keskiviikko 7. syyskuuta 2022

SAMUEL UNITUTKIMUKSESSA!

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Torstai 31.8 klo 17.02

Tervetuloa meidän autoon! Se taitaa olla muuten ensimmäinen kerta kuin aloitan blogin kirjoittamisen autossa, mutta pitäähän sekin nyt kokea. Taitaa olla myös ensimmäinen kerta, kun aloitan tällaisen "reissu" tai my day tyyppisen blogin näin illasta. Kuitenkin! Siirrytään olennaiseen, höpöttää ehdimme vaikka koko illan, jos teille vaan sopii. Ainoa ongelma tosin, että näette tämän vasta ensi viikolla.

Olen tällä hetkellä siis autossa matkalla kohti Taysia ja unitutkimusta. Jos et ole lukenut toissa blogia, et ole ehkä ihan kärryillä, mutta ei haittaa yhtään! Tässä lyhyt kertaus siitä, että miksi joudun unitutkimukseen. Lyhytkasvuisuuteen kuuluu luuston ahtaus oikeastaan koko kehossa, mutta jostain syystä minulla on erityisesti keskikasvojen kohdalla todella suurta ahtautta, joka vaikuttaa vahvasti sisään- ja ulos hengitykseeni.

Minulla pelätään olevan öisin hengityskatkoksia, joka viittaisi taas puolestaan uniapneaan ja se ei ole mikään hyvä juttu. Katkoksia pelätään kuorsauksen takia. Tuossa sellainen aivan pikapaketti siitä, että miksi joudun tutkimukseen. Kyllä, kerrankin Samuel osaa tiivistää! Tai no, tuli tuossa parin kappaleen verran tekstiä. Tutkimus toteutetaan siis EEG- aivosähkökäyrä testin muodossa. Puhutaan lisää ja varmasti muustakin illempana, mutta nyt kohti Taysia! Nähdään iihan kohta. 



Taysin Uniklinikka

Klo 18.00 

Tänne on saavuttu ja täytyy sanoa, että odotin jotain ihan muuta. Luulin tätä maailman aneemisimmaksi, kuivimmaksi ja elottomimmaksi paikaksi ikinä, mutta ihan muuta. Aula, keittiö ja "yhteinen tila" oli niin kiva ja eloisa, melkeinpä voisi sanoa tilojen olevan hotellitasoa. Henkilökuntakin kävi jo tervehtimässä ja päästi minut tänne "omaan" huoneeseen. Kohta minulle tullaan laittamaan ensimmäinen erä kaikenlaisia johtoja, mutta sitä ennen ehdin hyvin esitellä huoneen.

Ensinnäkin, tämä on oikeasti todella mukava ja suorastaan kotoisa. Kompakti ja minimalistinen, mutta kaikki olennainen löytyy. Ensinnäkin täällä on oikeasti todella mukava, pehmeä ja kaikin puolin loistava sänky. Sitten täältä löytyy telkkari, jota en kyllä tule katsomaan, tuoli ja pöytä ja peili, johon puhelimeni yletti juuri ja juuri.. Ei se haittaa, hyvä vaan, jos en näe itseäni peilistä.

Tässäkin kohtaa pitää todeta, että saamme olla niin kiitollisia ja etenkin arvostaa, että meillä on tällainen terveydenhuolto. Puhutaan tästä kuitenkin vielä myöhemmin illalla lisää. Nyt itseasiassa pari työntekijää tulee niin sanotusti johdottamaan minut joten palataan taas hetken kuluttua asiaan. Täytyy sanoa, että minä jopa nautin täällä olosta. Niin hullulta kuin se kuulostaakin!

Klo 18.45

 Tota noin... Mitä tästä nyt sitten sanoisi. Nyt on johtoja ja aika paljonkin. Uskokaa tai älkää, mutta tämä on vasta ensimmäinen erä, loput laitetaan ihan illalla. Ei siinä, kivahan täällä on kuljeskella johdot kaulan ympärillä ja suihkumyssy päässä. Kuitenkin! Samalla kun johtoja laitettiin, olisin voinut pelata playstationia, mutta halusin mieluummin jutella hoitajien kanssa ja onneksi päätin näin!

Meillä oli ihan huippu keskustelut, oikeastaan maan ja taivaan väliltä. Koulusta, opiskeluista, hoitajan työstä ja sitä rataa. Ihanan rennot, ystävälliset ja hauskat hoitajat. Olen kyllä niin kiitollinen ja arvostan enemmän kuin kovasti heidän työtään. Sitä ei edes käsitä kuinka arvokasta työtä he tekevätkään. Vaikka arvostan ja olen kiitollinen, tällä kertaa en kuitenkaan häpeä tai hauku itseäni, että minuun käytetään näin paljon aikaa ja rahaa.

