lauantai 25. maaliskuuta 2023

MUN PERJANTAI / Huoneen muodonmuutos ja perus perjantaita


 Perjantai 24.3. klo 7.03

Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Hyvää huomenta, sinulle ja perjantaille. Ihanaa herätä ja tajuta, että on perjantai. Tulee heti sellainen pirtsakampi eli pirteämpi ja iloisempi fiilis. Tosin, olen huomannut, että nyt kun kevät on alkanut ja itseasiassa ihan kunnolla käynnistynyt niin herääminen on paljon helpompaa. Aamuisin ei väsytä oikeastaan ollenkaan, enkä laita herätyskelloa torkuttamaan. 

Innolla nousen ylös, tarpeeksi levänneenä. Jokin tässä keväässä vain on. Nyt kuitenkin vaatteet niskaan, reppu onkin jo valmiiksi pakattu joten sitten oikeastaan ollaankin jo valmiita lähtöön. Tänään koulussa on aika helppo päivä, ensimmäisenä on Oma polku -valinnaisainetta, josta voin kertoa lisää vaikka tunnin jälkeen, sitten on englantia, kolmantena yhteiskuntaoppia ja lopuksi terveystietoa. Kahteen on siis koulua. Nyt kuitenkin, koulun penkki kutsuu.


Klo 10.46

Puolet päivästä jo takana, tai siis puolet päivän oppitunneista jo takana. Nuo 75-minuutin oppitunnit tekevät sen, että oppiaineita per päivä on aika vähän, enimmillään vain neljä. Kuitenkin! Siirrytään vähän tärkeämpiin aiheisiin, eli, että mitä aamupäivä piti sisällään. Ensimmäinen oppitunti oli tosiaan Oma polku -valinnaisainetta.

Olen monestikin puhunut siitä, mutta kerrataan taas pikaisesti. Sen tarkoituksena on vahvistaa oppilaan minäkuvaa, itseluottamusta ja tulevaisuuden näkymää. Tosin, nyt päävastuuopettaja oli poissa joten pelasimme porukalla Muuttuvaa labyrinttia. Ei oikein mennyt mun kaaliini. Englannin tunnilla oli todella kiva aihe! Nimittäin yritykset, työhakemus ja -haastattelu.

Ennen hiihtolomaa minulla oli vielä koululaisteatteriesityksiä, jonka takia olin englannin tunneilta pois. Silloin muut olivat tehneet itselleen yrityksen, sille tuotteen/palvelun ja työpaikka ilmoituksen. Tänään meillä sitten oli sellaiset "työmessut", jossa haimme yrityksiin töihin ja olimme työhaastattelussa in english. Pikkuisen kyllä jännitti.

Koska minä en ollut ennen lomaa, menin yhden tuttuni yritykseen toiseksi. Meidän yritys oli FC-market, muotivaate-liike. Tosi kiva ja opettava tunti oli. Ainoa ristiriita oli vain, että olen suuri pikamuodin, muodin ylipäätänsä ja muotivaatteiden vastustaja... Nyt kuitenkin yhteiskuntaopin tunnille.


Klo 14.08

Kotona ollaan ja viikko olisi koulun osalta pulkassa. Oikeastaan koulu loppui jo puolituntia sitten, meillä on sitä terveystietoa viimeisellä tunnilla ja opettaja on kieltämättä vähän erikoinen. Hän päästää meidät nimittäin aina vähintään varttia vaille, joskus jopa puolituntia aikaisemmin ja nytkin 20-minuuttia ajoissa. Minusta se on vähän riskialtista, sillä opettaja on aina vastuussa.

Toiseksi, se hankaloittaa myös avustajani työtä. Hän on sillä tunnilla 7.lk kotitaloudessa ja joutuu tulemaan sieltä aikaisemmin vain sen takia, että pääsee päästämään minut ovista. Jos opettaja päästäisi ajallaan, hän voisi olla koko tunnin kotitaloudessa. Vähän kyllä ihmettelen, että miksi hän päästää niin aikaisin.

 Minusta on ihanaa, että kevät tulee ja pelkästään sen ajatteleminen saa positiiviselle tuulelle. Ainoa mitä vielä toivoisin, olisi, että kevät ei todella jäisi vain ajatukseksi.

 Ainakin täällä Orivedellä on ihan hirveä loska, vesi ja liukastelu keli. Loskan ja veden sekoitusta on kaikkialla, mutta sitten myös erittäin liukasta jäätä on kaikkialla. Minulla on lyhytkasvuisuuden johdosta muutenkin todella huono tasapaino, joten tämä liukkaus on kyllä ihan hirveää. Nyt kuitenkin voi taas hetkeksi unohtaa koulun, ihan kirjaimellisesti. Paitsi ensi torstaina on ruotsin koe, joten siihen pitää alkaa varmaan lukea. 

