maanantai 23. tammikuuta 2023

Perjantai My Day

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

20.1.2023 klo 6.40

Huomentaa! Vuoden ensimmäinen My day ja tutut rutiinit säilyy. Ajattelin, että näin vuoden alkuun olisi kiva tehdä tällainen perus arkiperjantai blogi. Pääsin juuri äsken ylös, en ole edes vielä pukenut, mutta halusin tulla toivottamaan aidot huomenet. Kahvia kitusiin ja päivä liikkeelle, tosin, en edes juo kahvia, mutta silti. Niin aina sanotaan. Kuitenkin! Tänään tiedossa koulua, blogien tekemistä, luultavasti kaupassa käymistä ja sitten yksien Vamlas sisältöjen julkaiseminen.

Kyse ei ole yhteistyöstä, joten voin mainita yhtiön nimen. Puhutaan siitä kuitenkin myöhemmin, ekana pitäisi hoitaa tuo koulupäivä pois alta. Aamu alkaa oma polku -valinnaisaineella, en oikein osaa selittää, että mikä se edes on, mutta sen jälkeen on englantia ja lopuksi vielä suomen kieltä. 

Ja ei, minun mielestäni ja sanon aina sitä äidinkieleksi, mutta nykyäänhän se on viralliselta nimeltään suomen kieli. Tosin, ymmärrän miksi se muutettiin. Nyt huppari niskaan, sukat jalkaan ja eikun menoksi! Ai niin, tuolla on aikasta paljon lunta, joten tarpoamista luvassa. Nähdään, öh, jossain kohtaa!

klo 13.07

Herran jestas, mutta päivä on jo ohi ja olen kotonaa. Koulussa on jotenkin todella hankala kirjoittaa, joten olen ajatellut, että parempi näin. Aamu alkoi tosiaan oma polulla, jossa teimme CV:tä, ainoa vain, että minulla on jo sellainen, joten oli vähän turha tunti. Nyt muuten, kun kesä lähestyy, niin muistakaa tehdä ansioluettelo esim. kesätöitä varten. Yksi todella hyvä sivusto, jossa itseasiassa minäkin tein CV:ni, on www.cvmaker.fi. 

Ainoa vain, että se ei ole ilmainen, joten siitä hyvin iso miinus. Päivän toisena tuntina oli englanti, jossa oli relatiivipronomineja. Jos nyt ihan oikein ymmärsin, niitä ovat mm. that, which ja who. Eli suomen kielen joka ja mikä. Viimeisenä oli suomen kieltä, jossa aloitimme oikeasti jopa kiinnostavaa projektia, nimittäin aineistoesseen. Eli tehdään oma essee jonkun aineiston pohjalta. Minä valitsin ilmastonmuutoksesta koskevan aineiston. 


Nyt olisi parin tunnin verran ET:n kokeeseen lukua, koska koe on ensi viikon torstaina. Olen täällä puhunut varmaan ties kuinka monta kertaa kokeista, joten ei tehdä sitä nytkin. Sanon vain, että aion lukea kokeisiin kirjoittamalla omia muistiinpanoja. Se on yksinkertainen, mutta voihan pojat kuinka toimiva!

Tiedättekö mitä sain päähäni? Mietin, että olisikohan kannattavaa ja hyödyllistä ostaa ihan oma vihko omatekemiin muistiinpanoihin. Niin koulun ja itseni muistiinpanot ei menisi sekaisin. Täällä menee muuten hyvin, parista kappaleesta olen jo saanut tehtyä muistiinpanot. Nyt kuitenkin valmistelen jo tulevat Instagram sisällöt latautumaan ja valmistaudun niiden julkaisemiseen. Palataan siis ihan hetken kuluttua. 


klo 15.12

Nämä eivät siis ole yhteistyösisältöjä, vaikka siltä vaikuttaakin, joten voin näistä täällä puhua. Julkaisin äsken Vamlasiin eli vammaisten lasten ja nuorten -tukijärjestöön liittyviä sisältöjä. Kerroin niissä, että mikä yritys Vamlas on ja minkälainen kampanja heillä on tällähetkellä menossa. Tiedätkö muuten, että aina kun saa tällaiset sovitut sisällöt julkaistua, olo on aina helpottunut.

