perjantai 31. maaliskuuta 2023

Xiaomi 13 UNBOXING!


Blogissa näkyvä Xiaomi 13 -puhelin on saatu ilmaiseksi osana laitelähettilyyttä.

J o h d a n t o a

Viime vuonna alkoi hurja matka, tarina. Tarina minun ja Xiaomin yhteisestä matkasta. Pääsin nimittäin heidän toimintaansa mukaan laitelähettiläänä, joka oli yksi monista kohokohdista viime vuonna. Olin puhunut täällä blogissa jo aiemminkin, että pidän todella paljon Xiaomin puhelimista ja itse brändistä & yrityksestä.

Jäikö tarinamme tähän? Ei missään nimessä, nyt on aika jatkaa tätä hienoa matkaa. Tästä starttaa Xiaomi laitelähettilyys, vuosimallia 2023! Tänä vuonna pääsen kertomaan jälleen Xiaomista, heidän laitteistaan ja tekemään monia sisältöjä. 

Minkä puhelimen laitelähettiläs sitten olen tänä vuonna? Palataan siihen ihan hetken kuluttua, mutta pari sanaa ennen sitä. Tiedätkö mikä yritys Xiaomi on? Tässä kiteytettynä tiivis tietopaketti heistä. Xiaomi on yksi maailman suurimmista elektroniikkabrändeistä, jotka valmistavat oikeastaan kaikkea mahdollista. 

Puhelimia, kuulokkeita, potkulautoja, älykoti-tuotteita ja jopa lemmikkieläimille on tuotteita ruokailuun. Minusta Xiaomissa on hienointa kuinka se on tullut ja yrittänyt tyhjästä, mutta nyt se on koko maailman tiedossa. Tämä on minunkin yksi pääarvoistani, yritteliäisyys ja sinnikkyys. Nyt kuitenkin, itse kohokohtaan!

Puhelimeen löydät linkin blogin lopusta!


Xiaomi 13 -unboxing!

Maaliskuussa Xiaomi lanseerasi vuoden 2023 tuoteperheensä! Minulla on suuri ilo ja kunnia toimia keskimmäisen, Xiaomi 13 -mallin laitelähettiläänä. Viime vuonna tullut Xiaomi 12 -mallisto oli todella kattava, monipuolinen ja joiltain ominaisuuksiltaan aivan kärkitasoa. Siellä oli kuitenkin joitain ominaisuuksia, jotka jäivät puuttumaan. 

Tänä vuonna Xiaomi on tehnyt aimo harppauksen eteenpäin. Jokainen puuttuva ominaisuus on lisätty, eikä siihen ole jääty. Ominaisuuksia on myös parannettu tuntuvasti oikeastaan jokaisella osa-alueella. Xiaomi on aloittanut myös tärkeän ja merkittävän yhteistyön saksalaisen kameravalmistaja Leican kanssa. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Tästä lisää tuonnempana. Nyt, vihdoista viimein itse unboxauksen pariin!

Tämän vuoden tuoteperheeseen kuuluu Xiaomi 13 Lite -, Xiaomi 13 -ja Xiaomi 13 Pro mallit. Jokaisen tarpeisiin ja budjettiin löytyy joku malli. Tässä Xiaomi on huomioinut hyvin kaikenlaiset käyttäjät. Minä toimin keskimmäisen, Xiaomi 13 -mallin laitelähettiläänä. Ainakin ominaisuuksiltaan tämä sopii enemmän kuin hyvin minun käyttööni, juuri ne ominaisuudet ovat kärkitasoa, joita pidän tärkeinä.

 
Pakkaus on kivan hillitty, neutraali ja ei liian räväkkä. Oleellinen eli nimi löytyy paketin päältä, se on ihan tärkeää. Tosin, taidat muistaa puhelimen nimen, vaikka nimi ei olisikaan paketin päällä. 
Pitemmittä puheitta, paketti auki! 
Ensimmäisenä paljastuu pahvitasku. Katsotaan se ensin läpi, ennen kuin menemme hommassa eteenpäin. Oletko muuten samaa mieltä, että unboxingissa parasta on se yllätyksellisyys? Eli, että ei tiedä mitä paketista löytyy. Pahvitaskun avattua sieltä löytyi turh... siis hyödylliset paperisälät.