Mun mielestä ruotsi on vähän tylsää ja turhaa, mutta silti kuuluu meidän yleissivistykseen ja itseasiassa siihen liittyy myös tasa-arvo. Ruotsi on meidän toinen äidinkieli, joten heillä on täysi oikeus esim. saada palvelua ja tukea ruotsiksi. Tässä pikainen pohdinta ruotsista. Päivä jatkuu!



Klo 16.24

Sehän olisi jo päivällisaika, herran jestas. Oli tässä välissä tehokas kaksituntinen. Sain kuvattua ja julkaistua yhden Instagram story ja kuva kokonaisuuden. Koskien itseasiassa huoneen muodonmuutosta, josta puhutaan myös täällä, kohta. Nyt matka vie makaronilaatikolle. Onko mitään parempaa perinteistä kotiruokaa kuin makaronilaatikko?

Mun iskä osaa vieläpä tehdä sen niin hyvin. Pöydässä ei saa ikinä käyttää kännykkää, mutta nyt oli pakko ottaa pari kuvaa. Tuli nimittäin yksi hyvä lyhytkasvuisuuteen liittyvä juttu, kun otin ketsuppia. Lyhytkasvuiselle (tai ainakin minulle) kaikki tällaiset purkit, jota pitää painaa, on todella hankalia. Esim. ketsupit, sinappi, majoneesi, hammastahna ja niin edes päin. Jotenkin se käsivoima ei vain riitä. Ketsuppi on vielä niin iso tuotekin.

Nyt käväsen nopealla happihyppelyllä.

n. Klo 17.10

Pienikin ulkona oleminen ja käveleminen tekee niin hyvää sekä fyysiselle -kuin psyykkiselle terveydelle. Nyt kuitenkin puhutaan todella iloisesta ja uudesta asiasta, nimittäin tuon uuden huoneen aika totaalisesta muodonmuutoksesta. Kääk! Enhän ole tästä edes pystynyt blogissa vielä mainitsemaankaan, Instagramissa sen sijaan olen jo kertonut maanantaina ja tiistaina. 

Muistat varmaan, kun sanoin muuttoblogissa, että olisi niin kiva repiä tapetit alas ja maalata seinät täysin uusin värein. Tapettikin on kivaa, mutta minusta se on jotenkin niin suttuista ja monimutkaista. En osaa selittää edes, siinä on ihan liikaa kuvioita ja muita objekteja. 


Minusta seinien pitää olla hyvin pelkistetyt ja yksivärisiä. Niin ne ovat tyylikkäimmät, minun mielestäni. Muista, että tämäkin on makuasia eikä ole oikeaa vastausta. Kuitenkin! Naapurini oli heti valmis auttamaan ja piti ideaani hyvänä. Niinpä maanantaina ja tiistaina hän veti tapetit alas, kititti ja tasoitti seinät ja maalasi kaiken.

Mulla on maailman avuliain ja paras naapuri, kaikenlisäksi vielä täysin pätevä maalari! Mietimme pitkään, että mitkä värit tänne sopisivat. Sitten hän keksi. Vaalean harmaa ja paksu, mutta kirkas limenvihreä-sävy. Kuulosti jo silloin ihan loistavalta. Nyt ollaan sitten tässä. Huoneen seinät on saanut, tai siis koko huone on saanut järisyttävän muodonmuutoksen. Ihana väriyhdistelmä, pelkistetty ja yksinkertainen.



Klo 19.36

Perjantai on kääntynyt iltaan, joten viikon paras hetki alkaa olla käsillä. Sain tässä tunnin aikana työstettyä iihan hirveästi ensi viikon blogeja eteenpäin. Nyt ajattelin kuitenkin vaihtaa täysin vapaalle, Pepsi kainaloon ja joku hömppäohjelma päälle. Tuli muuten mieleen, että en ole kertonut täällä yhdestä jutusta. Jos säilytän esim. jotain juomaa vain hetken aikaa jääkaapissa, niin laitan sen aina pakkaseen.

Tämä siksi, koska jääkaapin kanssa tarvitsen aina tuolin, mutta pakastimesta pystyn ottaa aivan yksin. Näin voin olla täysin itsenäinen. Tai no, voin olla kyllä tuolinkin kanssa. Tykkäätkö sä ihan normaalista Pepsistä? Minusta tämä alkaa mennä jo vähän liian makeaksi. Illalla vielä kuitenkin saunaan, huomenna jatketaan. 

Kiitos paljon, jos olit tässä päivässä mukana! Se ei ole itsestäänselvyys, että jaksat lukea loppuun asti. Kiitos ja nähdään taas! Mooikka mooiiii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...