Jotenkin tällaisista sisällöistä tulee painetta ja stressiä, että niiden on pakko onnistua, vaikka muihin sisältöihin minulla on periaate "Mitä hönömpi, sen Samuelimpi". Nyt lähden kuitenkin kauppaan hakemaan ehkäpä jotain herkkuja, mutta etenkin niitä muistiinpanovihkoja. klo 15.19

Jaa, tervetuloa Oriveden S-markettiin! Matka sujui erittäin hyvin ja turvallisesti, olihan matkaa se 800m. Olipas hyvä vitsi, kuitenkin! Liiketunnistimet tunnistivat minut ja uskokaa tai älkää, mutta tuosta tuli jo minulle sellainen kiva piristys. Jokainen tuollainen pienikin teko antaa iloa.

Agendana on etsiä sipsiä, Coca-Colaa ja niitä muistiinpanovihkoja. Tulin siihen päätökseen, että haluan ostaa pari sellaista vihkoa, mihin voin tehdä aina omia muistiinpanoja ilman, että ne sotkevat koulussa tehtyjä muistiinpanoja. Sipsihyllylle, mars. Ette ikinä arvaa mitä. Broadway sourcream and onion makua on tasan yksi pussi jäljellä ja juuri liian korkealla, noh, onneksi on naapuri mukana.

Sitten Coca-Cola hyllylle. Täällä on onneksi aina kaikki hyvät juomat matalalla. Ja noin, kauppareissu melkein done. Hain kaksi sellaista A5-vihkoa, mutta esittelen ne tarkemmin kotona. Mitä mieltä sinä olet? Oikea kassa vai pikakassa? 

Minusta se riippuu, jos on paljon jonoa, ehdottomasti pikakassa, mutta muuten minusta on aina kiva vaihtaa sananen myyjän kanssa. Nyt käytän pikakassaa. Pystyn kyllä käyttämään sitä, mutta joudun kiipeämään siihen tasolle, jonkun mielestä se voi olla noloa, mutta minulle se on jo ihan normaalia. Ymmärrän toki siis, jos pidät sitä nolona. Nyt on ostokset hoidettu pikakassalla ja nokka kohti kotia!klo 19.30

Tuota noin, huomaa, että alkaa olemaan vähän puhki nimittäin en ole kirjoitellut tänne mitään moneen tuntiin. Kaupasta tultuani testasin uusia vihkoja, jotka toimivat ja auttavat kokeisiin lukemisessa. Ensimmäiset muistiinpanot kirjoitan elämänkatsomustiedosta. Sen jälkeen olen jo valmistellut huomisia kuvauksia, sillä kuvaan kaksi sisältökokonaisuutta Instagramiin.

Huomenna teen myös yhtä toisenlaista kirjoitusjuttua, mutta puhutaan siitä joskus toiste. Nyt täytyy sanoa, että olen aika poikki. Ajattelin, että Cocista naamaan ja Netflix päälle. Siitä on tämä ilta tehty. Mitä olit mieltä vuoden ensimmäisesta My Daysta? Lisää näitä? Entä miten näitä voisi kehittää? Kiitos paljon, jos olit mukana mun perjantaissa ja nähdään! Moikkkaaa!

Ihanaa viikkoa sinulle, palataan asiaan keskiviikkona! 


 


 


 

3 kommenttia:

 1. Tuossa blogisi esittelyssä lukee että tavoitteesi on poistaa teitä vastaan tulleita ennakkoluuloja jne. Mulle ei ainakaan tule mieleen yhtään asiaa lyhytkasvuisista, paitsi että ovat lyhyitä. Lapsetkin ovat lyhyitä, mitä sitten? Millaisia ennakkoluuloja olet sitten kohdannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olen tehnyt tästä aiheesta blogejakin, mutta niistä on niin kauan, joten hankala varmasti löytää. Meitä lyhytkasvuisia luullaan oikeastaan aina myös kehitysvammaisiksi, joten se on isoin, johon haluan puuttua. Meistä myös luullaan, että emme pystyisi liikkumaan tai tekemään joitakin ihan tavallisia asioita itse/yksin, vaikka näin ei suinkaan ole. Haluan myös poistaa kaikkien vammaisten ennakkoluuloja. Esimerkiksi sokeita ja kuuroja kohtaan on todella törkeitä, alistavia ja halventavia ennakkoluuloja, jotka ovat täysin perättömiä. Kiitos paljon, kun kysyit ja toivottavasti tämä kommentti valoitti asiaa. Terveisin, Samuel

   Poista
 2. Mukava päivä sinulla :) Itselläni on muistikirjat käytössä. Niistä saa halutessaan vaikka kuinka mukavan näköisiä päiväkirjoja luotua, joihin on mukava palata myös myöhemmin. Ja pikakassa ehdottomasti on nykyisin valintani, jos sellainen on tarjolla.

  VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...