tiistai 18. huhtikuuta 2023

Voihan kasvillisuus sentään - Musta on tullut viherkasvi intoilija!

 


Moikkaa ja tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Tiistai, huhtikuinen viikko alussa ja takatalvea ei ole tulossa. Tiedätkö, nykyinen sää on ihana. Päivisin on yli +10'C ja lumet ovat sulaneet. Mutta parhain, aurinko paistaa oikeastaan koko päivän ja taivaan täydeltä. Nyt ei vain saa tulla takatalvea, se on isoin pelkoni. Toisaalta, ei sitä tule. Miten sinu viikko on lähtenyt käyntiin? Ja miten tistai on mennyt? 

Uskokaa tai älkää, mutta kesäloma lähestyy ja hurjaa vauhtia. Tämä viikko mukaanluettuna, koulua on jäljellä 7-viikkoa. Herttinen sentään, kohta on kesä! Nyt kuitenkin, itse blogin pariin. Tervetuloa mukaan lukemaan, kasveilemaan ja nauramaan...toivon mukaan!

Voihan kasvillisuus sentään! 

Vähän erilainen otsikko verrattuna muihin blogeihin, eikö totta? Mietin pitkään tämän blogin otsikkoa, en halunnut laittaa pelkkää "musta on tullut viherkasvi intoilija" otsikoksi. Jotenkin se vain kuulostaa niin tylsältä. Sitten keksin tuollaisen alkusitaatin, joka on ihan kiva ja raikas tuulahdus. Samuel, minulla on vain yksi kysymys. Miksi ihmessä höpötät otsikoista!? Mene itse asiaan. 


Kasvit, viherkasvit ja ylipäätänsä kasvillisuus. Maapallolle ja ihmisille todella tärkeä kokonaisuus, osa arkea ja ihan elämääkin. Me ei edes itse tiedosteta sitä. Ja ei, älä huoli. Tästä ei tule mikään kemian tunti. Pari nostoa kuitenkin. Kasvit ja metsät partantavat ilmanlaatua, poistavat hiilidioksidia ja tuottavat happea, puhdasta ilmaa.

Tämän takia ympäristönsuojeleminen on tärkeää. Jotta kasvit säilyisivät ja hapen tuotanto säilyisi. Toki happea on muutenkin, mutta saasteet ja teollisuus tekevät siitä tunkkaista. Sen sijaan metsässä on puhdasta ja raikasta ilmaa. 

Mistä otsikon sitaatti "Voihan kasvillisuus sentään!" sitten tulee? Juuri siitä kuinka hyödyllisiä ja tärkeitä kasvit ja viherkasvit meille ovat. Miten tämä sitten liittyy minuun? Käsitelläänpä sitä seuraavaksi


 

Musta on tullut viherkasvi intoilija!

Muutin tänne yläkertaan vähän yli kuukausi sitten, josta itseasiassa onkin tullut paljon sisältöä. Muuttaessa mietin, että mikä tai mitkä olisivat sellaiset sisustuselementit, jotka sopisivat tänne ja näyttäisivät minunlaisilta. En ole kauhean musikaalinen ihminen, joten bändijulisteet yms. ei olisi ollut ehkä mikään kaikista osuvin valinta. 

Sitten kuitenkin keksin. Kasvit, viherkasvit! Miksi en alkaisi keräilemään ja hoitamaan niitä? Muut saavat hoitaa eläimiä, joten minä ryhdyn kasvien hoitajaksi. Samuel, kuulostat siltä, että olisit heidän sairaanhoitajansa. Kuitenkin! Nyt tässä kuukauden aikana olen täytellyt huonetta kasveilla, vielä kuitenkin tilaa on. 

 

Miksi sitten halusin lähteä sisustamaan huonetta viherkasveilla? No ensinnäkin, ne ovat ihan älyttömän upea sisustuselementti, luo huoneeseen tunnelmaa ja viidakkomaisuutta. Toiseksi, ne parantavat ilman- ja hapenlaatua. Pelkkää iloa ja hyötyä! Ajatelkaa kuinka vähän he sinulta vaativat tekemästään työstä, kastelun kerran tai kaksi viikossa. 

Minä olen laittanut kalenteriin ihan kasvien aikataulun ja kastelutarpeen. Milloin pitää tehdä mitäkin ja mitä jokainen kasvi vaatii. Kun tiedot ovat ylhäällä, en joudu hataralla muistillani saatikka päällä miettimään, että pitäisikö vai eikö kastella. Hoidan ne siis itse, lyhytkasvuisuus ei tuota mitään ongelmaa. 

Aika vihertävä ja kasvinen blogi, eikö totta? Noh, ihana tehdä tällaisista pilipali aiheistakin blogeja. Etenkin, kun Instagramiin on tullut pelkästään lyhytkasvuisuuteen liittyvää sisältöä. Nyt kuitenkin, kiitos paljon, kun luit ja juokse vapauteen täältä. Ei vaan, kiitos, että jaksoit pysyä taas täällä. Nähdään taas, mooikkka moiii!

1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää! Kasvit onkin kiva idea ja sopivat huoneeseesi hyvin kun seinätkin on osin vihreät. :D Itselläni ei ole tällä hetkellä kasveja kotona, koska kani liikkuu asunnossa vapaasti ja yritti syödä kasveista lehdet - ja sehän ei ole hyväksi kasveille eikä kanillekaan, koska monien kasvien lehdet on myrkyllisiä.

    VastaaPoista

Mikä on lyhytkasvuinen? / Minkälaista on olla se?

 Hei kaikille! Nyt tulee varmasti pisin, mielenkiintoisin ja paras blogini ikinä joten kiva että olet tullut lukemaan tätä. Tämä on herkkä a...