Taskussa oli myös erittäin positiivinen yllätys, nimittäin läpinäkyvä suojakuori. Tästä Xiaomi ansaitsee kyllä ison plussan, että vuodesta toiseen he säilyttävät ilmaisen suojakuoren myyntipaketissa. Jollekin se voi olla iso apu ja puhelimelle turva. Siirrytään paketin avauksessa pidemmälle. 


Seuraavaksi sieltä paljastuu itse kruunun jalokivi- itse Xiaomi 13 -puhelin. Tiedätkö, haluaisin jo nyt alkaa kertomaan siisteimpiä ominaisuuksia tästä puhelimesta, mutta maltetaan vielä hetki. Laitetaan puhelin vielä hetkeksi kääreineen sivuun ja katsotaan mitä laatikon pohjalta löytyy.

Pohjalta löytyy Xiaomille tuttuun ja tunnolliseen tapaan, laturi ja kaapeli. Eikä mikä tahansa halpislaturi, vaan 67W laturi. Myyntipaketin monipuolisuudesta saa kyllä ihan täydet pisteet, sillä itse puhelimen lisäksi saat paljon extraa. Kyllä, nykyään laturikin on extraväline. Ei onneksi Xiaomille!

 
Nyt se mitä olen odottanut, nimittäin uuden sukupolven ja Leica yhteistyöllä varustetun Xiaomi 13 käyttöönotto. Kääreet otettu pois, ensinnäkin tämä ulkonäkö. Minusta Xiaomi 12 -mallien ulkonäkö ja takakameroiden sijoittelu oli todella onnistunut. Tämä suunta jatkuu onneksi myös Xiaomi 13 puhelimessa, sillä ulkonäköä voisi sanoa jopa kauniiksi.

Hentoinen Flora Green eli vihreä, vaalealla sävytyksellä ja omintakeisella kameroiden sijoittelulla. Minusta nuo asiat tekevät tämän ulkonäöstä upean ja Xiaomimaisen. Eli heidän omansa näköinen. Sitten vielä koko ja ergonomia. Heti kun koskin tähän, huomasin yhden asian. Tämähän mahtuu melkein yhteen käteen!

Puhelin on siis hyvin kompakti, siro ja istuu käteen juuri sopivasti. Näyttö on 6,36 tuumaa, josta nostan niin paljon hattua. Xiaomi on säilyttänyt kompaktin puhelimen myös tämän vuoden laitteissa. Näyttö ei ole kuitenkaan pieni, sillä sen reunukset ovat vain 1,61mm. Nyt kirjaimellisesti ensitunnelmat on käyty, joten on aika laittaa puhelin käyttövalmiiksi. Palataan siis kohta!

 Xiaomi 13 pähkinänkuoressa:

 • Leica-yhteistyöllä varustettu 50-megapikselin Sonyn IMX800 1/49 kamera
 • E6-AMOLED näyttöpaneeli, 1900-nit maksimikirkkaus
 • Uusimman sukupolven Snapdragon® 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri
 • Laadukas ja kestävä rakenne alumiinikehyksen ja IP68 -luokituksen johdosta
 • 4500mAh akku, 67W langallisella latauksella ja jopa 50W langattomalla latauksella

Nyt on puhelimeen ehditty tutustua, sitä on ehtinyt käyttämään ja rehellisesti myönnän, että olen ehtinyt yllättymäänkin. Tämä on kuin tehty käsiini, sopivan kompakti ja ergonomisesti käteen istuva. Alumiininen kehys tekee tästä myös hyvin kestävän ja vankkarakenteisen, tulee sellainen laadukas  premium fiilis. 

Me kaikki voimme olla iloisia siitä, että Xiaomi on ottanut heti yhteisön toiveet huomioon. Tänä vuonna mukana on nimittäin myös IP68-luokitus eli veden- ja pölynkestävyys on taattu. Nyt vesisade tai edes järveen puhelimen pudottaminen ei ole ongelma, puhelin on suojattu siltä. Ei tietenkään tahallaan kannata veden alle laittaa.


