tiistai 20. syyskuuta 2022

MITÄ JOKAINEN VUODENAIKA MERKITSEE MINULLE?

 Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Se olisi tiistai pulkassa, joten viikko ohi? Ei ehkä ihan, mutta suunnilleen. Minulle ainakin maanantai ja tiistai ovat suorastaan aina shokki, koska unirytmi on mennyt päin seiniä ja juuri oppinut vaihtamaan vapaalle, joten vaihdos arkeen on aina oma tekijänsä, mutta heti kun maanantain ja tiistain on saanut lusittua, loppu viikko sujuukin jo ilolla ja positiivisella meiningillä. 

Minkälainen viikko teillä on tiedossa? Minulla on tänään kerhonohjaus sekä aikuisten näytelmä harjoitukset, keskiviikkona lasten näytelmä harjoitukset ja torstaina kerhonohjaus. Toivottavasti olet jo muistanut miettiä positiivisia asioita tällä viikolla, mutta eiköhän aloiteta itse blogi! 

Aiheeseen johdattelua

Tehdään sellainen pieni pohjustus tätä blogia varten. Oli elokuun loppu ja kuukausi vaihtumassa, joten silloin tavalliseen tapaan istun kunnolla alas ja alan suunnittelemaan & miettimään seuraavan kuukauden sisältöjä ja teemoja. Tässä kuussa sain kaikkiin muihin päiviin blogi ideat paitsi tähän, jolloin turvauduin tuttuun ja parhaaseen apuun eli äitiini ja kysyin, että olisiko hänellä ideaa blogin aiheeksi. 

Ensimmäinen mikä hänellä tuli mieleen oli, että kerro syvällisesti mitä jokainen vuodenaika merkitsee sinulle ja mitä pidät niistä. Ja kuten voitte ehkä huomata, tässä sitä ollaan. Eli tänään tiedossa hyvin erikoinen blogi. Toisaalta, ideana todella hyvä ja omalaatuinen. Kerron siis mitä jokainen vuodenaika merkitsee minulle, miksi näin ja mitä olen siitä mieltä. Tervetuloa vuodenaikailemaan kanssani! Eeiköhän mennä ja aloiteta keväästä!


Kevät

Pitkä, kylmä, masentava ja pimeä talvi on nyt vihdoinkin takana. Pikku hiljaa saa alkaa kuoriutumaan peitosta, villasukista ja takista. Saa nähdä vihdoista viimein auringon, tuntea sen lämmön kasvoillaan ja tajuta, kuinka kovasti sitä ikävöikään. Tunne, kun näkee ensimmäisen keväänmerkin on unohtumaton. Muistan vieläkin kuinka 4.lk keväällä löysin lumen ja jään seasta pienen vihreän ja violetin värisen kukan. Sen kevään ensimmäinen merkki lämmöstä ja siitä, että talvi olisi kohta kokonaan ohi. Kevät merkitsee minulle kaikista eniten toivoa ja uskoa taas lämmöstä. Loppukeväästä alkaa pikkuhiljaa miettimään koulun loppua, koko kouluvuotta ja, että kohta olisi kesä. Kevät on toisaalta ihanaa, mutta tylsää aikaa, koska sää sateisen, loskaisen kuravellinen on. 


Kesä 

Tuo ihana vuodenaika. Lämpö ja aurinko ovat palanneet. Tunne, kun menet ensimmäistä kertaa pellolle pelkissä T-paidassa ja shortseissa, on myös unohtumaton. Siinä vain on sitä jotain. Lopulta kesäloma alkaa ja voit nauttia siitä kiireettömyyden, stressittömyyden ja vailla huolen häivää tunteista. Kalenteri tyhjä on, voit tehdä asioita hetken mielijohteesta ja elää hetkessä. Pystyn nauttimaan Suomen kauniista luonnosta ja yöttömistä öistä. Mennä vaikka kuutamouinnille lämpimään, mutta virkistävään veteen. Tuo suorastaan samettinen hetki.


Syksy

Ennen vihatuin vuodenaikani, nykyään lempi vuodenaikani. (Syyn olen kertonut aiemmissa blogeissa) Kesän tohinat on saatu pyyhittyä jaloista, on aika vastaanottaa taas arki ja kiire. Koulu, sun muut tohinat taas alkaa ja sen myötä stressi palaa. Viikonloput tuntuvat taas niin spesiaaleista, sekä niitä voi odottaa maanantaista lähtien. On aika ottaa villasukat, kuuma kaakao ja viltti pölyn seasta, laskeutua sohvalle katsomaan jotain hömppä sarjaa ja katsoa pimeyttä, joka valtaa taivaan jo aikaisin. Voi katsella kuinka luonto muuttuu vehreästä ruskaan, lehdet tippuvat ja kaulahuivi esiin otetaan.


Talvi

Tuo vihatuin vuodenaikani. Lunta on kaikkialla, liukkautta ja sen myötä pitää varautua jo päänkolautuksiin. Kun niskaan valahtaa lunta, se tunne on, kuin pistävä kipu. Pukea pitää ja paljon, mutta silti liian kylmä on. Toisaalta, talvella myös näkee valitettavasti ilmastonmuutoksen tuomat haitat ja muutokset. Lämpötila ei ehkä mene edes paukkupakkasille eikä lunta tule kuin vähän. Silti, talvea vihaan, nyt ja aina. Onneksi kohta on kevät, sitä minä odotan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...