keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Lokakuu - Mitä tässä kuussa tapahtuu?

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Se olisi syyskuu vaihtunut lokakuuksi, koulussa pyörähtänyt toinen jakso käyntiin ja edessä olisi todella kiireinen viikko. Miten teidän lokakuu on alkanut? Eletäänhän me jo neljättä päivää. Minulla on alkanut ainakin hyvin, ihana kun syksy etenee. Tosin, nämä sateet vähän latistavat kivaa syksyn tunnelmaa. Minulla ei oikeastaan ole mitään muuta tähän alkuun, koska itse blogikin on aika alkutekstityylinen, joten hypätään suoraan sinne. Tervetuloa höpöttelemään ja tekemään katsauksen, että mitä tämä kuu pitää osaltani sisällään! Mennään!

Lokakuu - Mitä tässä kuussa tapahtuu?

No nyt on blogisarjoja, sillä tänäänkin starttaamme uuden kirjoitussarjan, johon tulee uusi osa joka ikinen kuukausi. Mitä, miksi ja milloin? Entäpä tärkein, milloin lopetan tämän tyhjänpäiväisen jaarittelun? Ainakin näistä kysymyksistä puhumme tänään. Tai no, valitettavasti en pysty vastaamaan tuohon viimeiseen kysymykseen. Sain syyskuun alussa idean, että voisin tehdä aina kuukauden alussa sellaisen blogin, jossa kertoisin mitä kaikkea tuleva kuukausi pitää sisällään.

Minusta ainakin tällainen olisi aina todella kiva tehdä, koska näin saatte paremman kuvan aidosta arjestani. Sanokaa toki rehellisesti, jos sinusta tämä ei kuulosta yhtään hyvältä. Syyskuu oli jo kuitenkin sen verran pitkällä, että en sitten viitsinyt enää silloin toteuttaa sitä, mutta nyt on sen aika! Tänään siis aikasta rentoa jutustelua siitä, että miltä minun lokakuu näyttää menojen ja sun muiden juttujen osalta. Ja hei! Jos vain haluat, olisi myös ihana kuulla sinun lokakuustasi ja mitä se pitää sisällään. Sukelletaan lokakuun syövereihin, än, yy, tee ja nyt!


Aloitetaan koulusta, koska se vain on ainakin minulle niin tärkeä ja merkittävää asia lokakuun osalta. Huomenna vaihtuu jo toinen jakso, joten sen mukana tulee myös uusi lukujärjestys. Ainakin näillä näkymin tuleva lukujärjestykseni vaikuttaa todella hyvältä, etenkin, koska minulla on jopa yksi 9.30 aamu. Olen varmaan ainoa, mutta minusta koulu pitäisi alkaa myöhemmin ja vastapainoksi loppua myöhemmin. Niin, ainakin minä pystyisin oppimaan entistä paremmin. Koulun osalta muuten lokakuu näyttää aika tavalliselta ja tasaiselta.

 Ensi viikon (teille tämän viikon) torstaina minulla on kirjaesitelmä, jota olen tässä lukenut. Minun kirjani oli Ilkka Remesin Kotkanpesä, mutta en kerro sen enempää, koska kirja ei todellakaan sovi kaikille. Todella mielenkiintoinen teos, kaikin puolin! Kemian koe minulla on ensi viikon tiistaina, jossa käsitellään alkoholeja ja karboksylihappoja. Minusta kyseiset asiat ovat jopa todella kivoja ja koealue on todella lyhyt. Itseasiassa mitä minä oikein höpäjän?

 Loppukuusta on kaikkea muuta kuin tavallista, sillä niin kuin jo aiemmin kerroin, olen lähdössä 25.10 koulun kansainvälisyyshankkeen puitteissa Portugaliin! Odotan todella innolla kyseistä reissua, koska itse maa on minulle ihan vieras, mutta ennen kaikkea haluan päästä tutustumaan Portugalilaiseen koulujärjestelmään. 

Muutenkin kansainvälisyys- ja Vihreä lippuhanke pitää kiireisenä koko lokakuun, sillä meillä on mm. ruokahävikki-, energiansäästö- ja Portugaliviikko. Ihana olla myös suunnittelemassa niitä viikkoja, koska aiheet ovat todella tärkeitä. Etenkin ruokahävikin vähentämisen viikko, sitä painotan. Jos haluat vain kertoa, olisi todella ihana kuulla, että onko teidän koulussa tehty mitään ruokahävikin minimoimiseksi? 

Mitä muuta kuin kouluun liittyvää?

Mitä muuta sitten lokakuussa tapahtuu, kuin kouluasioita? Voin tässä heti sanoa, että paljon. Koko lokakuun ajan kerhot, joissa olen ohjaajana pyörivät normaalisti, eli sen kaksi kertaa viikossa ja samoin teatteri. Keskiviikkoisin ja lauantaisin on lastennäytelmä harjoitukset, mutta olen tänä vuonna mukana myös aikuistennäytelmässä ja sen harjoitukset ovat tiistaisin. Entäs sitten blogin osalta?


