lauantai 10. syyskuuta 2022

MUN PERJANTAI!//Eka Ig reels, kauppareissu ja muuta toimintaa!

 


Perjantai 9.9 klo 7.00

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Oikein hyvää, positiivista ja sumuista huomenta! Kyllä, on jotenkin todella sumuinen ja hatara olo. Pitää oikein kunnolla tarkentaakin katse tai muuten koko näkökenttä on yhtä sumua. Kuitenkin! Tämän syksyn ensimmäinen perjantai My Day, joten ne ovat siis tehneet paluun! Ajatukseni oli, että tänäänkin (teille eilen) olisi tullut yksi lyhytkasvuisuuteen liittyvä blogi, mutta sain toiveen, että tekisin välillä jotain rennompaa, koska olen tehnyt nyt monta syvällistä ja lyhytkasvuisuuteen liittyvää blogia putkeen. 

Kiitos paljon tästä palautteesta, koska näinhän se on! Joskus on hyvä tulla myös rentoa, pöljää sisältöä. Tänään on siis My Dayta tiedossa ja joo! Tänään koulussa on ainakin kirjastoreissu ja kemian pieni testi alkaaneista, mutta ei varmaan sen kummempia. 

Alkaanit ovat siis metaani, etaani, propaani, butaani ja pentaani. Kyllä, peräti noin vaikea testi kyseessä. Muuten päivään kuuluu ainakin ihan ensimmäisen Ig reelsini julkaisu, kaupassakäyntiä, kokeisiin lukemista ja Ig storyjen kuvaamista. Sellainen perjantai tiedossa, mutta nyt kouluun tie vie!


Klo 12.19

Olen tainnut ehkä ihan muutaman kerran täällä sanoa, mutta voihan kääk! Kello on jo melkein puoli yksi, enkä ole kerennyt päivittelemään tänne ollenkaan. Kerrataan tässä sitten koko päivän kulku. Aamulla oli Oma Polku valinnaista eli sitä, jossa oikeastaan pohdiskellaan kaikenlaisia asioita. Olen kertonut siitä niin paljon, että tein tuollaisen pika, paketin. Toisella tunnilla oli äidinkieltä, jonka alussa opinto-ohjaaja tuli käymään koskien ohjauskeskusteluja.

Meillä alkaa opo vasta toisessa jaksossa, mutta nyt jo alkaa kahdenväliset keskustelut koskien mitäpä muutakaan kuin jatko-opintoja. Olen tästä tavallaan hyvin innoissaan, mutta peloissaan. Ensinnäkin innoissaan siitä, että nyt alkaa tapahtua kunnolla jo yhteishakua varten. Pelottavaa siksi, koska opo on ensinnäkin ihan uusi, eikä tunne minua ja sairauttani. Toiseksi, pitää alkaa toden teolla miettimään, että miten tulen käymään lukiota, koska valitettava fakta on se, että tulen tarvitsemaan apua fyysissä asioissa.

Homma kuitenkin etenee ja pääasiassa positiivisilla meiningeillä aloitan suunnittelut ja mietinnän! Tästä tulee siis syksyn mittaan erinäisiä sisältöjä ja paljon! Sitten kirjastoreissusta. Minulla oli jo hyvä kirja ja sopiva kirja, jonka takia luokanohjaajani ehdotti, että jäisin koululle, koska mitäpä minä turhaan kirjastoon menisin. Käytimme sen ajan kuitenkin hyödyksi ohjaajani kanssa, sillä teimme yhtä listaa, mutta tästä lisää ensi tai seuraavalla viikolla. 

Alkutunnista oli se kemian testi, joka oli todella helppo ja juuri äsken ruokailu. Nyt vielä puolituntia kemiaa ja koulupäivä olisi niin kuin siinä. Palataan asiaan!


Klo 15.06

Kääk!! Täällä on tilanne täysillä päällä. Tulin jo pari tuntia sitten kotiin, mutta olen tehnyt aikalailla pelkästään näitä somehommia ja valmistellut Ig reelsiä, joka on itseasiassa nyt julkaistu! Herran jestas minua aina jännittää uuden tyyppisen sisällön julkaisu, en edes tiedä miksi. Toisaalta, minusta oli todella kivaa tehdä Ig reels. Voisin ehkä tehdä niitä lisääkin, jos se on teille ok ja jos haluatte niitä. 

Ja älkää kysykö mistä nuo näyttökerrat ovat tulleet, en tosiaankaan tiedä. 5-minuutissa 169 katselukertaa. Uskomatonta. Tosin, se ei merkitse mitään. Ainoa mikä merkitsee, on teidän mielipide Ig reelseistä. Luvut ovat turhia, koska niillä ei tee mitään. Teillä tekee, olette nimittäin kavereitani, teillä on väliä. En muuten ole kertonut, että mikä pätkän idea edes oli. Ideana oli kuitenkin testata Fazerin uutuus Dumle kaurajuomaa, spoiler, se oli niin hyvää. Huh huh!


Nyt kuitenkin makaronilaatikkoa naamaan ja ehkä sitä voisi jo pikkuhiljaa vaihtaa viikonloppu tilaan. Onko parempaa muuten kuin itse tehty makaronilaatikko? No ei! Ainainen kysymys, ketsupilla vai ilman? Minun mielestäni ehdottomasti ketsuppia pitää olla, isoveljeni taas aivan toista maata. Syön nyt ja lähdetään itseasiassa sen jälkeen käymään Lidlissä, mutta siitä lisää silloin.