Sitten on tämä näyttö, joka on aina ollut Xiaomin vahvuus. Uusittu E6-AMOLED paneeli oikein puskee väriä, mustat ovat mustia ja tarkkuus on erinomainen. Kirkkaus on nyt huimat 1900-nit eli edes auringonpaiste ei haittaa. 120hz tekee näytöstä vielä sulavan, nopean ja terhakan. Kaikin puolin näyttö on värintoistoltaan kärkitasoa, erittäin tarkka ja sulava.


Suorituskyvystä huolehtii uusin ja tehokkain Snapdragon® Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka on jopa 35% nopeampi, mutta samalla energiatehokkuus on parantunut 40%. Tässähän menee jo ihan pääpyörälle niin huimia lukuja! Uusi Adreno-grafiikkasuoritin on lisännyt suorituskykyä 25% eli neljänneksen viime vuodesta.

Latausnopeus on tuttua Xiaomia, 67W laturi joka sisältyy myyntipakkaukseen. 0-100% vie vain 38 minuuttia, joten aamulla kun pistät laturiin, ennen koulua tai töitä se on jo täysin latautunut. Tämä on ainakin itselle hyvin tärkeä ominaisuus, yölataukset ovat täysin unhoksissa. 50W langaton lataus on kyllä suoraansanottuna aika täräyttävä ominaisuus, sillä se on enemmän kuin monilla edes piuhalla!

 
Sitten kaikista tärkein, eli tämä kamera. Leica ja Xiaomi ovat sopineet merkittävän kamerayhteistyön, joka takaa Xiaomin nykyisiin puhelimiin paljon paremmat ja laadukkaammat kamerat. Leica yhteistyön takia kameroissa on Leican optiset linssit ja pääkamerassa on 23mm polttovälillä Leican kehittämä 7-osainen linssi. Eikä siinä edes kaikki, Leican ansiosta kuviin tulee 25% enemmän väriä eli paljon värikylläisempiä kuvia tiedossa.

Kuvien ohjelmoinnissa ja kamerasovelluksessa Leica on ollut mukana tekemässä muutoksia ja parannuksia. Kuvatessa voit valita, että haluatko käyttää Leica Vibrant vai Leica Authentic -kameratilaa. Authentic tarjoaa luonnolliset värit, kun Vibrant korostaa niitä. Minä olen Leica Vibrantin käyttäjä, värit näyttävät paljon eloisammilta, mutta ei kuitenkaan muuta kuvaa luonnottomaksi. Tämä on minulle tärkeää.

 
Huom! Blogger pakkaa kuvia huomattavasti. Nämä ovat raakakuvia, suoraan kamerasta tänne laitettu.

Pääkamera on siis 50-megapikselin Sonyn IMX800, jossa on puolen tuuman kenno (1/49). Minusta kuvat ovat melkein kuin silmällä katsoisi, Instagram ja blogisisältöihin on nyt tiedossa paljon terävämpää kuvitusta. Mukana on myös laajakuva ja 3,2x kertainen optinen zoom! Nyt olisi kuitenkin unboxing lopussa ja aika ruveta tutustumaan puhelimeen ihan kunnolla, innolla odotan kuinka paljon tähän oikein kiinnynkään. 

Haluaisitko sinä tutustua tai vilkaista Xiaomi 13 -puhelinta? Jos tämä edes kiinnostaa, sitä voi kokeilla ja se on saatavilla oikeastaan kaikista elektroniikkamyymälöistä ja teleoperaattoreilta kuten Elisalta. Tässä kuitenkin tämä blogi, kiitos paljon, kun luit ja nähdään taas! Mooikkka mooiii!

Xiaomi 13 -puhelin Elisalla: https://elisa.fi/kauppa/tuote/xiaomi-13-5g?


2 kommenttia:

 1. On aivan mahtavaa, että olet päässyt laitelähettiläshommiin!

  VastaaPoista
 2. "Xiaomilla on ollut "tarkoituksellisia tietoturvaongelmia" puhelimissa. Käyttäjän tietojen kerääminen on poikkeuksellisen suurta. Joissakin maissa puhelimen hakuominaisuuksia on manipuloitu poliittisiin tarkoituksiin."

  VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...