lauantai 28. tammikuuta 2023

Tammikuu, eli sama kuin loputon maanantai.

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Per, peri, perjantai! Se olisi viikon raskain osuus takanapäin ja hetken hengähdys voi alkaa. Tosin, joillekin viikonloppukin on työntekoa. Mutta hei, kai olet jo taputtanut olalle ja kiittänyt itseäsi, että taas selvisit yhden viikon. Sillä ei ole väliä kuinka hyvin, mitä jäi tekemättä tai mitä olisi pitänyt tehdä. Kiitä itseäsi, että klaarasit viikon läpi, koska se ei ole itsestänselvyys.

Nyt kuitenkin kivempaan aiheeseen eli viikonloppuun! Miten sinun viikonloppu starttaa ja onko jotain suunnitelmia? Eilen tein muuten Vamlasin (ei kaupallinen yhteistyö!) ihan omaan blogiin kirjoituksen heidän videokampanjastaan ja mitä järkeä siinä on. Nyt, kun olen saanut tämän julkaistua, alkaa todellinen viikonloppu ja illalla voidaan taas miettä to do listaa. 

Johdantoa

Tiedättekö mitä, se olisi tammikuu ihan kohta ohi! Viikko sitten tuntui, että ei, eihän tästä kuusta pääse ikinä eroon. Oli jotenkin sellainen fiilis, että aina on kaksi viikkoa jäljellä eikä kuukausi etene ollenkaan. Mistäköhän  tämä johtuu? Miltä tammikuun hitaus tuntuu ja mitä otsikon ilmaus minusta tarkoittaa? Näitä asioita käsitellään mm. tämän päivän blogissa. Tervetuloa mukaan pohdiskelemaan ja ränttäämään tammikuuta!

Tammikuu, eli sama kuin loputon maanantai.

Näin itseasiassa sosiaalisessa mediassa tuon kielikuvan ja se osui ja upposi niin hyvin, että päätin heti, että tuosta pitää tehdä oma bloginsa, nimittäin tammikuun ja maanantain yhteisistä piirteistä. Maanantai. Minkälainen päivä se sinusta on? Minusta ajatuksena maanantai on kiva, sillä arki alkaa taas rullaamaan viikonlopun jälkeen, mutta käytännössä se on ihan hirveä.

Viikonlopun jälkeinen herääminen seitsemältä aamulla, väsymys ja "arkishokki" tekevät maanantaista, no maanantain. Tuntuu, että päivä menee etanaakin hitaampaa eteenpäin ja aika on pysähdyksissä. Haluaisi aloittaa viikon ja tehdä kaikkea, mutta jotenkin kaikki vain junnaa paikallaan ja olen alussa. Noin sekavasti ja järjettömästi minä kuvailisin maanantaita. En tiedä, että saitteko edes yhtään ajatuksesta kiinni, tuskin. Kuitenkin!

Ainakin minun mielestäni tammikuu on ja siinä ärsyttää täsmälleen samat asiat mitä maanantaissa. Aika junnaa paikallaan, pitäisi aloittaa hommat, mutta jotenkin vain tökkii ja mikään ei suju. Kaikki junnaa paikallaan. Tosin, maanantaina lomien jälkeen on aina virkeä olo, maanantaisin ei ole sellaista. 

Ehkä pääpointtina tällaisessa ajatuksessa on, että molemmat tuntuvat loputtomilta. Maanantai tai tammikuu, kummallekaan ei ikinä loppua näy ja sitten toinen, että olen kokoajan vain alussa. Nyt kun mietin, taidan olla ainoa joka näin kokee, tai itseasiassa minähän otin tuon väitteen somesta, joten meitä on siis kaksi. Toiseksi mietin, että miksiköhän jaoin tämän edes tänne? Ehkä siksi, että voimme pohdiskella yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...