Klo 17.56

Miten tämä aika vain juoksee....? Söin, tein läksyt ja muita kouluhommia, mutta nyt vaihto edes hetkeksi muualle ja kohti kauppareissua. Tervetuloa ehkä jopa ensimmäistä kertaa Oriveden Lidliin! Tavallisesti käyn aina S-marketissa, mutta täällä on nyt sellaiset suolakeksit tarjouksessa, jotka ovat niiin hyviä! Tulin tänne mönkkärilläni, itseasiassa. Lyhytkasvuisen menopelistä ja liikkumisesta on tulossa ihan oma bloginsa, joten ei puhuta siitä nyt. 

Jätän sen aina tänne pyöräparkkiin, mutta joka ikinen kerta pelkään, että se valuisi parkkipaikalle, koska tuossa on pieni mäki. Toisaalta, äärimmäisen epätodennäköistä. Suolakeksit ovat tässä heti sisäänkäynnillä ja paketti maksaa vain 0,99e. Se ei kyllä ole enää paljon. Näiden kanssa tarvitsee dipin, mutta se me haetaan vasta ihan lopuksi. Olisikohan kannattanut muuten ottaa koria? Toisaalta, kyllä me pärjätään ilmankin. 

Lidlin juomat on halpoja, mutta valitettavasti täällä on kyllä todella suppea valikoima. Toisaalta, tuttu ja tavallinen. Voiko olla parempaa? Otetaan kuitenkin yksi Coca Cola tölkki ja yksi appelsiini freaway tölkki. Tästä riittää kyllä koko viikonlopulle, mutta nyt dippeilemään!


Yllätys yllätys, dipit olivat korkealla. Todella korkealla, mutta eihän se nyt haitannut. Aloin kiipeilemään, jonka johdosta räsäytin yhden pahvilaatikon sivun mäsäksi. Hienoa Samuel! Toisaalta, olen jo tottunut tähän. Tiedän, että tällainen roikkuminen ja kiipeileminen näyttää apinamaiselta, tarhamaiselta ja sen sellaista, mutta en voi sille mitään.

Olen itse ajatellut sen niin, että parempi minun on kiipeillä, kun kysyä apua. Se vaivaa muita. Nyt on kaikki muut ostokset poimittu, paitsi äidille pitää vielä napata mukaan salmiakkia. Kylläpä täällä on muuten väkeä, tämähän on Orivesi?? Ehkä viikonlopun alku aiheuttaa ruuhkaa. Oi ei. Millä tuurilla juuri ne salmiakit joita äiti haluaa, on kaikista korkeimmalla hyllyllä. Ihan oikeasti, joka kerta!! Nyt menee kyllä tunteisiin, mutta ei auta kuin kysyä apua. 


Avun pyytäminen on hirveää, mutta kyllä minua ilahduttaa kuinka ystävällisiä ihmiset on. Heti yksi nainen halusi auttaa minua. Muistatteko vielä, kun puhuimme kauppareissun alussa siitä korista? Nyt sille olisi ehkä hienoinen tarve, kuten kuvasta näkyy... Lyhytkasvuisella on niin pienet kädet, että ei minulle mahdu kuin ehkä kolme asiaa syliin. Suu riittää minulle avuksi, ei se tee enää oudosta vielä oudompaa. Nyt kuitenkin kotiin ja rentoutumaan!


Klo 18.55

Kaupasta selvitty ja nyt olisi ostosten esittelyn aika! Mukaan tarttui siis Tuc suolakeksit, maussa sourcream and onion, american dippi ja kermaviili, äidille niitä salmiakkeja ja juomina toimivat ne Coca Cola ja appelsiinijuoma. Nyt dippiä tekoon, Cocista auki ja hetki jotain hömppä viihdettä. Sitten alkaakin yhteiskuntaopin kokeen paukuttaminen, muistiinpanojen tekeminen ja lukeminen, sillä koe on jo ensi viikon keskiviikkona. 

Taidan päättää tämän My Dayn jo tähän, koska tosiaan loppupäivä on aikasta tylsä. Se pitää vielä mainita, koska minulta on sitä jo monta kertaa kysytty. Eli mitä mieltä olen siitä, että Ig reelsini on saanut yli 20 000 näyttökertaa. Vastaus on, että absurdi olo. En voi edes käsittää noin isoa lukua ja se on hyvä niin. Ne eivät kuitenkaan merkitse minulle, jos te ette ole tyytyväisiä tai ette tykkää niistä. Kiitos kuitenkin, jos olet tai, jos et ole katsonut.

Molemmissa vaihtoehdoissa kiitän. Mitä olit muuten mieltä tästä My Day blogista? Minusta tästä tuli todella huono, mutta tämä oli eka pitkään aikaan, joten pitää hieman muistella, miten tämä tehtiinkään. Nyt hömppäviihdettä ja sitten kokeisiin lukemista. Kiitos paljon, kun luit ja hyvää lauantaita kaikille! Mooikkka moooii!
 








2 kommenttia:

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...