Näin alkuun haluan pitkästä aikaa kiittää. Kiitos niin paljon, että en voi edes sanoittaa kiitoksen määrää. Ei sen takia, että luet näitä tai katsot Instagram sisältöjäni. Vaan sen takia, että haluat tutustua minuun, olla osa elämääni ja kaikista eniten, minä saan jostain ihmeen kumman syystä tutustua sinuun. Sinun kanssa kuulumisten vaihto ja ylipäätänsä puhuminen on aina päivieni kohokohtia.

 Haluan lokakuussa siis entistä enemmän panostaa kommunikointiin, josta itseasiassa muutama sana. Minulta monesti kysytään, että voiko minulle purkaa pahaa oloa, surullista mieltä ja kertoa, jos jotain on sattunut. Niin ehdottomasti saa ja olen suorastaan hämmentyneen kiitollinen, jos oikeasti voin antaa edes mitenkään vertaistukea tai jopa auttaa. 

Haluan kuitenkin muistuttaa, että en ala antamaan ohjeita saatikka neuvoja miten kannattaisi lähteä toimimaan & helpottamaan omaa oloansa, mutta kuunnella voin. Tiedän itsekin, että pelkkä se, kun pääsee purkamaan ja puhumaan jollekin, helpottaa oloa valtavasti. 

Kaikillahan yrityksillä, jotka työskentelevät ihmisten kanssa on salassapitosopimus, eli kenenkään tietoja ei saa levittää tai kertoa ikinä kenelläkään. Minähän toimin yksin, enkä ole mikään yritys, mutta noudatan prikulleen tuota sopimusta. Kukaan, ei ikinä saa tietää kuka minulle laittaa viestiä tai etenkään, mitä on laitettu. 

Harvoissa tapauksissa pyydän, että saanko näyttää nimettömänä, mutta silloinkin kysyn tarkan luvan. Nimeä en ikinä näytä, vaikka olisi lupa. Instagramiini ja Discordiini on vielä erilliset salasanat, ettei kukaan pääse lukemaan sieltä mitään. Jutellaan seuraavaksi sitten itse blogisisällöistä.

Tavoitteena tehdä mahdollisimman paljon lyhytkasvuisuuteen liittyvää sisältöä!

Lokakuun osalta blogien teemana on todella vahvasti lyhytkasvuisuus. Ensi viikolla on tulossa ainakin yksi lyhytkasvuisuuteen liittyvä blogi, syyslomalla luultavasti rentoillaan sisältöjen suhteen, mutta sen jälkeen taas syvällistä settiä. Ainakin yksi todella syvällinen ja lyhytkasvuisuuteen liittyvä minisarja on tulossa. Tosin, saa nähdä, että vesittyvätkö suunnitelmani, koska vapaa-aikaa minulla on todella rajallisesti ja yritän lokakuussa ottaa edes joskus aikaa itselleni.

Ai niin! Puhutaan vielä lokakuun lopusta hetki. Lokakuun loppupuoli ja marraskuun ensimmäinen viikko tulee olemaan ehkä elämäni kiireisin jakso. Miten niin? Olen todella, todella innoissani tästä, nimittäin saan olla koko syysloman mukana ohjaamassa leiriä täällä Orivedellä lapsille. Vaikka en pysty silloin lomailemaan, se on minulle parempaa. Tosin, raskastahan se on. Heti syysloman jälkeen olen lähdössä sinne Portugaliin, josta jo puhuinkin ja siitä varmasti tulossa tietoa ja blogia, kun asiat varmistuu. 

Tulen sieltä 31.10 maanantaina yöllä ja samana päivänä alkaa TET-viikkoni. Eli käytännössä katsoen, ehdin juuri ja juuri nukkumaan, ennen kuin lähden viettämään TET-viikkoa. Kuten sanoin, todella raskas ja kiireinen ajanjakso. Tosin, olen todellakin iloinen ja innoissani siitä. Saa nähdä muuten mikä TET-paikkani voisi olla tällä kertaa, pitää vähän miettiä ja kysellä. Kerron täällä heti, kun tiedän lisää

Noin! Siinähän oli lokakuuta kerrakseen. Miltä sinun lokakuu näyttää? Jos haluat kertoa, olisi todella kiva kuulla. Kiitos paljon, kun luit ja nähdään taas! Mooikka mooii!1 kommentti:

  1. Tärkeistä asioista kirjoitat jälleen. On hyvä että on olemassa ihminen tai ihmisiä, joille purkaa mieltään. Joillakin on luontaisesti kykyä olla hyvä kuuntelija. Lähelläsi olevat kokevat sinut turvalliseksi ja luotettavaksi. Kuuntelijan on hyvä muistaa, että tarvitsee myös itse niitä paikkoja joissa saa ja voi omaa mieltään tuulettaa.
    On mukava lukea päiviesi kulusta ja kaikesta siitä innostavasta mihin elämässä olet tarttunut.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...