lauantai 18. helmikuuta 2023

Miksi kysyn, että "Mitä Sulle Kuuluu"?


 Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Jälleen kerran.  On tullut se päivä, nimittäin lauantai! Tiedättekö, täällä blogin puolella emme ole puhuneet yhtään hiihtolomasta. Ai miksi? Koska olen luullut kokoajan, että siihen on paaljon aikaa. Ei tosiaankaan ole, uskokaa tai älkää, mutta enää viikko lomaan. Olen ollut jotenkin siinä ajatuksessa, että siihen on vielä piitkä aika, mutta ehei. Sen aika on ihan kohta.

Tosin, haluatteko järkyttyä vielä enemmän. Maaliskuuhun on vajaa kaksi viikkoa. Vajaa kaksi viikkoa!? Eilenhän oli vasta helmikuun ensimmäinen. Kohta on helmikuun loppu ja Samuel ei vain pysy ajan perässä. Tiedättekö minkä loppua ei ole ikinä näköpiirissä? Samuelin alkutekstien, niin kuin nytkin. Äkkiä itse blogin pariin!

J o h d a n t o

Huom! Tästä tuli jotenkin todella huono blogi, en edes tiedä miksi. Näin se vain on.

"Mitä sinulle kuuluu" -lause on sellainen, jonka me kaikki olemme kuulleet. Tai ainakin toivottavasti. Minulle tuo lause on todella tärkeä. Molemmin päin. Minusta on niin piristävää kuulla, kun joku kysyy kuulumisiani, mutta vähintään yhtä kivaa on kysyä toiselta kuulumisia. Siitä tulee itselle niin hyvä fiilis, mutta toivon, että vastapuolikin hyötyy ja saa iloa siitä.

Tästä tulee kysymys, jota tänään tarkastelemme. Miksi minulle on erittäin tärkeää, että kysyn sinulta kuulumisiasi täällä blogissa ja Instagramissa? Mitä toivon saavuttavani sillä? Onko siinä mitään järkeä? Miksi se on yksi kulmakivistäni somea tehdessä? Tälläistä tänään luvassa rennon kirjoituksen muodossa, tervetuloa mukaan seikkailemaan ja lukemaan!

Miksi kysyn, että "Mitä Sulle Kuuluu"?

Ihan tutkimusten mukaan kuulumisten kysymisellä on useita ja isoja vaikutuksia. Ihminen kokee, että hänestä välitetään, hän tulee kuulluksi, saa purkaa ajatuksiaan, se pistää ajattelemaan ja kyllä, se voi ehkäistä jopa itsemurhia.

Meistä jokainen haluaa ehkäistä itsemurhia. Näin pienellä teolla, se voi olla mahdollista. Ajatelkaa, että jollekin tämä on niin iso asia. Se, että olemme kiinnostuneet hänen voinnista ja kuulumisistaan. Tässä on jo yksi iso syy, miksi kysyn niin usein kuulumisiasi. Monesti vastapuoli kertoo jälkeenpäin, että oli ihana, kun kysyin. 

Rento kaverisuhde tavoitteena

Se ilon ja onnellisuuden määrä, minkä saan siitä, että olen voinut auttaa jotakuta. Vain kysymällä kuulumisia. Ei, en voi edes käsittää, mutta näin se vain on. Tai siis, voin käsittää sen, että kuulumisten kysymisellä voi olla noin isoja vaikutuksia.

Tuo on ehdottomasti tärkein syy. Jos todella on mahdollista tukea ja auttaa sinua noin helposti, teen sen heti. Syitä on kuitenkin muitakin. Olen painottanut ja puhunut täällä monesti, että yksi pääarvoni täällä somessa tasa-arvo. Eli, täällä EI ole mitään somettaja-seuraaja suhdetta ja mistään nimikirjoituksista ei puhuta. Saatikka mitään fanitusta ei ole, en hyväksy sitä.

Olen ajatellut, että kun kysyn kuulumisia, se lisää sellaista rentoa tunnelmaa. Kysyn sinulta vointiasi kaverina, en somettajana! Haluan, että tulisi sellainen fiilis, että "Tuohan on ihan normaali ja samanarvoinen, koska kyselee ihan yksityisviesteissä, että miten minulla menee". Tuo on unelmani ja tavoitteeni. Rento kaverisuhde, kysellään ja välitetään toistemme voinnista.

Yritän olla välittävä

Sitten on vielä yksi lyhyt, mutta iso syy. Vuorovaikutus ja haluan antaa itsestäni välittävän kuvan. Välittävä on arvo, joka itseasiassa ohjaa koko elämäänikin. Haluan kehittyä välittämisessä. 

Tosin, en odota tai edes pyydäkään, että uskot minua heti ja tuosta vaan. Muista, että somessa valehdellaan paljon. Punnitse vaihtoehtoja ja mieti, että onko Samuel todella sanojensa takana koskien kuulumisten kysymistä. Voinko luottaa, että Samuel todella kysyy kuulumisia juuri noista syistä eikä itsekkäistä vaikuttimista.

Tämän blogin hengessä, mitä lauantai suunnitelmia sinulla on? Muista viettää omannäköisesi lauantai ja rentoutua kunnolla. Kiitos paljon, kun luit ja nähdään taas! Moooikka moiii!6 kommenttia:

 1. Hyviä ja tärkeitä ajatuksia 😊

  VastaaPoista
 2. Kiva teksti. Kirjoitustyylisi on myös aina niin kiva, että siitä tulee pakostakin hyvälle tuulelle. :D Sillä on tosiaan merkitystä, että kysyy toiselta niinkin yksinkertaista asiaa. Lempitubettajani, jolla on pieni pelivideokanava, kysyy myös aina videoiden alkupuolella, että mites kaikilla menee, laittakaa ihmeessä kommentteihin, ja hän myös vastaa niihin. Siitä tulee kiva rento fiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih mikä kommentti. Kiitos paljon ihanasta palautteesta ja piristyksestä. Onpa kiva ja upea kuulla, että hän toimii näin. Varmasti tulee hyvä mieli kaikille.

   Poista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...