Olen päässyt pikkuhiljaa sellaisesta ajattelusta pois ja ehkä pienesti olen jopa sitä mieltä, että olen vaivan ja rahan arvoinen. Tai no, en kyllä ole, mutta ehkä joku päivä. Nyt kuitenkin iltapalalle!

 
Klo 19.27

Voihan herran jestas mikä iltapala! Olin ihan ihmeissäni, kun hoitaja sanoi, että "meillä ei sitten ole mitenkään kauhean monipuolinen iltapala kattaus." Menen jonoon ja sieltä löytyy oikeastaan kaikkea mahdollista. Jogurtista puuroon ja muroihin kaikki löytyy. Oikeastaan hotellin aamiainen, mutta ilmainen sellainen. Lähdetään kuitenkin käymään läpi, että mitä sieltä tarjottimelta sitten oikein löytyy.

Täältähän löytyy Valion banaanijogurtti, jota itseasiassa en ole ikinä maistanut, joten hän on ensikertalainen, sitten löytyy paahtoleipää, johon päälle on margariinia, juustoa, kalkkunaa, metvurstia ja kurkkua! Juotavina toimii vesi ja Mehukatin päärynä pillimehu. Onko parempaa kuin Mehukatin mehut? Vastaus, ei ole eikä tule.


Klo 20.25

Huh huh! Iltapala oli aivan huippu, banaanijogurtti etenkin. Nyt odottelen, että minulle tullaan laittamaan ne loput johdot joten kävin jo pesemässä hampaatkin ja itseasiassa kuvasin blogi Instagramiin videon missä näytän, että oli aika korkea wc pönttö... Hyvin kuitenkin yletyin hyppäämällä. Nyt kuitenkin johtoja ja sen sellaista!


Klo 20.30

Öhh... Mitä tähän sitten sanoa. Olin ihan siinä uskossa, että johtoja tulisi pari lisää, mutta ei aivan... Tuli varmaan yli 100 johtoa lisää sekä tuollainen ihme nenäletkukin. Ja näissä sitten pitäisi yrittää nukkua...? Saa kyllä nähdä, että mitä yöstä oikein tulee. Ärsyttävintä on varmaan se, kun nuo kaikki johdot ovat tuossa sängyllä niin meinaan koko ajan mennä niiden päälle. Nyt kuitenkin puhelimella oloa ja kohta nukkumaan. Palataan aamulla asiaan, tulossa varmaan hyvin mielenkiintoinen yö. Öitää!


Klo 6.38

Ooikein sekalaista ja väsynyttä huomenta! Tuota noin. Yö takana, tukka sekaisin ja ihan unenpöpperössä. Yritetääs nyt vähän purkaa tuota yötä, ensinnäkin, onneksi se on nyt ohi eikä tarvitse toista yötä nukkua näin. Miljoonan johdon kanssa nukkuminen, se ei vain pelaa hyvin yhteen. Sammutin valot n. 22.20 ja itseasiassa taisin nukahtaa jopa aika nopeasti, sillä en ainakaan muista, että olisin valvonut illalla kauaa.

Heräsin kuitenkin kolmelta siihen, että tuo myssy oli painunut silmilleni ja sitten kestikin hetken aikaa saada takaisin unenpäästä kiinni. Jos en ihan väärin muista, taisin nappasta yöllä sellaisen tilannekuvan minusta... Heräsin lopullisesti 5.30 ja sen jälkeen pyörin, hyörin ja 6.15 nousin ylös. Mikä tärkeintä, nyt jokainen johto on revitty irti ja yö on nyt ohi. 


Nyt menen itseasiassa käymään suihkussa, sillä päässä oleviin johtoihin laitettiin jonkinlaista liimaa tai tahnaa, joka pitää käydä pesemässä pois. Ja olen takaisin! Hoidin tuossa äsken vielä yhden tyytyväisyyskyselyn, lähinnä yöstä ja henkilökunnasta. Todella mukava kokemus kyllä oli.

Tällä hetkellä olen jo oikeastaan vapaa lähtemään, mutta ainoa mikä puuttuu, on kyyti. Se tulee n. 30 min päästä. Taidan lopettaa tämän blogi seikkailun tähän joten kiitos paljon, jos olit mukanani täällä ja toivottavasti saitte edes jotain irti. Tutkimuksen tulokset tulevat vasta 20.9, joten palataan niihin silloin. Kiitos paljon ja mooikka moiii!


 


 




 

 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...