksin suoraa niitä päin. Sanotaanko, että se oli mielenkiintoinen kokemus...

Nyt löysin kuitenkin etsimäni ja katsokaa! Se ei ole edes liian korkealla minulle vaan juuri sopivalla tasolla. Mitä juomaa sitten etsin? Se selviää juuri nyt! Palataan asiaan siis ihan hetken kuluttua kotona.


Seuraavana vuorossa: Samuelin testituokio!

Olen jo pitkään halunnut testata näitä Chupa Chups juomia, mutta hinnan takia on jäänyt vain hyllyyn, sillä yksi tölkki maksaa herran jestas 1,85e! Tänään kuitenkin pystyi tuhlaamaan, koska onhan kyseessä blogi. Tosin, miten se vaikuttaa mihinkään. No ei mitenkään, mutta käytän sitä silti, mutta eiköhän mennä itse testauksen pariin!

Juomana toimii siis Chupa Chupsin rasberry cream eli mansikka (Jep, nyt se on todistettu. Et pääse edes kolmannen luokan englantia läpi...) ja vanilja. Ulkonäkö on ainakin todella räväkkä, mutta silti jopa yllättävän tyylikäs. Ainoa mitä pelkään, on se, jos tämä on ihan äklömakea, koska onko mitään hirveämpää kuin sellaiset. Nyt kuitenkin testiin!

Eikun hetkinen! Tämähän on vadelma - vanilja, eikä mikään mansikka. Mansikkahan on strawberry. Ihmettelinkin ensin, kun maistui ihan vadelmalle. Mutta mennäänpä itse makuun: makeinta ja esanssisinta juomaa mitä olen ikinä maistanut, -0,5/5.

Eiköhän kuitenkin lopetella tämä My Day. Tästä tuli kyllä todella huono, mutta ainakin juteltiin moneen otteeseen lyhytkasvuisuudesta, joka oli hyvä juttu. Kiitos paljon, kun luit ja nähdään taas! Ai niin! Tämä tulee perjantaina joten hyvää viikonloppua kaikille! 






 




 

1 kommentti:

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...